top of page
Woningbouw warmtepomp
Em Box Nilan
Nilan Ventilatie
Passieve warmte terugwinning
Actieve warmte terugwinning
Nilan comfort Koeling
Comfort verwarming
Warm water productie
Nilan Verwarming
Nilan toepassing
Ventilatie m3|h
Passieve warmte terugwinning
Actieve warmte terugwinning
Comfort koeling
Comfort verwarming
Warm tap water
Centrale verwarming
Optie afzuigkap integratie
VP 18
300

VP 18

De Nilan VP 18 ventilatie warmtepomp is de voorloper van de iets uitgebreidere Compact P en al meer dan 30 jaar op de Europese markt. Het belangrijkste verschil is de passieve warmtewisselaar die wel in Compact P aanwezig is en niet in de VP 18 serie.

Het VP 18 programma van Nilan bestaat uit warmteterugwinning systemen die uw huis actief ventileren. Naast dat het systeem uw woning van frisse en gefilterde lucht voorziet, kan het systeem deze lucht ook verwarmen en zorgt het tevens voor uw sanitaire warm water voorziening.

U krijgt een gezond binnenklimaat en een lage rekening voor uw energie, verzorgt door een compacte alles in één oplossing.

De warme, vochtige lucht wordt uit de keuken, badkamer en bijkeuken gehaald, waardoor stofdeeltjes, vocht en geuren uit huis worden verwijderd. Tegelijkertijd herstelt het systeem de warmte van de afvoerlucht en gebruikt dit om uw sanitair warm water te verwarmen in de ingebouwde boiler van 180 liter.

Bovendien zorgt het VP 18 EK-model voor de verwarming van uw woning via een aansluiting op een met water gevuld cv-systeem. Ook voor renovaties van woningen die al goed zijn geïsoleerd is het VP EK model een goede optie om voorgoed over te stappen van fossiele brandstoffen naar een duurzame energie voorziening.

bottom of page