top of page

Nilan VP 18 ventilatie warmtepomp voor 41 appartementen

Bijgewerkt op: 30 aug. 2023

In het eeuwenoude ’s-Heerenberg is het wooncomplex De Commandeur gerealiseerd. Een modern gebouw dat de functies wonen, sporten en recreëren op een unieke manier combineert. In het complex bevinden zich namelijk niet alleen luxe appartementen, maar ook is hier een nieuw sportcomplex met een binnen- en buitenzwembad gerealiseerd. Het stadje ’s-Heerenberg is ideaal gelegen aan de rand van het groene Montferland. Rust, ruimte en natuur kenmerken de nabije omgeving. De bossen en heuvels bieden volop sportieve mogelijkheden zoals nordic walking, fietsen en wandelen. Het recreatiegebied Stroombroek is eenvoudig te bereiken. Bovendien ligt ’s-Heerenberg aan de ANWB- Kastelenroute Oost-Gelderland.


Gunstige ligging

Alle appartementen hebben een zonnig balkon op het zuiden of

op het oosten. Zo kan optimaal genoten worden van de groene omgeving. Bovendien is De Commandeur gelegen op een steenworp afstand van de uitvalswegen, terwijl het gezellige centrum van ’s-Heerenberg met al zijn voorzieningen niet ver is.

Als u gezelligheid met sport wilt combineren, hoeft u zelfs de deur niet uit: in De Commandeur bevindt zich een gloednieuw sportcomplex met fitness, spinning en dojo in combinatie met een prachtig binnen en buitenzwembad.

Nilan VP18 klimaatsystemen
De Commandeur appartementen voorzien van Nilan klimaatsystemen.

Duurzaam en gasloos bouwen

Er is veel aandacht besteed aan duurzaam bouwen waarbij geen gebruik meer wordt gemaakt van aardgas. Bij de keuze van materialen is gekeken naar duurzaamheid, kwaliteit, milieuvriendelijkheid en energiezuinigheid. Zo zijn de woningen aangesloten op een gemeenschappelijk verwarmingssysteem, dat werkt met warmtepompen. Op warme zomerdagen schakelt het systeem over op koeling. De onttrokken warmte wordt in de bodem opgeslagen. Bovendien is het geheel uitstekend geïsoleerd en is er hoogwaardige, isolerende beglazing aangebracht.

Appartementen voorzien van Nilan klimaatsystemen.
De Commandeur appartementen voorzien van Nilan VP 18 ventilatie warmtepomp.

Met de Nilan VP 18 energiezuinige en comfortabele appartementen

In een dertigtal individuele woningen zorgt de Nilan VP 18 ventilatie warmtepomp boiler voor het sanitaire warm water in combinatie met een gezond en optimaal binnenklimaat.

Het gebruikersvriendelijke systeem draagt bij aan de comfort verwarming en koeling in de individuele woningen. De meeste Nilan VP 18 klimaatsystemen zijn hier al meer dan 20 jaar probleemloos en tot volle tevredenheid in gebruik. De Nilan VP 18 warmtepomp ventileert de woning via een actieve warmteterugwinning waarbij de energie onttrokken wordt uit de warme lucht in de woning, deze wordt vervolgens naar de toevoerlucht overgebracht. De basis van dit ventilatie systeem met actieve warmteterugwinning is een speciaal door Nilan ontworpen innovatieve warmtepomp (meer dan 35 jaar geleden ontworpen) die de volledige 100% van de warmte gebruikt, zowel om de toevoerlucht te verwarmen als om warm water te produceren. De subsidie voor de VP 18 ventilatie warmtepomp is 650 euro met de meldcode KA14769.

Nilan VP 18 ventilatie warmtepomp
Nilan VP 18 ventilatie warmtepomp.

Door het gebruik van duurzame en onderhoudsarme materialen zullen de woningen een laag energieverbruik hebben. Dat betekent dus minder kosten. In de woningen zijn toiletten geïnstalleerd met een waterreservoir met spoelonderbreking en in de badkamers bevinden zich waterbesparende douchekoppen en kranen. De restwarmte uit het zwembad wordt gebruikt voor de warmtepompen. Zolang het zwemwater voldoende warmte oplevert wordt er geen gebruik gemaakt van aardwarmte met behulp van de geo thermische bronpompen. Dit is een milieuvriendelijke en duurzame oplossing, want het relatief warme zwembadwater wordt hergebruikt en niet geloosd op het riool.

Nilan VP 18 ventilatie warmtepomp
Veel aandacht besteed aan duurzaam bouwen met de Nilan VP 18.

Restwarmte zwembad
De restwarmte uit het zwembad wordt gebruikt voor de warmtepompen.

Nilan VP 18 ventilatie warmtepomp boiler

De innovatie Nilan VP 18 warmtepomp boiler levert vervolgens sanitair warm water, bijvoorbeeld om te douchen. Ook is de VP 18 warmtepomp boiler voorzien van een volledig geïntegreerd gebalanceerd ventilatiesysteem. Dit houdt in dat de warmte in de afgevoerde lucht aan verse lucht wordt toegevoegd. De twee stromingen komen niet met elkaar in contact, waardoor de toevoer van verse lucht altijd verzekerd is en de bewoners verzekerd zijn van een optimaal en gezond binnenklimaat. Het systeem biedt naast comfort verwarming ook actieve koeling met het systeem in de zomer. De appartementen beschikken tevens over vloerverwarming. Dit centraal afgifte systeem levert in de winter verwarming en in de zomer koelt het systeem de woning in combinatie met het ventilatiesysteem van de Nilan VP 18. Bij sommige installaties in Nederland heeft het eerste onderhoud aan de VP 18 pas na 10 jaar plaats gehad!


Nilan warmtepompen

De keuze voor een klimaatsysteem van de Deense fabrikant Nilan is mede gebaseerd op de lange levensduur die deze systemen hebben. Nilan ziet haar oplossingen als een geïntegreerd onderdeel van het gebouw dat het voor het grootste deel van zijn levensduur zal volgen. Een warmtepomp ventilatiesysteem werkt 24 uur per dag, zeven dagen per week, 365 dagen per jaar. Kwaliteit bij Nilan is dus een uiterst belangrijke parameter in relatie tot de levensduur van het product.

Nilan ventilatie warmtepompen
Nilan ventilatie warmtepompen voor een beter en groener milieu

535 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page