Nilan ventilatie en ventilatie warmtepompen

De uitgangspunten bij de ontwikkeling van de NILAN ventilatie warmtepompen zijn altijd de zware omstandigheden van het Scandinavische klimaat geweest. Zo functioneren in Nederland nog diverse installaties van een Nilan VP 18 ventilatie warmtepomp (voorloper van de Nilan Compact P) die al meer dan 30 jaar probleemloos in gebruik zijn. Nilan ziet haar oplossingen daarom als een geïntegreerd onderdeel van het gebouw dat het voor het grootste deel van zijn levensduur zal volgen. Het assortiment binnen klimaat oplossingen van Nilan voor woningen en kleine kantoren bestrijkt een breed gebied van systemen. Compact P totaal oplossingen die tot 8 verschillende functies kunnen uitvoeren tot kleinere oplossingen voor alleen ventilatie of warm water productie. Het schema hieronder geeft een overzicht, door op het product type te klikken gaat u naar de pagina met meer gedetailleerde informatie en afbeeldingen van de diverse oplossingen. Hier kunt u uitgebreide Nilan brochures bekijken.

*   Compact P, Compact P XL, Compact S en VP 18 in combinatie met elektrische infrarood panelen of ander elektrisch afgifte systeem. Geen vloerkoeling.

**  Alleen extractie.

Verklaring symbolen

Productie van sanitair warm water

De ventilatie warmtepomp in het systeem maakt gebruik van de energie die in de lucht of in de grond is opgeslagen om sanitair warm water te produceren.

Comfort verwarming

De ventilatie warmtepomp verwarmt de frisse buiten lucht die naar binnen wordt gebracht als aanvulling op de centrale verwarming. Minder energieverbruik en in een goed geïsoleerd of passiefhuis huis is dit bijna al voldoende voor het verwarmen van de woning. Zie ook het KAB project.

Comfort koeling

De ventilatie warmtepomp koelt automatisch verse buitenlucht die in de woning wordt verdeeld al naar gelang de temperatuur buiten dit noodzakelijk maakt. Automatisch wordt ook de luchtvochtigheid optimaal gehouden. Een comfortabel binnenklimaat ontstaat zonder airco effect vanwege de lage luchtsnelheid.

Actieve warmte terugwinning

Het systeem maakt gebruik van de energie die is opgeslagen in de lucht of in de grond en zet deze om in warmte via een warmtepomp.

Passieve warmte terugwinning

Het systeem maakt gebruik van de energie uit de lucht die wordt onttrokken aan de woning en zet deze om in warmte zonder de toevoeging van extra energie.

Ventilatie

Het systeem verwijdert continue vervuilde, vochtige en schadelijke lucht uit de woning en voegt frisse en gezuiverde lucht toe om zo bij te dragen aan een gezonde leefomgeving en beter binnen klimaat.

Nilan EM Box Afzuigkap integratie

De Nilan EM-box maakt warmteterugwinning via de afzuigkap van het huis mogelijk, waarbij gebruik wordt gemaakt van de warmte die wordt gegenereerd tijdens het koken. Naast het rendement voordeel heeft u ook de beschikking over een afzuigkap die niet is voorzien van een motor en u dus geruisloos kunt koken. Net zo belangrijk is dat u de geïsoleerde schil van de woning op deze manier niet onderbreekt.

Verwarming + Koeling

Het systeem maakt gebruik van de energie opgeslagen in de lucht of in de grond om te voorzien in centrale ruimte verwarming en koeling via de vloerverwarming. Bij de basis Compact P in uitsluitend in combinatie met bijvoorbeeld infrarood verwarming of ander niet water gebonden afgiftesysteem zoals in het KAB project.

Een uitgebreide toelichting en video over de Compact P ventilatie warmtepomp leest u via de link hieronder.

Compact P ventilatie warmtepomp

Nilan Nederland

Oude Apeldoornseweg 41

7333 NR Apeldoorn

+31 555 690 227

info@nilannetherlands.nl

Facebook

0