top of page
Nilan calculator

Nilan Calculator

VERWARMEN EN KOELEN

Nilan VPM

Ventilatie, warmteterugwinning en koeling integreren in slechts één systeem. Moderne commerciële gebouwen, vaak voorzien van grote glasoppervlaktes stellen hoge eisen aan ventilatie systemen. Een goed ventilatie systeem moet actief bijdragen aan zowel de verwarming als koeling van een gebouw. Warmteterugwinning en de mogelijkheid voor een goede koeling worden vanaf het begin opgenomen in het ontwerp van de commerciële ventilatiesystemen van Nilan. Deze intelligente en innovatieve systemen werken op basis van dag, seizoens en klimaat afhankelijke variaties. Op deze manier wordt een gezond en stabiel binnenklimaat bereikt tegen minimale bedrijfskosten en in overeenstemming met de steeds strenger wordende milieu bepalingen. Door ook gebruik te maken van groene energie binnen uw bedrijf draagt u bij aan een beter milieu.

HEATPIPE  WARMTEPOMP

Nilan VPM serie

De De VPM serie van Nilan is een alles in één oplossing waarbij de functies ventilatie, warmteterugwinning en koeling zijn ontworpen om zo optimaal en efficiënt mogelijk samen te werken. Het actieve warmteterugwinning’s gedeelte is voorzien van koeling en verwijdert warme, vervuilde en vochtige lucht uit het gebouw. Tegelijkertijd zorgt het systeem dat een verse en temperatuur geregelde luchtstroom weer wordt toegevoegd aan het gebouw. Stof, geur en vocht worden verwijderd en een comfortabel en gezond binnenklimaat wordt bereikt. Energie in de afgevoerde lucht wordt teruggewonnen (recuperatie) en overgebracht naar de verse toevoer lucht door een vorm van passieve warmte terugwinning met behulp van  een milieu vriendelijke CO2 HeatPipe in combinatie met een warmtepomp die direct energie uit de lucht haalt.

WEB BASED SOFTWARE

Nilan VPM Cleanroom

De Nilan VPM serie wordt standaard geleverd met een omkeerbaar koel en verwarmingssysteem met ventilatie capaciteiten tot 35.000 m3/h. De units kunnen worden bestuurd via een gebruik's vriendelijk bedieningspaneel en de dagelijkse controle kan worden uitgevoerd via op het web gebaseerde software. Deze eenvoudige en ook gebruikersvriendelijke web controle biedt geautoriseerde gebruikers de mogelijkheid om de bediening vanaf een computer te besturen, ongeacht waar de gebruiker zich in de wereld bevindt. De web controle zorgt ervoor dat eventuele storingen, alarm meldingen en onderhoudsberichten automatisch per e-mail aan de juiste gebruikers worden gemeld. Met Web Control kan de servicepartner van het bedrijf ook ondersteuning op afstand bieden en snel eventuele storingen vaststellen en zo mogelijk oplossen.

NILAN CALCULATOR

Nilan calculator

Alvorens dergelijke installaties worden toegepast is het goed en belangrijk om een duidelijk inzicht te verkrijgen in de functionaliteit gekoppeld aan het energie verbruik. Nauwkeurige klimaat omstandigheden en ook geografische positie analyse zijn cruciale elementen bij de selectie van een efficiënt en economisch ventilatiesysteem. Het unieke calculatie programma van Nilan biedt daarom toegang tot nauwkeurige, bijgewerkte meteorologische metingen voor het regionale gebied waarin het systeem zal worden gebruikt. Bij de selectie voor een economisch meest efficiënte en rendabele ventilatie warmtepomp oplossing voor grotere gebouwen is een nauwkeurige analyse van het weer en de geografische locatie doorslaggevend voor het kiezen van de juiste en bedrijfsmatige oplossing. Nilan heeft hiervoor een in eigen beheer uniek en betrouwbaar  calculatie programma ontwikkeld die realistische en uiterst nauwkeurige calculaties kan uitvoeren.

DRY - GEGEVENS

Nilan Calculator info

De software houd rekening met diverse factoren en maakt gebruik van zogenaamde DRY-gegevens, gebaseerd op uitgebreide meteorologische metingen voor de omgeving waarin de installatie moet worden gebruikt. Conventionele berekeningsmethoden houden alleen rekening met de efficiëntie van het systeem bij extreme temperaturen. Het unieke calculatie programma van Nilan is echter gebaseerd op gegevens die een juist en exact beeld geven van de normale en  ook klimatologische omstandigheden waaronder het systeem normaal zou werken. Dag, week en vakantie periodes verdeeld over een geheel jaar kunnen worden ingevoerd in het systeem. Zodoende ontstaat een gedetailleerd beeld van wanneer en hoe het systeem rendabel moet worden gebruikt en geconfigureerd. Zodoende kan vooraf een efficiënt en meest economisch ventilatie warmtepomp en ontwerp gehanteerd kan worden in het gebouw.

EFFICIENTE VENTILATIE

Nilan VPM Calculator

Variabelen zoals dag, weekplanningen en vakanties kunnen worden ingevoerd om een gedetailleerd beeld te geven van wanneer en hoe de installatie gebruikt zal moeten worden. Op deze manier zorgt de calculatie software van Nilan voor een precieze en betrouwbare besluitvorming voor wat betreft de meest efficiënte en economische ventilatie en optimale binnenklimaat oplossing. Bij een uiteindelijke en gedetailleerde offerte kan hier gebruik van gemaakt worden. Het programma is grondig en uitvoerig getest om ervoor te zorgen dat het een hoog niveau van gebruiksgemak heeft. De software wordt daarnaast bovendien continu verder doorontwikkeld door middel van de input van verschillende gebruikers in verschillende Europese locaties. Deze feedback van onze klanten is zeer gewaardeerd door Nilan omdat dit de middelen geeft om in een ​​optimale ontwikkeling van toekomstige versies van het programma te voorzien.

VPM serie met debieten
Nilan warmtepompen bedrijven
VPM specificaties
Nilan VPM Cleanroom
VPM Clean room inside
Nilan VPM Cleanroom
bottom of page