Ventilatie warmtepomp

 

WARMTEPOMP

Het Deense NILAN brengt al vanaf haar oprichting in 1974 hoogwaardige, energiezuinige ventilatie en warmtepomp oplossingen op de markt. Deze superieure All-In-One klimaat systemen voor woningen, villa’s en appartementen kenmerken zich door een hoogwaardige kwaliteit en afwerking. Ze staan garant voor een gezond en comfortabel binnenklimaat, gekoppeld aan een zeer laag energie verbruik. De NILAN ventilatie warmtepomp is een beproefd, innovatief en compact klimaatsysteem met ingebouwde dubbele warmtepomp dat al meer dan 45 jaar geleden is geïntroduceerd op de Europese markt.

VENTILATIE WARMTEPOMP

Comfort verwarming, comfort koeling, ventilatie en warm water in één compact toestel. Uw nieuwe woning is tegenwoordig uitstekend geïsoleerd en heeft geen gas aansluiting meer nodig. Dit betekent dat er nog maar weinig energie nodig is om de woning het gehele jaar door op een constante en aangename temperatuur te houden. De energiezuinige en op elektriciteit werkende Compact P ventilatie warmtepomp verzorgt comfort ventilatie voor het gehele jaar, verwarmt de woning in de winter, koelt de woning in de warmere zomer maanden en met de ingebouwde boiler heeft u 365 dagen per jaar voldoende warm water.

PASSIEFHUIS

De Nilan Compact P is als één van de weinige compacte systemen in de wereld, passiefhuis gecertificeerd. Deze internationale certificatie houdt in dat de Compact P warmtepomp automatisch goedkeuring heeft voor gebruik in een passiefhuis. Deze aan uiterst stringente voorwaarden onderhevige verklaring is een duidelijk bewijs voor de hoge efficiëntie en duurzaamheid van het toestel. En met de nZEB tool maakt u energieprestaties nauwkeurig voorspelbaar zodat bouwers garanties kunnen afgeven aan bewoners op het werkelijke energieverbruik in de woning met de Nilan Compact P ventilatie warmtepomp.

NILAN COMPACT P

Lucht/Water/Lucht warmtepomp

Compact P - ventilatie tot 325 m3/h

Compact P XL - ventilatie tot 400 m3/h

Innovatief en comfortabel verwarmen met de NILAN Compact P dankzij de ingebouwde ventilatie warmtepomp. Een warmtepomp is een apparaat dat met weinig elektriciteit heel efficiënt warmte onttrekt uit de omgevingslucht, de bodem of uit een water bron in de grond. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van uw woning en het wordt ook gebruikt voor het verwarmen van het tapwater in de ingebouwde boiler. Afhankelijk van uw situatie en de grote van uw woning kiest u voor het model Compact P wat het meest geschikt is. Het gekozen Compact P model verzorgt dan een comfort binnen klimaat in de woning op basis van alleen buitenlucht/lucht, buitenlucht/water, en grondwater/water. Ook is het mogelijk om bij een Compact P op basis van een lucht/lucht systeem, automatisch infrarood panelen of elektrische elementen als bij verwarming te gebruiken. Het Compact All-in-One klimaatsysteem zorgt in alle gevallen automatisch voor een gelijkmatige warmte, de hele dag en nacht door. Standaard zijn alle systemen voorzien van een hoog efficiënte ventilatie module met Warmte Terug Winning (WTW). Met deze WTW unit heeft u in de zomer ook topkoeling.

NILAN COMPACT P AIR 9

Lucht/Water warmtepomp

Compact P AIR 9 met externe unit

Ventilatie tot 325 m3/h - XL tot 400 m3/h

Deze gecontroleerde WTW zorgt er  automatisch voor dat evenveel verse lucht toegevoerd en gefilterd wordt door het ingebouwde fijnstof filter als dat er gebruikte en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Verse en frisse buitenlucht wordt toegevoerd in woon- en slaapkamers en vervuilde lucht wordt afgezogen in de keuken, de badkamer en het toilet. Stofdeeltjes, vocht en onaangename geuren worden onttrokken aan de woning. Omdat beide luchtstromen automatisch worden geregeld is er continue een verse en gegarandeerde luchtverversing in uw gehele woning. De geïntegreerde en intelligente luchtvochtigheidssensor zorgt er automatisch voor dat op basis van de afgelopen 24 uur de luchtvochtigheid op het juiste en meest comfortabele niveau blijft. Op deze manier is er sprake van een ultiem en continue comfort gevoel waarbij de goede luchtkwaliteit een belangrijke bijdrage levert aan een gezonde en prettige leefomgeving voor de bewoners. De Innovatieve ventilatie warmtepomp zorgt er tevens voor dat door de toevoeging van warmteterugwinning het gehele proces zeer energiezuinig verloopt, zelfs bij temperaturen van 20 graden onder nul.

NILAN COMPACT P GEO 

Water/Water warmtepomp

Compact P GEO met grondwater pomp

Ventilatie tot 325 m3/h - XL tot 400 m3/h

De ingebouwde warm water boiler heeft een capaciteit van 180 liter. Voldoende voor 300 liter warm douche water. Er is altijd de mogelijkheid voor de plaatsing van een extra boiler voor een grotere capaciteit. De boiler is een ontwikkeling van Nilan zelf en heeft een omhulsel van 2 lagen geëmailleerd glas om verzekerd te zijn van een lange levensduur. Ook hier zorgt de dubbele ventilatie warmtepomp in combinatie met de warmte wisselaar unit weer voor een efficiënte productie van warm tap water. De standaard ingebouwde anti-legionella functie zorgt er automatisch voor dat op een vast in te stellen tijds interval de temperatuur van het water in de boiler voor een korte periode wordt verhoogt zodat legionella nooit een kans krijgt. De systemen worden ingesteld met een menu gestuurd, zeer gebruikersvriendelijk bedieningspaneel. Op dit compacte CTS 700 scherm kunnen talrijke functies worden ingesteld. Hieronder week programma's, tijd gestuurde monitor filtering, instelling van de ventilatie snelheid en uiteraard de temperatuur. De standaard fabrieksinstellingen zijn al zodanig ingesteld dat er bij het in gebruik stellen van het systeem snel een ultiem en comfort binnenklimaat ontstaat.

Een duidelijke uitleg en video over de werking van Compact P ventilatie warmtepomp is hier te vinden.

Werking en video over de Nilan Compact P ventilatie warmtepomp

Nilan Nederland

Oude Apeldoornseweg 41

7333 NR Apeldoorn

+31 555 690 227

info@nilannetherlands.nl

Facebook

0