top of page
EM Box

Afzuigkap zonder motor

AFZUIGKAP ZONDER MOTOR

Nilan Em-box

De innovatieve Nilan EM-box kan worden aangesloten op de verschillende ventilatie units van Nilan, waaronder natuurlijk de populaire en erg compacte Nilan Compact S ventilatie warmtepomp en de passiefhuis gecertificeerde Compact P alles in één klimaatoplossing. Een EM-box maakt warmteterugwinning via een afzuigkap zonder motor in de keuken mogelijk, waarbij gebruik wordt gemaakt van de warmte die wordt gegenereerd tijdens het koken. In de winter wordt deze warmte gebruikt voor extra comfort verwarming in de woning en in de zomer in combinatie met een Nilan Compact P voor de productie van warm water in de ingebouwde boiler van de Compact P. Wanneer de afzuigkap is uitgeschakeld, vindt de ventilatie plaats via de reguliere ventilatie. Wanneer krachtigere extractie nodig is, zoals tijdens het koken wordt een demper in de kap geopend. Tegelijkertijd regelt de demper in de EM-box de luchtafvoer uit andere ruimtes als onderdeel van de basis ventilatie, zodat de primaire afvoer van lucht via de afzuigkap plaatsvindt. 

GERUISLOOS KOKEN MET DE NILAN EM-BOX

Afzuigkap met ventilatie

Als er een groter luchtvolume nodig is om de afzuigkap zonder motor effectief af te zuigen, zal de Nilan Compact P het luchtvolume verhogen en in andere ruimtes zoals bijvoorbeeld de douche iets verminderen, maar wel op een niveau zodat voldoende afzuiging aanwezig is. Wanneer de kap weer is uitgeschakeld na het koken, keert de balans ventilatie automatisch weer terug naar de normale werking in de gehele woning. De EM-box kan boven de afzuigkap worden geplaatst of op een willekeurig punt tussen de Compact P (of een andere Nilan WTW ventilatie unit) en de afzuigkap. De EM-box is voorzien van een extra vetfilter. Dit robuuste stalen filter zorgt ervoor dat vetten en overige stoffen die vrij komen tijden het koken niet in het ventilatiesysteem en dus ook niet in de woning terecht komen. Het filter is geschikt voor reinigen in de afwasmachine. Naast het rendement voordeel van de EM-box heeft u ook de beschikking over een afzuigkap die niet is voorzien van een motor en u dus geruisloos kunt koken.

VENTILATIE AFZUIGKAP ZONDER MOTOR

Nilair ventilatie

Het mechanisme dat namelijk voor de afzuiging zorgt is in de Compact P aanwezig en daardoor kunt u dus zonder het overheersende geluid van een afzuigkap rustig en heerlijk koken. Een ander belangrijk voordeel van de Nilan EM-box is dat de moderne woning van tegenwoordig ook luchtdicht wordt gebouwd. Met een normale afzuigkap in deze woning wordt door middel van een doorgang in de muur of het dak voor de ontluchting van de afzuigkap gezorgd. Het voordeel van deze luchtdichte woning wordt op deze manier weer grotendeels ongedaan gemaakt. Het heeft ook als gevolg dat er geen goede balans meer is in de ventilatie stromen met als gevolg een onnodige toename in het energie verbruik en hogere kosten voor de bewoner. De Nilan EM-box is verder uitgerust met een stalen filter die uiterst efficiënt de afgezogen lucht tijdens het koken van vetdeeltjes grondig reinigt en daardoor de unit beschermt. Voor meer info download hier de uitgebreide en technische informatie over de innovatieve Nilan EM-Box brochure.

bottom of page