top of page

Warmtepomp bedrijven.

Bijgewerkt op: 30 aug. 2023

Ventilatie warmtepomp en infrarood verwarming voor uw kantoor of bedrijfshal.

Het verwarmen van grotere ruimtes zoals loodsen, opslagruimtes, werkruimtes, garages en showrooms op de conventionele manier met bijvoorbeeld een gas heater is bewezen een enorme bron van verloren energie. De gebouwen zijn veelal hoog, niet altijd even goed geïsoleerd en maken vaak nog gebruik van fossiele brandstoffen (gas/olie). Dit leidt vaak tot heel behoorlijke stookkosten en operationele ongemakken omdat alle warme lucht in een ruimte door convectie naar het plafond stijgt, en dus niet daar belandt waar men het feitelijk nodig heeft, personeel, materialen en machines.

Infrarood verwarming bedrijven

Bovendien komt er met normale verwarming door bijvoorbeeld een gas heater altijd luchtcirculatie. Er ontstaat hierdoor een stroming die op de vloer koude geeft en waardoor condens in de ruimte ontstaat. Met het IFIR (Industrial Far Infrared) paneel lost u dat gemakkelijk op en kunt u in de winter gewoon doorwerken in een comfortabele omgeving, bovenal is het materiaal in de ruimte verwarmd, waardoor er veel effectiever en efficiënter kan worden gewerkt.


Warmtepomp bedrijven
Nilan VPM series met een capaciteit tot 32.000 M3/h

De combinatie met een luchtbehandelingskast uit de Nilan VPM series zorgt zo voor een perfecte klimaatoplossing tegen lage operationele kosten. Naast nieuwbouw toepassing leent ook de renovatie van oudere gebouwen zich voor deze oplossing. Het spreekt voor zich dat bij renovatie van gebouwen ook isolerende maatregelen moeten worden toegepast.

Infrarood verwarming

Infraroodverwarming in combinatie met een ventilatie warmtepomp voor de luchtbehandeling heeft dus energetisch een aantal voordelen ten opzichte van conventionele verwarming. De volgende factoren samen bepalen o.a. de mate van voordelen van infraroodverwarming en luchtbehandeling met een Nilan VPM systeem.


LBK kast voor luchtbehandeling
Nilan VPM series met een capaciteit tot 5.600 m3/h

 • Infraroodverwarming heeft als belangrijk voordeel dat er een lagere temperatuur kan worden gekozen bij hetzelfde comfort gevoel. Bovendien is infraroodverwarming een snel verwarmingssysteem wat ook plaatselijk kan verwarmen en ook plaatselijk voor een bepaald comfort niveau kan zorgen.

 • In situaties met hoge ruimtes is infraroodverwarming in het voordeel omdat de warmte stroming/convectie nagenoeg niet aanwezig is en alleen objecten en massa worden aangestraald. Hetzelfde is van toepassing voor ruimtes waar laden en lossen veel voorkomt. Bij traditionele verwarming gaat hier veel warmte door verloren omdat warmte lucht van warm naar koud gaat. Infrarood verwarmt niet direct lucht en is hierdoor veel economischer.

 • Waar onze infrarood verwarming wordt gebruikt ontstaat een homogene temperatuur van alles wat in die ruimte aanwezig is. Zowel de muren, vloeren, plafond en materialen/objecten nemen allemaal dezelfde temperatuur aan.

 • Bepaalde productie processen (zoals bedrijfshallen waar bijvoorbeeld jachtbouw of prefab beton productie plaats vind) hebben door het effect van een homogene en zelfde temperatuur een groot voordeel.

 • Onderzoek en ervaring hebben geleerd dat een kostenreductie van 60% geen uitzondering is, waarbij in het algemeen geldt hoe groter de ruimte, hoe groter de besparing. Zeker wanneer deze verwarmingspanelen gekoppeld worden aan duurzaam opgewekte energiebronnen, zoals wind- of zonnecollectoren. Gekoppeld aan bijvoorbeeld zonnepanelen is er bovendien een concept ontwikkeld dat door subsidiëring en eventuele voorfinanciering een terugverdientijd mogelijk maakt van circa anderhalf tot drie jaar!

Onderstaand nog enkele eigenschappen van de IFIR industriële infrarood verwarmingspanelen:

 • Onderhoudsvrij

 • Eenvoudig te installeren

 • Creëert beter klimaat (lager ziekteverzuim)

 • CO² neutraal

 • Energiezuinig (60 tot 70% goedkoper dan gas)

 • IP 65 stof- en waterbestendig

 • Volledig veilige lang golf IR straling

 • Flexibel hergebruik, dus makkelijk verplaatsbaar bij verhuizing

 • Ook als mobiele unit te gebruiken

 • Product is 98% recyclebaar

 • Lange levensverwachting.

160 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page