top of page

Beste appartementen gebruiken Nilan Compact P

Bijgewerkt op: 10 sep. 2021

In het Noorse Holmestrand staat het appartementen complex Strandholmen. Het is ontwikkeld en gebouwd door JM Norge AS, de grootste en ook meest duurzame projectontwikkelaar in Noorwegen. Het milieu en bouw profiel van JM Norge houdt in dat de gebouwen voldoen aan de eisen voor de constructie met het Nordic ECO-label, waarbij de huizen ook worden gecertificeerd in overeenstemming met dit Ecolabel.

Ventilatie warmtepomp appartementen
Appartementen complex Strandholmen

Het complex omvat 31 appartementen en scoorde onlangs een score van 91% wat betreft klant tevredenheid. De bewoners behoren hiermee tot de meest tevreden bewoners van Noorwegen in deze prachtige appartementen.


Het gebouw is in eerste instantie ontworpen met een 25% lager energieverbruik en in overeenstemming met de strenge eisen in de Noorse bouwvoorschriften, de TEK17.

Dankzijde de toepassing van hoge isolatie waarden, een goede luchtdichtheid en ook zonwering aan de buitenkant van de ramen is slechts een beperkte hoeveelheid energie nodig voor het verwarmen en koelen van de appartementen.


Door middel van deze goede isolatie in combinatie met ook driedubbel glas heeft ieder individueel appartement een warmtevraag van minder dan 2000 Watt. Een logisch gevolg is ook dat de behoefte aan koeling een stuk lager is. Op basis hiervan is er dus geen enkele reden om met vloerverwarming of vloer koeling te gaan werken.

Gebalanceerde ventilatie is daarom essentieel en erg belangrijk voor een gezond en comfortabel binnenklimaat met meer wooncomfort.

Ventilatie warmtepomp
Compact P en goede isolatie zorgen voor de meest tevreden bewoners in deze appartementen.

Zeer lage onderhoudskosten

Op basis van andere projecten met de Nilan Compact P ventilatie warmtepomp, de lange levensduur en zeer lage kosten voor het onderhoud koos JM Norge unaniem voor de Nilan Compact P als klimaatsysteem. Een energiezuinig combinatiesysteem dat de woning ventileert en volledig automatisch zorgt voor een goed binnenklimaat met gefilterde en voorverwarmde lucht. De ingebouwde warmtepomp gebruikt de energie die tijdens het ventileren verloren gaat weer om sanitair warm water te produceren, dit om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden.


Topkoeling

Daarnaast kan het systeem in de warmere periodes zorgen voor een aangename verkoeling in de appartementen met daarbij een goede luchtvochtigheid. Door de ventilatie toevoerlucht in de woning te verlagen naar 10 graden kan de ruimte temperatuur met 8 graden worden verlaagd. De combinatie Compact P en goede isolatie zorgt voor een luchtvochtigheid in de woning die gemiddeld ligt tussen de 40% en 60%.


Nilan EM Box

Ook de afzuiging van de afzuigkap loopt via de Compact P ventilatie warmtepomp, waardoor de hete lucht van het koken wordt benut bij de warmteterugwinning bij de ventilatie van de woning en bij de productie van warm huishoudelijk water. De innovatieve Nilan EM-box kan worden aangesloten op de verschillende ventilatie units van Nilan, waaronder natuurlijk de populaire en erg compacte Nilan Compact S ventilatie warmtepomp en de passief huis gecertificeerde Compact P alles in één klimaatoplossing.


afzuigkap zonder motor
De innovatie Nilan EM Box zorgt voor minder fijn stof in de woning dan een recirculatie afzuigkap.

Naast het rendement voordeel en het niet doorbereken van de geïsoleerde schil van de woning is er nog een ander belangrijk comfort aspect voor deze bewoners. Door gebruik te maken van de EM-box hebben de bewoners in deze appartementen de beschikking over een afzuigkap die niet is voorzien van een motor en ze dus geruisloos kunnen koken. Een bijkomend voordeel dat er toe heeft bijgedragen heeft dat deze bewoners de meest tevreden inwoners van Noorwegen zijn.

Nilan EM Box schema
Schema en werking Nilan EM Box.

Ventilatie warmtepomp en EM Box

Energiebesparing en een gezond leefmilieu gaan hand in hand bij de toepassing van een Nilan Compact P of S in combinatie met de EM Box van Nilan. Meer informatie over de Compact P is hier te vinden en voor de EM Box kunt u hier meer informatie lezen. Informatie over de Compact S is hier te vinden.

705 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page