Nilan EM-Box

NILAN EM-BOX

De innovatieve Nilan EM-box kan worden aangesloten op de verschillende ventilatie-units van Nilan, waaronder natuurlijk de populaire en erg compacte Nilan Compact S en de passief huis gecertificeerde Compact P alles in één oplossing. Een EM-box maakt warmteterugwinning via de afzuigkap in de keuken mogelijk, waarbij gebruik wordt gemaakt van de warmte die wordt gegenereerd tijdens het koken. In de winter wordt deze warmte gebruikt voor extra comfort verwarming in de woning en in de zomer in combinatie met een Nilan Compact P voor de productie van warm water in de ingebouwde boiler van de Compact P. Wanneer de afzuigkap is uitgeschakeld, vindt de ventilatie plaats via de reguliere ventilatie. Wanneer krachtigere extractie nodig is, zoals tijdens het koken wordt een demper in de kap geopend. Tegelijkertijd regelt de demper in de EM-box de luchtafvoer uit andere ruimtes als onderdeel van de basis ventilatie, zodat de primaire afvoer van lucht via de afzuigkap plaatsvindt. 

GERUISLOOS KOKEN

Als er een groter luchtvolume nodig is om de afzuigkap effectief af te zuigen, zal de Nilan Compact P het luchtvolume verhogen en in andere ruimtes zoals bijvoorbeeld de douche iets verminderen, maar wel op een niveau zodat voldoende afzuiging aanwezig is. Wanneer de kap weer is uitgeschakeld na het koken, keert de balans ventilatie automatisch weer terug naar de normale werking in de gehele woning. De EM-box kan boven de afzuigkap worden geplaatst of op een willekeurig punt tussen de Compact P (of een andere Nilan WTW ventilatie unit) en de afzuigkap. De EM-box is voorzien van een extra vetfilter. Dit robuuste stalen filter zorgt ervoor dat vetten en overige stoffen die vrij komen tijden het koken niet in het ventilatiesysteem en dus ook niet in de woning terecht komen. Het filter is geschikt voor reinigen in de afwasmachine. Naast het rendement voordeel van de EM-box heeft u ook de beschikking over een afzuigkap die niet is voorzien van een motor en u dus geruisloos kunt koken.

VENTILATIE AFZUIGKAP

Het mechanisme dat namelijk voor de afzuiging zorgt is in de Compact P aanwezig en daardoor kunt u dus zonder het overheersende geluid van een afzuigkap rustig en heerlijk koken. Een ander belangrijk voordeel van de Nilan EM-box is dat de moderne woning van tegenwoordig ook luchtdicht wordt gebouwd. Met een normale afzuigkap in deze woning wordt door middel van een doorgang in de muur voor de ontluchting van de afzuigkap gezorgd. Het voordeel van deze luchtdichte woning wordt op deze manier weer ongedaan gemaakt. Het heeft ook als gevolg dat er geen goede balans meer is in de ventilatie stromen met als gevolg een onnodige toename in het energie verbruik. De Nilan EM-box is verder uitgerust met een stalen filter die uiterst efficiënt de afgezogen lucht tijdens het koken van vetdeeltjes grondig reinigt en daardoor de unit beschermt. Voor meer info download hier de uitgebreide en technische informatie over de Nilan EM-Box brochure.

Nilan Nederland

Oude Apeldoornseweg 41

7333 NR Apeldoorn

+31 555 690 227

info@nilannetherlands.nl

Facebook

0