top of page

Luchtbehandeling en ventilatie

Bijgewerkt op: 30 aug. 2023

Residentie 'De Burghave' kiest ook voor Luchtbehandelingskast Nilan

Residentie “De Burghave” is gelegen midden in het gezellige centrum van Heemstede, Noord Holland. Op loopafstand van het prachtige en eeuwenoude wandelbos Groenendaal en ook vlakbij de altijd gezellige winkelstraat de Binnenweg.

Luchtbehandeling en ventilatie
Residentie 'De Burghave' te Heemstede in Noord Holland.

De winkels en markt zijn om de hoek en er is een bushalte vlak voor de deur. Voor ouderen is het heerlijk wonen in de mooie lichte en ruime appartementen met uitzicht op de achterliggende parktuin en vijver. Maar het is natuurlijk ook zorgeloos wonen door de vele voorzieningen die de Burghave biedt voor haar bewoners. De Burghave heeft de beste voorzieningen om met gezelligheid en plezier ouder te worden.

Warmtepomp voor bedrijven
Het prachtig in Heemstede gelegen Burghave.

Luchtbehandeling, ventilatie, verwarming en koeling

Gedurende het 2e kwartaal van 2020 is de keuken volledig vernieuwd in het complex en volledig voorzien van nieuwe en moderne apparatuur. Zowel op het gebied van techniek en snelheid is de keuken nu in stijl aangepast naar de huidige trends. Voor de luchtbehandeling en extra afzuiging van de keuken is een Nilan VPM 560 luchtbehandelingskast toegepast.

Luchtbehandeling voor keukens
Moderne keuken bij Residentie “De Burghave”.

Smits Klimaatbeheer

Smits Klimaatbeheer is verantwoordelijk voor de implementatie van de Nilan VPM 560 bij residentie de Burghave. De Nilan VPM 560 industriële ventilatie warmtepomp in de keuken zorgt naast ventilatie met warmteterugwinning ook voor centrale verwarming en koeling. Naast de Nilan VPM 560 wordt ook een extra geurfilterkast op basis van koolstof filters geïmplementeerd.

Luchtbehandeling keuken
Nilan VPM 560 geschikt voor buiten opstelling.

De extra filterkast is ten behoeve van het extra filteren van de vervuilde afblaaslucht uit de industriële afzuigkap van de nieuwe keuken. Smits klimaatbeheer is een leverancier van duurzame energie technieken en heeft vele installaties van Nilan in zijn beheer en onderhoud, met name in de utiliteit en prefab woningbouw. De organisatie heeft al meer dan 30 jaar verschillende Nilan ventilatie systemen en warmtepompen in onderhoud, zowel in Nederland als de gehele Benelux en ook in Duitsland.


Nilan VPM 560 -Actieve en passieve warmteterugwinning

De Nilan VPM 560 is een veelzijdige, geheel te configureren luchtbehandelingskast met warmteterugwinning. Het systeem is ontworpen om een gezond en prettig binnenklimaat te realiseren door middel van lucht filtering, warmteterugwinning, verwarming en koeling. Op deze wijze ontstaat op een duurzame en energiezuinige manier het ideale binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp heeft een ventilatie capaciteit tot 5.600 m3/h. Dankzij de robuuste behuizing die gemaakt is van hoogwaardig en weerbestendig Aluzink is dit high tech systeem geschikt voor veeleisende opgaven en hoge volume lucht capaciteiten.

Nilan VPM 560 luchtbehandelingskast
De veelzijdige en energiezuinige Nilan VPM 560 luchtbehandelingskast

Het systeem is ook geschikt voor buitenopstelling in combinatie met een optionele Top Cover. De VPM 560 beschikt over een omkeerbare en innovatieve speciaal door Nilan ontwikkelde warmtepomp met actieve warmteterugwinning voor het verwarmen of koelen van verse lucht. De passieve warmte terugwinning wordt gedaan met de innovatieve en speciaal door Nilan ontwikkelde HeatPipe waarbij CO2 als koelmiddel wordt toegepast. Het toestel wordt standaard geleverd met de vernieuwde en digitale CTS 602 besturing met Modbus RTU RS485 ondersteuning voor koppeling aan een gebouw beheersysteem. Capaciteit verwarming is tot 41 kW en koeling tot 18 kW. De compacte afmetingen van het toestel zijn 2.255 x 1.140 x 1.400 mm (BxDxH) en het gewicht is 615 Kg.

365 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page