top of page
VPM Cleanroom
Warmtepomp bedrijven
Warmtepomp bedrijven

Luchtbehandelingskast

LUCHTBEHANDELINGSKAST

luchtbehandelingskast

Doordat gebouwen steeds beter geïsoleerd moeten worden en daardoor vaak hermetisch zijn gesloten is het noodzakelijk om op een gecontroleerde en efficiënte manier de lucht in deze gebouwen te verversen met behulp van een Nilan VPM luchtbehandelingskast. Vervuilde lucht moet worden afgevoerd en verse gezonde buitenlucht dient aangevoerd te worden om een gezond en leefbaar binnenklimaat te laten ontstaan. Nilan produceert al vanaf 1974 een aantal energie efficiënte luchtbehandelingskasten (LBK kasten) speciaal voor de utiliteitsbouw. Als wereldwijd actieve en toonaangevende producent en leverancier van klimaat systemen op dit gebied zijn de producten en services van Nilan kenmerkend door hun technologische voorsprong. Ze zijn ontwikkeld om 24 uur per dag en 365 dagen per jaar optimaal te presteren ongeacht de klimaat omstandigheden.

WARMTEPOMP BEDRIJVEN

warmtepomp bedrijven

De Nederlandse overheid stelt steeds strengere eisen aan het energieverbruik van bedrijfsgebouwen. Het thema duurzaamheid is zonder twijfel een belangrijk onderwerp. We zijn op weg naar een All-electric maatschappij waarbij onze elektriciteit zoveel mogelijk duurzaam wordt opgewekt. Door te investeren in een duurzaam en innovatief Nilan klimaatsysteem heeft u veel minder of zelfs helemaal geen fossiele brandstoffen nodig, Bovendien wordt de CO2 uitstoot van uw bedrijfsgebouw daarmee aanzienlijk lager. De Nilan klimaat systemen in de reeks VPM 120 - 560 en 600-3200 zijn uiterst efficiënte klimaatsystemen met volumes tot 32.000m3/uur. Met een Nilan VPM klimaatsysteem als energie efficiënte luchtbehandelingskast kiest u voor een comfortabele en duurzame totaaloplossing om uw bedrijf te verwarmen en te koelen.

GEZOND BINNEN KLIMAAT

Klimaatsysteem

Comfort, gezondheid en duurzaamheid  zijn erg belangrijk bij het verwarmen en koelen van gebouwen. Een robuuste en solide Nilan VPM luchtbehandelingskast verwijdert warme, vervuilde en vochtige lucht uit het gebouw en vervangt dit door geconditioneerde lucht. Energie in de afgevoerde lucht wordt effectief  teruggewonnen en overgedragen aan de binnenkomende lucht via een unieke combinatie van actieve (warmtepomp) en passieve (heat pipe) warmte terugwinning. Het rendement van de VPM serie is te danken aan de unieke constructie. Ze combineert het beste van twee technologieën. Hierdoor verbetert de energie-efficiëntie en nadert de 100%, ongeacht het debiet. Dit leidt tot een besparing op de energieprestatie en eveneens tot een beperking van CO² uitstoot. In de zomer wordt het proces omgedraaid zodat de binnenkomende lucht wordt gekoeld.

NILAN VPM 120 - 560

Luchtbehandelingskast 1.200 - 6.600 m3/h​

Warmtepomp voor bedrijven

De NILAN VPM 120-560 serie bestaat uit uiterst efficiënte warmteterugwinning units waarbij in de zomer of tijdens warmere periodes ook de mogelijkheid bestaat voor comfort koeling. De units zijn speciaal ontwikkeld voor gebouwen met een ventilatie behoefte van 1.200 tot 6.600 m³/uur. Alle Nilan units voor commerciële gebouwen  zijn ontwikkeld om 24 uur per dag en 365 dagen per jaar optimaal te presteren ongeacht de klimaat omstandigheden. Hierbij staan comfort, gezondheid en een lage energierekening centraal bij het verwarmen en koelen van de gebouwen bestemd voor deze serie. Ook de productie van warm water is mogelijk met een NiLan luchtbehandelingskast. Capaciteit verwarmen tot 230 kW en koeling tot 146 kW.

NILAN VPM 600 - 3200

Luchtbehandelingskast 6.000 - 32.000 m3/h

Luchtbehandelingskast

Voor nog grotere gebouwen, kantoren  of andere instellingen heeft Nilan de VPM 600 - 3200 units ontwikkeld. Ventilatie en comfort koeling van 6.000 tot 32.000 m3/h. Deze units zijn samengesteld op basis van het zogenaamde plug-and-play systeem. Ze zijn modulair en kunnen worden geconfigureerd volgens specificaties. Zo kan er aan specifieke verlangens en eisen worden voldaan voor elke situatie. De eenvoudig te installeren systemen werken kosten besparend en worden via speciale software gemonitord. Besturing via het CTS 6000 controle paneel. Klimaatsystemen van Nilan zijn gemaakt om 30 jaar of langer te functioneren. Kijk ook de Video voor de opbouw en werking van de Nilan VPM 600 - 3200 luchtbehandelingskast.

NILAN VPM CLEAN ROOM

Luchtbehandelingskast 3.600 - 22.000 m3/h

Nilan VPM Clean room

De Unieke en Nilan gepatenteerde klimaatoplossingen voor ziekenhuizen, laboratoria en ruimtes waarbij het Clean Room concept van toepassing is. De Nilan Clean Room VPM is een buitengewone en uiterst gedetailleerde ventilatie unit voor de meest optimale luchtkwaliteit. Door de unieke constructie met gescheiden luchtlagen wordt voorkomen dat bacteriën en verontreinigende lucht zich verspreiden in ruimtes waar de hoogste eisen aan luchtkwaliteit worden gesteld. De Nilan VPM CleanRoom luchtbehandelingskast heeft bovendien een hoge efficiency en een beduidend lager energieverbruik dan andere en meer gangbare technologieën. Speciaal ontwikkeld in combinatie met het gerenommeerde  Deense Technologische Instituut.

Nilan calculator
NILAN CALCULATOR
Nilan calculator

Het unieke calculatie programma van Nilan biedt toegang tot nauwkeurige, bijgewerkte meteorologische metingen voor het regionale gebied waarin het systeem zal worden gebruik.

VPM VIDEO PRESENTATIE
Video presentatie

Bekijk hier de Nilan VPM video presentatie. De units zijn geschikt voor scholen, kantoren, bedrijfspanden en andere gebouwen. Ventilatie capaciteit tot 32.000 m3/h en hoger indien nodig.

VPM REFERENTIES
Nilan referenties

Hier ziet u een kleine opsomming van gebouwen in Nederland die zijn uitgerust met een Nilan VPM klimaatsysteem. Meerdere van deze units zijn al meer dan 25 jaar in gebruik.

bottom of page