top of page
Nilan

Nilan ventilatie en ventilatie warmtepompen

De uitgangspunten bij de ontwikkeling van de NILAN ventilatie warmtepompen zijn altijd de zware omstandigheden van het Scandinavische klimaat geweest. Zo functioneren in Nederland nog diverse installaties van een Nilan VP 18 ventilatie warmtepomp (voorloper Nilan Compact P en S) die al meer dan 30 jaar probleemloos in gebruik zijn. Nilan ziet haar oplossingen daarom als een geïntegreerd onderdeel van het gebouw dat het voor het grootste deel van zijn levensduur zal volgen. Het assortiment binnen klimaat oplossingen van Nilan voor woningen en kleine kantoren bestrijkt een breed gebied van systemen. Compact P totaal oplossingen die tot 8 verschillende functies kunnen uitvoeren tot kleinere oplossingen voor alleen ventilatie of warm water productie. Het schema hieronder geeft een overzicht, door op het product type te klikken gaat u naar de pagina met meer gedetailleerde informatie en afbeeldingen van de diverse oplossingen. Hier kunt u uitgebreide Nilan brochures bekijken.

Woningbouw warmtepomp
Nilan Ventilatie
Passieve warmte terugwinning
Actieve warmte terugwinning
Nilan comfort Koeling
Comfort verwarming
Warm water productie
Nilan Verwarming
Em Box Nilan
Nilan woning overzicht
Ventilatie m3|h
Passieve warmte terugwinning
Actieve warmte terugwinning
Comfort koeling
Comfort verwarming
Warm tap water
Centrale verwarming + koeling
Optie afzuigkap integratie
Compact P
325
√*
Compact P XL
400
√*
Compact P GEO
325
Compact P AIR 9
325
Compact P EK
300
√*
Compact S
375
√*
Comfort CT 150
175
Comfort CT 200
200
Comfort CT 300
400
Comfort 300 LR
325
Comfort 450
525
Comfort 200 Top
308
Comfort 252 Top
253
Comfort 302 Top
345
VPL 15
325
VPL 15 Top M2
400
VPL 28
1000
Combi 302 Polar
350
Combi 302 Polar Top
430
Combi S 302 Polar Top
375
VP 18
300
VP 18 Cooling Solar
300
√*
VP 18 EK
300
√*
VP 18 Cooling Solar EK
300
√*
VGU 250
325**
VT 2130-3132
200-300**

*   Compact P, Compact P XL, Compact S en VP 18 in combinatie met elektrische infrarood panelen of ander elektrisch afgifte systeem. Geen vloerkoeling.

**  Alleen extractie.

Verklaring symbolen

Warm water productie

Productie van sanitair warm water

De ventilatie warmtepomp in het systeem maakt gebruik van de energie die in de lucht of in de grond is opgeslagen om sanitair warm water te produceren.

Comfort verwarming

Comfort verwarming

De ventilatie warmtepomp verwarmt de frisse buiten lucht die naar binnen wordt gebracht als aanvulling op de centrale verwarming. Minder energieverbruik en in een goed geïsoleerd of passiefhuis huis is dit bijna al voldoende voor het verwarmen van de woning. Zie ook het KAB project.

Nilan comfort Koeling

Comfort koeling

De ventilatie warmtepomp koelt automatisch verse buitenlucht die in de woning wordt verdeeld al naar gelang de temperatuur buiten dit noodzakelijk maakt. Automatisch wordt ook de luchtvochtigheid optimaal gehouden. Een comfortabel binnenklimaat ontstaat zonder airco effect vanwege de lage luchtsnelheid.

Actieve warmte terugwinning

Actieve warmte terugwinning

Het systeem maakt gebruik van de energie die is opgeslagen in de lucht of in de grond en zet deze om in warmte via een warmtepomp.

Passieve warmte terugwinning

Passieve warmte terugwinning

Het systeem maakt gebruik van de energie uit de lucht die wordt onttrokken aan de woning en zet deze om in warmte zonder de toevoeging van extra energie.

Nilan Ventilatie

Ventilatie

Het systeem verwijdert continue vervuilde, vochtige en schadelijke lucht uit de woning en voegt frisse en gezuiverde lucht toe om zo bij te dragen aan een gezonde leefomgeving en beter binnen klimaat.

Em Box Nilan

Nilan EM Box Afzuigkap integratie

De Nilan EM-box maakt warmteterugwinning via de afzuigkap van het huis mogelijk, waarbij gebruik wordt gemaakt van de warmte die wordt gegenereerd tijdens het koken. Naast het rendement voordeel heeft u ook de beschikking over een afzuigkap die niet is voorzien van een motor en u dus geruisloos kunt koken. Net zo belangrijk is dat u de geïsoleerde schil van de woning op deze manier niet onderbreekt.

Nilan Verwarming

Verwarming + Koeling

Het systeem maakt gebruik van de energie opgeslagen in de lucht of in de grond om te voorzien in centrale ruimte verwarming en koeling via de vloerverwarming. Bij de basis Compact P in uitsluitend in combinatie met bijvoorbeeld infrarood verwarming of ander niet water gebonden afgiftesysteem zoals in het KAB project.

Een uitgebreide toelichting en video over de Compact P ventilatie warmtepomp leest u via de link hieronder.

Compact P ventilatie warmtepomp

bottom of page