top of page

Luchtbehandelingskast en ventilatie

Bijgewerkt op: 30 aug. 2023

SUEZ Almere kiest opnieuw voor luchtbehandeling van Nilan

Bij SUEZ in Almere is na ruim 25 jaar trouwe dienst de Nilan VPL 65 luchtbehandelingskast vervangen door een identiek exemplaar. SUEZ besloot hiertoe omdat de huidige VPL series van Nilan zijn uitgerust met de modernste en meest energiezuinige ventilators en compressoren. Een studie wees uit dat na een levenscyclus van 25 jaar een besparing in de maandelijkse energiekosten kon worden bereikt waardoor ook de volgende 25 jaar een verantwoorde TCO (Total Cost of Ownership) gewaarborgd kan worden.


SUEZ luchtbehandeling
Producten die door SUEZ milieuvriendelijk worden verwerkt

Het NILAN ventilatie toestel type VPL 65 is een beproefd toestel met warmteterugwinning en de optimale oplossing van ventilatie, verwarming en koeling voor gebouwen met een ventilatie capaciteit tot 5500 M3 per uur. Het toestel is geschikt voor montage buiten wat ook bij SUEZ in Almere van toepassing was.


Luchtbehandelingskast Nilan
De Nilan VPL 65, meer dan 25 jaar trouwe dienst in weer en wind

Een belangrijke overweging voor SUEZ om weer voor Nilan te kiezen was natuurlijk het feit dat het identieke product na 25 jaar nog steeds in het leveringsprogramma aanwezig was. Hierdoor was alle bestaande infrastructuur van de luchtkanalen, zowel binnen als buiten voor de ventilatie één op één weer te gebruiken. Als gevolg hiervan was de vernieuwende VPL 65 in minder dan 4 uur weer geplaatst boven op het dak en volledig operationeel.

Nilan VPL 65
De nieuwe VPL 65 bij SUEZ in Almere

Kwaliteit en levensduur

Nilan ziet haar producten voor gebouwen, woningen en appartementen als een geïntegreerd onderdeel van het gebouw dat het voor het grootste deel van zijn levensduur ook zal volgen.

Een ventilatiesysteem van Nilan draait 24 uur per dag, zeven dagen per week, 365 dagen per jaar. In vergelijking komt dat neer op meer dan 8.700 uur, wat overeenkomt met hetzelfde aantal uren dat een auto meer dan 12 jaar rijdt als hij twee uur per dag zou worden gebruikt. Kwaliteit is dus een allesbepalende parameter in relatie tot de levensduur van het product. Veel van de systemen die Nilan in de begintijd (vanaf 1974) produceerde, draaien na meer dan 30 jaar nog steeds. Dit was ook voor SUEZ een belangrijke reden om voor continuïteit van Nilan te kiezen waardoor lage operationele bedrijfskosten ook zorgen voor een korte terugverdientijd.


Nilan VPL 31-125 series

De reeks Nilan VPL 31-125 systemen bestaan uit compacte warmteterugwinning units met een actieve verwarm en koel functionaliteit. De units worden compleet geleverd met filters, afsluitkleppen, dempermotoren en een zogenaamde CO2heatpipe. In het kanaalsysteem kan een extra verwarmingselement worden aangebracht. De hoogwaardige behuizing is geschikt voor buitenopstelling en vervaardigd uit extra geïsoleerde aluzink materialen.


Luchtbehandeling en ventilatie
Nilan VPL 31-125 series

De units zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in commerciële gebouwen waar luchtverversing tot 12.000 m³/uur nodig is. Een VPL unit verwijdert de hete, vochtige lucht uit het gebouw en ververst deze met gefilterde lucht van buiten. De energie in de afvoerlucht wordt teruggewonnen en via een unieke combinatie van actieve (warmtepomp) en passieve (CO2 heatpipe) warmteterugwinning overgedragen aan de binnenkomende lucht. De unieke dubbele functie van deze units maakt ze ideaal voor toepassing in diverse projecten. De units zijn flexibel en kunnen worden aangepast aan op maat gemaakte omstandigheden.

SUEZ Groep

De SUEZ groep is een internationaal opererende organisatie en richt zich op de verwerking, behandeling en terugwinning van afval en gevaarlijke reststoffen. Deze afvalstromen zijn afkomstig uit geheel Europa en worden door SUEZ verantwoord verwerkt in uiteenlopende installaties.


Hollander Techniek

Verantwoordelijk voor de installatie van de Nilan VPL 65 is Hollander Techniek uit Almere. Hollander Techniek is nog een echt en traditioneel Nederlands familiebedrijf. In ruim 45 jaar is de organisatie uitgegroeid van installateur naar totaalinstallateur en system integrator. Hollander is er trots op dat het familiegevoel in al die jaren onverminderd aanwezig is gebleven. In combinatie met Nilan werkt Hollander aan innovatieve en duurzame energie oplossingen, zowel voor bedrijven als projecten in de woningbouw en renovatie.


Nilan industriële referenties

Meer voorbeelden van de Nilan projecten inzake luchtbehandeling kunt u hier vinden. De Meer info over de Nilan VPM series op onze pagina over luchtbehandeling en ventilatie.


Duurzame warmtepompen van Nilan
Duurzame warmtepompen van Nilan

304 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page