top of page

Wij leveren kwaliteit

Bijgewerkt op: 30 aug. 2023

In dit artikel nemen we u mee naar een aantal voorbeelden waarbij een Nilan ventilatie warmtepomp op sommige locaties al meer dan 30 jaar probleemloos functioneert.


We beginnen in Dronten met een Nilan warmtepomp die nu ruim 18 jaar in bedrijf is. Deze VP 18 warmtepomp functioneert tot op de dag van vandaag nog steeds in deze landelijke en prachtige villa aan de rand van het Veluwemeer. De bewoners van deze bewoning zijn hier in 2001 komen wonen. Toentertijd en ook nu is op deze locatie nog geen infrastructuur voor gas aanwezig en de bewoners waren toen al aangewezen op andere en duurzame energiebronnen.

Nilan ventilatie warmtepomp
Nilan ventilatie warmtepomp blijft het gewoon doen in deze villa, na 18 jaar nog steeds geen reparaties.

Verwarmen, koelen en ventileren

Voor de ventilatie en het warme water is door de bewoners destijds gekozen voor de Nilan VP 18 ventilatie warmtepomp. De Nilan VP 18 warmtepomp is de voorloper van de huidige en iets uitgebreidere Compact P en S en al meer dan 30 jaar op de Europese markt. Het belangrijkste verschil is de passieve warmtewisselaar die wel in Compact P en ook S aanwezig zijn en niet in de VP 18 serie.

Nilan VP18 klimaatsystemen
De Nilan VP 18 al meer dan 30 jaar op de markt.

In 18 jaar geen reparaties en nog steeds een vlekkeloze werking

Op de afbeelding is duidelijk de gelijkenis met de huidige modellen zichtbaar. De VP 18 was indertijd zijn tijd ver vooruit en de bewoners hebben bewust gekozen voor een systeem dat toen al kon ventileren met een actieve warmteterugwinning. Ook toen al kon het systeem voorzien in topkoeling met daarnaast natuurlijk de productie van warm water in de ingebouwde boiler. Het bijzondere aan deze installatie is dat deze warmtepomp al meer dan 18 jaar, dag in dag uit, 24 uur per dag probleemloos in gebruik is en er nog NOOIT een storing van enige betekenis is geweest. Natuurlijk is er wel sprake van het vervangen van de filters maar alle belangrijke componenten zoals de condensor, verdamper, de boiler en de compressor zijn nog steeds dezelfde zoals ze meer dan 18 jaar geleden in gebruik zijn genomen. Het reguliere onderhoud voor dit systeem wordt gedaan door Smits Klimaattechniek.

Een organisatie die al meer dan 30 jaar verschillende Nilan systemen in onderhoud heeft in Nederland.


Nilan ventilatie logo
Het oude Nilan logo rechtsonder op het systeem.

Hoe komt dat?

Nilan produceert vanaf 1974 alle onderdelen van hun klimaatoplossingen volledig in eigen beheer en met uitsluitend Europese top componenten. Daarnaast is Nilan zowel producent van de warmtepomp, maar ook van de boiler en de ventilatie unit.


Tegenwoordig een digitale CTS 602 HMI bediening.
Bakelieten schakelaars voor het bedienen van de VP 18, tegenwoordig een digitale bediening.

Alle onderdelen functioneren daardoor altijd feilloos samen en is er ook maar één simpele bediening nodig voor het totale klimaatsysteem in uw woning of kantoor. Absoluut uniek en een bewijs van vakmanschap en innovatie. Dat is wat Nilan wezenlijk onderscheid van alle andere merken die warmtepompen produceren.

Als Nilan beloven wij geen kwaliteit, wij leveren kwaliteit!


De Nilan VP 18 is de voorloper van de Nilan Compact P en de Nilan Compact S
De Nilan VP 18 is de voorloper van de Nilan Compact P en Nilan Compact S.


Klimaatoplossing voor minder dan 1 Euro per dag

Salon Lamar is sinds 1992 een eigentijdse kapsalon zonder drempels in het altijd gezellige Gelderse Laren. De doelstelling van Lamar is in die ruim 25 jaar echter nooit veranderd. Lamar stond en staat voor kwaliteit, sfeer en klantvriendelijkheid. Het team van Lamar beschikt over enthousiaste top stylisten die regelmatig trainingen volgen om zo op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken en trends. Bij Lamar gaat het behalve om het knippen ook om de sfeer en de belevenis.


Kapsalon Lamar voorzien van een Nilan VPL 28
Kapsalon Lamar in het Gelderse Laren.

Nilan VPL 28 ventilatie warmtepomp sinds 1992

In 1992 besloot Lamar om een Nilan VPL 28 als klimaatoplossing te nemen. Koelen en verwarmen was een belangrijk argument om de klanten te alle tijde een goed en behaaglijk comfort te verlenen tijdens het knippen. De keuze in 1992 viel toen automatisch op de Nilan VPL 28 omdat er destijds weinig andere mogelijkheden waren die aan de gestelde eisen konden voldoen.

Ventilatie warmtepomp VPL 28 bij kapsalon Lamar
Optimaal binnenklimaat bij Lamar met de Nilan VPL 28 ventilatie warmtepomp.

De Nilan VPL 28 met omkeerbare warmtepomp is een actief ventilatie systeem met warmteterugwinning (WTW). Het is naast een energie efficiënt ventilatie toestel voor warmteterugwinning ook geschikt voor top koeling van woningen, kleine commerciële gebouwen en binnenzwembaden met een ventilatiebehoefte tot maximaal 1000 M3/h.


Kostprijs minder dan één euro per dag

Vanaf de installatie in 1992 tot en met 2018 heeft het systeem hier probleemloos gefunctioneerd. Op advies van de lokale installateur Elkink is in 2018 wel besloten dat om efficiency reden het beter was om de unit te vervangen door het meest recente model.


De Nilan VPL 28 ventilatie warmtepomp
De Nilan VPL 28 ventilatie warmtepomp, tot 1000m3/h.

Zodoende beschikt de kapsalon ook nu weer over een vernieuwde VPL 28 die nog efficiënter en energiezuiniger werkt als het systeem uit 1992. Terugkijkend op het gebruik in de afgelopen 26 jaar van de Nilan VPL 28 is de werkelijke kostprijs voor de kapsalon inclusief onderhoud en filtergebruik minder dan 1 EURO PER DAG geweest. Kapsalon Lamar is ervan overtuigd dat ook de volgende 25 jaar de werkelijke kosten voor de Nilan VPL 28 tot één euro per dag beperkt blijven.
De komende periodes ziet u hier meer referenties komen hier die nog langer en nog steeds goed functioneren.


Na 32 jaar trouwe dienst vervangen

Het bedrijf BROEN Laboratories heeft in oktober 2020 op één van haar afdelingen een Nilan VP 18 ventilatie warmtepomp vervangen door een Nilan Compact S ventilatie warmtepomp. De VP 18 heeft 32 jaar probleemloos gewerkt en is nu vervangen door de nieuwe, energiezuinige en nog geavanceerdere Compact S ventilatie warmtepomp. Op deze manier kan ook deze organisatie de volgende 32 jaar weer vertrouwen op dit Nilan systeem. Het bedrijf IC Electric A/S uit Hedensted verzorgde de installatie.


Warmtepomp kwaliteit
Bij BROEN is na 32 jaar trouwe dienst een Nilan VP 18 vervangen door zijn opvolger, de Nilan Compact S.


Voordelen Nilan Compact S ventilatie warmtepomp

  • Alles-in-één-oplossing met een laag energieverbruik

  • Geen grondboring of buitenunit nodig

  • Eenvoudige installatie en makkelijke bediening

  • Compleet klimaatsysteem op 0,36m2

  • Actieve en passieve ventilatie van de woning

  • Geconditioneerde comfort verwarming

  • Geconditioneerde topkoeling

  • Passieve en actieve warmteterugwinning

  • Productie van sanitair warm water

  • Zeer lage onderhoudskosten

Duurzame en groene energie
Nilan ventilatie warmtepomp voor een beter en groener milieu.
SUEZ Almere kiest opnieuw voor continuïteit, kwaliteit en duurzaamheid.

In december 2020 is bij SUEZ in Almere na ruim 25 jaar trouwe dienst de Nilan VPL 65 luchtbehandelingskast vervangen door een identiek exemplaar. SUEZ besloot hiertoe omdat de huidige VPL series van Nilan zijn uitgerust met de modernste en meest energiezuinige compressoren, warmtepompen en ventilators.

LBK kast met warmteterugwinning
Oude situatie bij SUEZ Almere

Een TCO rapport wees uit dat na een levensduur van 25 jaar een besparing in de maandelijkse energiekosten kon worden bereikt waardoor ook de volgende 25 tot 30 jaar een verantwoorde TCO (Total Cost of Ownership) gewaarborgd kan worden.

Warmtepomp bedrijven
Nieuwe situatie bij SUEZ Almere

Al 47 jaar worden onze producten met succes toegepast in onder andere de woningbouw, utiliteit, industrie, onderwijs, scheepvaart en de gezondheidssector. Op deze manier zorgen de ventilatie warmtepompen en klimaatsystemen van Nilan voor een gezond binnenmilieu.


Het artikel over de VPL 65 bij SUEZ in Almere is hier te vinden.


Heeft u ook een ventilatievraagstuk waarbij u hoge eisen stelt aan duurzaamheid en energieverbruik? Neem contact met ons op. Zowel onze luchtbehandelingskasten met warmteterugwinning als onze ventilatie warmtepompen voor de woningbouw als alles in één concept voldoen aan de laatste ErP en BENG richtlijnen en hebben een lage total cost of ownership (TCO).

1.397 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page