top of page

McDonald Scandinavië kiest voor Nilan.

Bijgewerkt op: 30 aug. 2023

In de Scandinavische landen is medio 2021 ruim 90 procent van de McDonald's restaurants voorzien van een Nilan VPM klimaat systeem ten behoeve van de luchtbehandeling, ventilatie, verwarming en koeling.

Warmtepomp voor bedrijven
Restaurants McDonald Scandinavië kiezen voor Nilan.

De Nilan VPM serie ventilatie klimaatoplossingen zijn industriële ventilatie systemen met warmteterugwinning voor volumes tot 35.000 m3/h. Geschikt voor kantoren, hotels, restaurants, bedrijfsgebouwen, scholen en universiteiten.


Luchtbehandelingskast restaurant

Met een jarenlange bewezen hoge energie efficiëntie tot 100% in combinatie met lage operationele kosten behoren deze units tot de meest duurzame oplossingen in de markt. De hoge kwaliteit en de daaraan gekoppelde extra lange levensduur is een waarborg voor continuïteit en een groot dagelijks comfort.

warmtepomp kantoren
Nilan VPM 120 - 560 serie, ventilatie en koeling tot 5.600 m3/h

De Nilan VPM units met ventilatie warmtepomp techniek in combinatie met warmteterugwinning hebben een maximaal economisch voordeel en zorgen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat voor u en uw medewerkers. Operationele ventilatie units met warmteterugwinning die al meer dan 30 jaar probleemloos werken zijn eerder regel dan uitzondering.


Warmtepomp en luchtbehandeling bedrijven
Nilan VPM 600 - 3200 serie, ventilatie en koeling tot 32.000 m3/h

Wereldprimeur eerste HCF vrije restaurant ter wereld.

Het klimaat systeem bij de McDonalds in het Deense Vejle is een omgebouwde Nilan VPM 600 series met een koel / verwarmingsvermogen van respectievelijk 25/30 kW die volledig op basis van CO2 functioneert.


CO2 Warmtepomp

CO2 is een natuurlijk koelmiddel, neutraal voor het broeikaseffect en de ozonlaag, niet-ontvlambaar, niet-toxisch, zwaarder dan lucht, het heeft een hoge volume metrische capaciteit, een laag drukverlies en een goede warmteoverdracht in combinatie met een hoog compressor rendement. Nilan werkt bij dit unieke project wat alweer dateert uit 2004 samen met o.a. Greenpeace en het Deense Instituut van technologie.


Klik hier voor een video over de Nilan VPM series.

221 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Hozzászólások


bottom of page