top of page

Nilan klimaatsystemen bij zorgorganisatie Sensire

Bijgewerkt op: 30 aug. 2023

Als grootste zorgorganisatie in de Achterhoek en de Liemers biedt Sensire dag en nacht verzorging, verpleging en gespecialiseerde zorg, bij u thuis of in een van de aangesloten woonzorgcentra. Sensire helpt u gezond te blijven, beter te worden of te leven met zorg.

Bij de woonzorgcentra van Sensire staan het welzijn en woonplezier van de bewoner centraal en is goede zorg een vanzelfsprekendheid.


Woonzorgcentrum Oldershove

Onderdeel van Sensire is het woonzorgcentrum Oldershove in Wehl bij Doetinchem. Hier wordt de klimaatbehandeling in het centrum verzorgd door een veelvoud van Nilan systemen.

Nilan VP18 klimaatsystemen
Woonzorgcentrum Oldershove voorzien van Nilan klimaatsystemen.

Nilan VPM luchtbehandeling systemen

Het prachtige zorgcentrum is uitgerust met een aantal centraal opgestelde Nilan VPM luchtbehandeling systemen die voor de klimaat en luchtbehandeling zorgen in de keukens en openbare ruimtes op deze locatie. De Nilan VPM systemen hebben een hoge energie efficiëntie tot 100% in combinatie met lage operationele kosten. Door de hoge kwaliteit en de daaraan gekoppelde extra lange levensduur is dit een waarborg voor continuïteit en een groot dagelijks in dit zorgcentrum.


Nilan VPM 3200 luchtbehandeling
De Nilan VPM 3200 bij Oldershove met een debiet van 32.000 M3/uur.Nilan VPM luchtbehandeling
Nilan VPM luchtbehandeling voor een beter binnenklimaat.

Nilan VPM series
Nilan VPM series van 600 tot 32.000 M3/uur.

Nilan VP 18

In een dertigtal individuele woningen zorgt de Nilan VP 18 ventilatie warmtepomp boiler voor het sanitaire warm water in combinatie met een gezond en optimaal binnenklimaat.

Het gebruikersvriendelijke systeem draagt bij aan de comfort verwarming en koeling in de individuele woningen. De meeste Nilan VP 18 klimaatsystemen zijn hier al meer dan 20 jaar probleemloos en tot volle tevredenheid in gebruik. De Nilan VP 18 warmtepomp ventileert de woning via een actieve warmteterugwinning waarbij de energie onttrokken wordt uit de warme lucht in de woning, deze wordt vervolgens naar de toevoerlucht overgebracht. De basis van dit ventilatie systeem met actieve warmteterugwinning is een speciaal door Nilan ontworpen innovatieve warmtepomp (meer dan 35 jaar geleden ontworpen) die de volledige 100% van de warmte gebruikt, zowel om de toevoerlucht te verwarmen als om warm water te produceren.

Nilan VP 18 ventilatie warmtepomp
Nilan VP 18 warmtepomp

Voor de productie van het warme water is nimmer een elektrisch element nodig, enkel op vast te stellen tijdstippen voor de automatische legionella functie. In de zomer wordt het proces omgekeerd van verwarmen naar koelen (top koeling), zodat het systeem de verse zomerlucht afkoelt voor toevoer in de woning. Naast het koelen van de woning wordt de luchtvochtigheid op peil gehouden zodat een goed en optimaal binnenklimaat ontstaat, zelfs bij een hoge binnen temperatuur. Hierdoor ontstaat een gezond en optimaal binnenklimaat voor zowel jong als oud.


Nilan klimaatsystemen

Het Deense NILAN ontwikkelt en produceert al vanaf de oprichting in 1974 hoogwaardige, energiezuinige ventilatie en warmtepomp-oplossingen. De uitgangspunten bij de ontwikkeling van de NILAN warmtepompen zijn altijd de zware omstandigheden van het Scandinavische klimaat geweest. Hierdoor onderscheiden de warmtepompen van NILAN zich door hun kwaliteit, hoge prestaties en zeer lange levensduur.

Nilan warmtepompen voor een beter en groener milieu
Nilan warmtepompen voor een beter en groener milieu

Zie ook voor uitgebreide meet resultaten voor het energieverbruik van een VP 18 opstelling deze URL < https://www.nilannetherlands.nl/post/warmtepomp-oplossing >.

Dit betreft een project van inmiddels 3000 installaties in Denemarken waarbij de meetgegevens in het artikel gebaseerd zijn op de Nilan VP 18.

De subsidie op deze unit is 1.250 euro met als meldcode KA14769. Een uitgebreide brochure < https://www.nilannetherlands.nl/nilan-brochures > voor de VPM systemen en de Nilan VP 18 warmtepomp zijn hier te vinden.

315 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page