MODERNE GEBOUWEN

Doordat gebouwen steeds beter geïsoleerd moeten worden en daardoor vaak hermetisch zijn gesloten is het noodzakelijk om op een gecontroleerde en efficiënte manier de lucht in in deze gebouwen te verversen. Vervuilde lucht moet worden afgevoerd en verse gezonde buitenlucht dient aangevoerd te worden om een gezond en leefbaar binnenklimaat te laten ontstaan. Nilan produceert al vanaf 1974 een aantal luchtbehandelingskasten (LBK kasten) speciaal voor de utiliteitsbouw. Als wereldwijd actieve en toonaangevende producent en leverancier van klimaat systemen op dit gebied zijn de producten en services van Nilan kenmerkend door hun technologische voorsprong. Ze zijn ontwikkeld om 24 uur per dag en 365 dagen per jaar optimaal te presteren ongeacht de klimaat omstandigheden.

BENG GEBOUWEN

De Nederlandse overheid stelt steeds strengere eisen aan het energieverbruik van gebouwen. Het thema duurzaamheid is zonder twijfel een belangrijk onderwerp. We zijn op weg naar een All-electric maatschappij waarbij onze elektriciteit zoveel mogelijk duurzaam wordt opgewekt. Door te investeren in een duurzaam en innovatief Nilan bedrijfs- klimaatsysteem heeft u veel minder of zelfs helemaal geen fossiele brandstoffen nodig, Bovendien wordt de CO2 uitstoot van uw bedrijfsgebouw daarmee aanzienlijk lager. De Nilan klimaatsystemen in de reeks VPM 120 - 560 en 600-3200 zijn uiterst efficiënte klimaatsystemen met volumes tot 32.000m3/uur. Met een Nilan VPM systeem kiest u voor een comfortabele en duurzame totaaloplossing om uw bedrijf te verwarmen en te koelen.

GEZOND BINNEN KLIMAAT

Comfort, gezondheid en duurzaamheid  zijn erg belangrijk bij het verwarmen en koelen van gebouwen. Een NILAN VPM unit verwijdert warme, vervuilde en vochtige lucht uit het gebouw en vervangt dit door geconditioneerde lucht. Energie in de afgevoerde lucht wordt teruggewonnen en overgedragen aan de binnenkomende lucht via een unieke combinatie van actieve (warmtepomp) en passieve (heat pipe) warmte terugwinning. Het rendement van de VPM serie is te danken aan de unieke constructie. Ze combineert het beste van twee technologieën. Hierdoor verbetert de energie-efficiëntie en nadert de 100%, ongeacht het debiet. Dit leidt tot een besparing op de energieprestatie en eveneens tot een beperking van CO² uitstoot. In de zomer wordt het proces omgedraaid zodat de binnenkomende lucht wordt gekoeld.

Nilan luchtbehandelingskasten

warmtepompen voor bedrijven

NILAN VPM 120 - 560

Ventilatie van 1.200 tot 6.600 m3/h.​

De NILAN VPM 120-560 serie bestaat uit uiterst efficiënte warmte terugwinning units waarbij in de zomer of tijdens warmere periodes ook de mogelijkheid bestaat voor comfort koeling. De units zijn speciaal ontwikkeld voor gebouwen met een ventilatie behoefte van 1.200 tot 6.600 m³/uur. Alle Nilan units voor commerciële gebouwen  zijn ontwikkeld om 24 uur per dag en 365 dagen per jaar optimaal te presteren ongeacht de klimaat omstandigheden. Hierbij staan comfort, gezondheid en een lage energie rekening centraal bij het verwarmen en koelen van de gebouwen bestemd voor deze serie. Ook de productie van warm water is mogelijk.

Capaciteit verwarmen tot 230 kW en koeling tot 146 kW.

NILAN VPM 600 - 3200

Ventilatie van 6.000 tot 32.000 m3/h.

Voor nog grotere gebouwen, kantoren  of andere instellingen heeft Nilan de VPM 600 - 3200 units ontwikkeld. Ventilatie en comfort koeling van 6.000 tot 32.000 m3/h. Deze units zijn samengesteld op basis van het zogenaamde plug-and-play systeem. Ze zijn modulair en kunnen worden geconfigureerd volgens specificaties. Zo kan er aan specifieke verlangens en eisen worden voldaan voor elke situatie. De eenvoudig te installeren systemen werken kosten besparend en worden via speciale software gemonitord. Besturing via het CTS 6000 controle paneel. Klimaatsystemen van Nilan zijn gemaakt om 30 jaar of langer te functioneren.

Kijk ook de Video Slide show van de Nilan VPM 600 - 3200 series .

NILAN VPM CLEAN ROOM

Ventilatie van 3.600 tot 22.000 m3/h.

De Unieke en gepatenteerde klimaatoplossingen voor ziekenhuizen, laboratoria en ruimtes waarbij het Clean Room concept van toepassing is. De Nilan Clean Room VPM is een buitengewone en uit gedetailleerde ventilatie unit voor een optimale lucht kwaliteit. Door de unieke constructie met gescheiden lucht lagen wordt voorkomen dat bacteriën en verontreinigende lucht zich verspreiden in ruimtes waar de hoogste eisen aan luchtkwaliteit worden gesteld. De VPM Clean Room unit heeft bovendien een hoge efficiency en een beduidend lager energie verbruik dan andere en gangbare technologieën.

Ontwikkeld in combinatie met het Deense Technologische Instituut.

 

NILAN CALCULATOR

NilanCal.jpg

Het unieke calculatie programma van Nilan biedt toegang tot nauwkeurige, bijgewerkte meteorologische metingen voor het regionale gebied waarin het systeem zal worden gebruik.

VPM VIDEO PRESENTATIE

VPM Video presentatie.jpg

Bekijk hier de Nilan VPM video presentatie. De units zijn geschikt voor scholen, kantoren, bedrijfspanden en andere gebouwen. Ventilatie capaciteit tot 32.000 m3/h en hoger indien nodig.

VPM REFERENTIES

Nilan referenties.jpg

Hier ziet u een kleine opsomming van gebouwen in Nederland die zijn uitgerust met een Nilan VPM klimaatsysteem. Meerdere van deze units zijn al meer dan 25 jaar in gebruik.

Nilan Nederland

Oude Apeldoornseweg 41

7333 NR Apeldoorn

+31 555 690 227

info@nilannetherlands.nl

Facebook

0