top of page

Luchtbehandelingskast

Bijgewerkt op: 30 aug. 2023

Stevast Techniek kiest voor luchtbehandeling van Nilan

Bij Stevast techniek in Beilen worden schoolverlaters of leerling monteurs opgeleid tot allround monteur of specialist in een specifiek en technisch vakgebied. De organisatie beschikt over een hyper modern en eigen opleidingsinstituut in Beilen.

Luchtbehandeling met ventilatie warmtepomp
Stevast techniek in Beilen kiest voor luchtbehandeling met de Nilan VPM 560.

Daarnaast beschikt de organisatie over consultants en experts op het gebied van onderhoudsmanagement, naast revisie werkzaamheden behoren ook industrieel onderhoud van complexe installaties en productielijnen tot de kern activiteiten van het bedrijf. De installatie engineers van Stevast zijn experts op het gebied van machinebouw. Ze zorgen voor een goed functionerende machine en dragen ook zorg voor het reguliere onderhouden. Voor outsourcing zijn de engineers van Stevast op project basis beschikbaar voor zowel korte als langdurige projecten.

Luchtbehandelingskast in het onderwijs
Moderne en hoogwaardige opleidingen bij Stevast Techniek.

Gecertificeerd laswerk en luchtbehandeling

Sinds kort is het onderdeel Stepol aan de organisatie toegevoegd. Met deze tak is er een uitgebreide expertise in gecertificeerd laswerk beschikbaar. De organisatie gebruikt lasmethodes volgens AWS en EN-ISO15613/14 en is daarnaast gecertificeerd volgens de NEN-EN 1090 voor het CE-conform leveren van dragende constructies.

Luchtbehandelingskast en ventilatie
Roestvrij staal heeft vele mogelijkheden.

Installatiebedrijf L & B uit Workum

Verantwoordelijk voor de installatie van de Nilan VPM 560 is L & B installatietechniek uit Workum. De technische afdeling binnen L & B heeft meer dan 25 jaar ervaring met warmtepompen en ventilatie. L & B is uw partner op het gebied van duurzame energie. Gespecialiseerd in o.a. warmtetechniek, warmtepompen, vloerverwarming, aardwarmte, ventilatie systemen en energie nul woningen is L & B het juiste adres voor een maatwerkadvies met kwaliteitsproducten en een ervaren installatie team.

Warmtepompen specialist
Installatiebedrijf L & B uit Workum.

Nilan VPM 560 -Actieve en passieve warmteterugwinning

De Nilan VPM 560 is een veelzijdige en geheel tot maatwerk te configureren luchtbehandelingskast met warmteterugwinning. Het door Nilan ontworpen al in 1990 ontworpen en geproduceerde systeem is er voor om een gezond en prettig binnenklimaat te realiseren door middel van luchtfiltering, warmteterugwinning, centrale verwarming en koeling. Door middel hiervan ontstaat op een duurzame en zeer energiezuinige manier het gewenste en ideale binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp heeft een ventilatie capaciteit tot 5.600 m3/h. Dankzij de robuuste behuizing die gemaakt is van hoogwaardig en weerbestendig Aluzink is dit veelzijdige high tech systeem geschikt voor veeleisende opgaven en hoge volume lucht capaciteiten.


Warmtepomp voor bedrijven
De Nilan VPM 560.

Het systeem is ook geschikt voor een buitenopstelling in combinatie met een optionele Top Cover. De VPM 560 beschikt over een omkeerbare warmtepomp met actieve warmteterugwinning voor het centraal verwarmen of koelen van verse lucht. De passieve warmte terugwinning wordt gedaan met de innovatieve en speciaal door Nilan ontwikkelde CO2 HeatPipe waarbij CO2 als koelmiddel wordt toegepast. Het toestel wordt standaard geleverd met de vernieuwde en digitale CTS 602 besturing met Modbus RTU RS485 ondersteuning voor koppeling aan een beheersysteem voor gebouwen. De capaciteit voor verwarming is tot 41 kW en het systeem heeft een koel vermogen tot 18 kilowatt. De compacte afmetingen van de Nilan VPM zijn 2.255 breed x 1.140 diep en een hoogte van 1.400 mm, het gewicht is 615 Kilo.


Krachtig in maatwerk

Nilan denkt met u en de opdrachtgever mee voor een duurzame oplossing. Niet alleen door gebruik van volledig plug-en-play oplossingen met externe warmtepompen maar ook door duurzame en geïntegreerde oplossingen. Neem voor meer oplossingen en mogelijkheden direct contact met ons op en vraag naar onze oplossingen voor de utiliteit waarbij de Nilan VPM systemen leverbaar zijn met een capaciteit van 1200 tot 45.000 M3/h. Ook beschikbaar in een speciale Cleanroom uitvoering en uitermate geschikt voor ziekenhuizen en laboratoria.


Luchtbehandelingskast
Nilan VPM 600 series.


356 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page