top of page

Ook Triada kiest voor 35 woningen de Nilan Compact P

Bijgewerkt op: 16 okt. 2022

Steeds meer woningbouwverenigingen zien de voordelen van de Nilan Compact P alles in één ventilatie warmtepomp. Zo bouwt vanaf januari dit jaar Knol uit Hasselt aan de bloemenwijk in Heerde energiezuinige en duurzame woningen. In opdracht van Triada uit Heerde worden door Knol Bouw hier 35 nieuwe sociale en duurzame huurwoningen zonder gasaansluiting gebouwd die allemaal worden voorzien van een Nilan Compact P warmtepomp. Aan de Bloemstraat en de Rozenstraat maakten 28 woningen daar plaats voor. Deze zijn allemaal eind 2018 gesloopt, daarna is het terrein glad gemaakt en ingezaaid met gras.

Ventilatie warmtepomp
Woningen bloemenwijk in Heerde voorzien van een energiezuinige Nilan Compact P ventilatie warmtepomp.

Voor alle leeftijden

In totaal worden 18 levensloop geschikte woningen en 17 kleinere starters woningen gebouwd. Alle nieuwe woningen zijn bestemd voor een- en tweepersoonshuishoudens. De starterswoningen krijgen 1 slaapkamer, de andere woningen krijgen 2 slaapkamers. De slaapkamers en de badkamer bevinden zich op de verdieping. De levensloop geschikte woningen krijgen een rechte trap, geschikt om eventueel een traplift te plaatsen. Ook is in de ruimte rekening gehouden met het kunnen draaien van bijvoorbeeld een rolstoel.

Nieuwbouw met ventilatie warmtepomp
NIeuwbouw woningen aan de Bloemstraat in Heerde.

Zonder gas, zuinig, groen en zeer comfortabel.

De nieuwe woningen aan Bloemstraat 2 t/m 70 worden aardgasloos en krijgen een Nilan Compact P ventilatie warmtepomp. Deze werkt volledig op elektriciteit wat deels door de zonnepanelen wordt opgewekt. Door het bouwconcept hebben de woningen een bijzonder hoge isolatiewaarde. Daarmee hebben de nieuwe huurders straks het voordeel van lage woonkosten dankzij een lagere energierekening. Daarnaast zorgt de Compact P voor een uiterst comfortabel binnenklimaat door toepassing van balansventilatie met gecombineerde koeling, verwarming en warm water.

Naast groen in de zin van duurzaam, is het plan voor de Bloemstraat ook heel groen qua aanplant. Dit gebeurt in de vorm van bomen, plantvakken en hagen. De architectuur en inrichting van de straat versterken het tuindorp karakter van de wijk.


Ventilatie warmtepomp project
Impressie van de woningen aan de Bloemstraat in Heerde.

De woningen krijgen een roodbruine baksteen en rode dakpannen. Het middelste blok ligt een stukje naar achter waardoor er de sfeer van een hofje ontstaat.


Nilan Compact P ventilatie warmtepomp

De oplossing voor een goede, duurzame en energiezuinige woningventilatie wordt gedaan met een Nilan klimaatoplossing die al meer dan 30 jaar op de Nederlandse markt wordt toegepast.. Veel mensen weten dat je woningen moet ventileren. Maar ze weten vaak niet waarom. De luchtkwaliteit in woningen is over het algemeen slechter dan erbuiten, omdat je binnen schadelijke afvalstoffen produceert. Bijvoorbeeld door te koken, te douchen en zelfs door te ademen. Daarom is een systeem dat zorgt voor een constante aanvoer van verse lucht heel belangrijk. Knol Bouw werkt hiervoor met een ventilatie warmtepomp. Gerrit Pleiter, project ontwikkelaar bij Knol, vertelt je er meer over.

Ventilatie warmtepomp sociale woningbouw
Comfortabele sociale woningbouw in Heerde
Ventilatie warmtepomp

‘Tegenwoordig zijn onze hoogwaardige woningen steeds beter geïsoleerd en ook zelfs luchtdicht. Dat maakt dat ventilatiesystemen veel beter hun werk kunnen doen en deze woningen erg geschikt zijn voor het toepassing van deze Nilan warmtepomp’, vertelt Gerrit. ‘Bij Knol Bouw werken we in meerdere projecten met de Compact P van het merk Nilan. Het mooie aan dit systeem is dat het de warmte in de woning terugwint voor het gehele jaar. Bovendien verkoelt het de woning in de zomer.’ Daarnaast gaat het systeem door zijn kwalitatief hoogwaardige afwerking zeer lang mee. Zo zijn in Nederland installaties in woningen die al meer dan 30 jaar gebruik maken van een ventilatie warmtepomp van het Deense Nilan. De Compact P haalt energie uit de benauwde, vochtige zomerlucht en gebruikt dit om de woning tot 5 of 6 graden koeler te maken. ‘Doordat het systeem het vocht uit de lucht haalt, voelt dat in huis zelfs bij een buitentemperatuur van 35 graden nog aangenaam’, legt Gerrit uit.

Woningen met een Nilan warmtepomp
Comfortabelere woning

De Nilan ventilatie warmtepomp houdt de energie volledig in het pand. De installatie verwarmt en verkoelt er het huis mee en zorgt het hele jaar door voor genoeg warm water. Gerrit gaat verder: ‘Eigenlijk houdt het de temperatuur bijna altijd constant. Je hebt geen last van een tochtgevoel en geniet echt van een comfortabelere woning. Een aantal redenen waarom we bij Knol werken met de ventilatie warmtepomp van Nilan’. Zie ook het artikel 'Beste Appartementen gebruiken Nilan Compact P' waarom de bewoners van dit complex in Noorwegen tot de meest tevreden inwoners van Noorwegen behoren.


Ruimte besparend
Compact klimaatsysteem
De Compact P neemt weinig ruimte in.

Een ander bijkomend voordeel van deze ventilatie warmtepomp is het formaat. De warmteterugwinunit (WTW) en de boiler zijn namelijk verwerkt in 1 compact systeem. Voor zo’n systeem is gemakkelijk een plekje in de woning te vinden. ‘En dat is zeker ook voor woningbouwverenigingen heel belangrijk omdat minder ruimte voor de installatie meer ruimte voor de bewoners geeft’, zegt Gerrit. ‘Je hebt bovendien geen buitenunit nodig bij dit systeem. Daarmee voorkom je een hoop geluidsoverlast en duur onderhoud. De Nilan ventilatie warmtepomp is volgens ons dus de ideale keuze.’

Meer weten?

Wil je meer weten over het ventileren van woningen of over de Nilan ventilatie warmtepomp? Neem dan contact op met Gerrit Pleiter bij bouwbedrijf Knol uit Hasselt.HulstFlier Installateurs

De technische installatie van het project is in handen van Hulstflier installateurs uit Zwolle. Als totaalinstallateur is Hulstflier met vestigingen in Zwolle, Elburg en Dordrecht uw vertrouwde samenwerkingspartner, zowel voor opdrachtgevers in de woningbouw als de utiliteitsbouw. Kennis, professionaliteit, service als uitgangspunt, veiligheid en duurzaamheid staan bij HulstFlier centraal.

871 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page