top of page

Compact S voor 58 duurzame en luxe appartementen in Nieuwegein

Bijgewerkt op: 19 mrt. 2023

In het project De Ontdekking tussen Utrecht en Nieuwegein zijn in de wijk Rijnhuizen 58 slimme, duurzame en luxe appartementen ontwikkelt. De appartementen zijn extra goed geïsoleerd en worden voorzien van een Nilan Compact S ventilatie warmtepomp.

Ventilatie warmtepomp
De Nilan Compact S ventilatie warmtepomp zorgt voor een beter wooncomfort & lagere woonlasten.

Het project wordt ontwikkeld op een nieuwe woonplek in een historisch deel van Nieuwegein. In de nabijheid zijn bezienswaardigheden als het Fort Jutphaas, Kasteel Rijnhuizen en het park dat rondom het Fort ligt. Diverse kantoren gaan hier plaats maken voor duurzame woningen en appartementen. De aantrekkelijke wijk Rijnhuizen transformeert hierdoor van een terrein met bedrijven naar een mooie vrije en goed bereikbare woonlocatie van Nieuwegein. In totaal zijn circa 2500 woningen en appartementen gepland in de wijk Rijnhuizen waardoor wonen en werken hand in hand zullen gaan.

warmtepomp
Kasteel Rijnhuizen in de nabijheid van het project aan de Coltbaan in Nieuwegein.

Duurzaam wonen

Het duurzame wonen in het project De Ontdekking wordt gekenmerkt door aantrekkelijke prijzen, een korte bouwperiode en zeer duurzaam uitgevoerde werkzaamheden. De gevels zijn ontworpen met zeer goede isolatiewaarden en een hoge luchtdichtheid (kier dichtheid) met als centraal uitgangspunt de Trias Energetica. De appartementen zijn hierdoor extra goed geïsoleerd en worden ook voorzien van zonnepanelen. De energie van de zonnepanelen wordt centraal verdeeld en het systeem is al voorbereid op de opslag van energie als de overheid in de nabije toekomst de mogelijkheid voor het salderen van opgezette eigen elektriciteit stop zet. Door de goede isolatie stijgt het wooncomfort van de bewoners aanzienlijk en zullen ook de energielasten beperkt zijn wat ook weer een groot voordeel is als het salderen uiteindelijk is afgeschaft door de Nederlandse overheid. Door deze slimme en duurzame maatregelen hebben de appartementen zeer lage verbruikskosten en kunnen toekomstige bewoners een aantrekkelijke groen hypotheek aanvragen met een lagere hypotheekrente.

warmtepomp appartementen
Moderne uitstraling met hoogwaardig geïsoleerde gevels.

Meer comfort in het appartement

De bewoners gaan hier straks extra duurzaam wonen in dit nieuwbouw project. De Compact S ventilatie warmtepomp zorgt voor een beter wooncomfort & lagere woonlasten. Een goed werkend ventilatiesysteem wordt alleen maar belangrijker. Ventileren is noodzakelijk om een gezond en comfortabel binnenklimaat te kunnen garanderen. Voldoende verse en gefilterde lucht is van belang, zeker als u weet dat we ongeveer 80% van onze tijd binnen doorbrengen.


Goede luchtvochtigheid

De appartementen worden ook luchtdicht gebouwd en hebben daarom balans ventilatie nodig. De Nilan Compact S ventilatie warmtepomp zorgt ervoor dat de lucht in huis continu en 24 uur per dag op een energiezuinige manier wordt ververst, waardoor al de vochtige en vervuilde lucht afgevoerd wordt. Vochtige en vervuilde lucht ontstaat door koken, wassen en drogen, douchen en ademen. Op deze manier produceert een gemiddeld gezin zo’n 10 à 15 liter vocht per dag. Als deze vochtige lucht niet afgevoerd wordt, stijgt de luchtvochtigheid en ontstaat er vaak condensatie waardoor door schimmel vorming muren en meubels kunnen beschadigen. Een hoge luchtvochtigheid in huis kan uiteindelijk ook zorgen voor gezondheidsklachten.

ventilatie warmtepomp appartementen
Duurzame appartementen uitgerust met een Nilan Compact S ventilatie warmtepomp.

Koelen en verwarmen

In de koudere periodes zorgt het systeem ervoor dat de aangezogen buitenlucht automatisch verwarmd wordt. Hierdoor zullen de bewoners ook geen tochtgevoel ervaren. In de zomer wordt de vochtige en warme buitenlucht van vocht ontzien en zorgt het systeem ervoor dat er koele en frisse lucht in het appartement komt. Hierdoor heeft de bewoner zelfs bij heel erg warme dagen toch een koele omgeving met daarbij een goede luchtvochtigheid waardoor het benauwde gevoel verleden tijd is. De appartementen in De Ontdekking zullen verder door de zeer goede isolatie in combinatie met de goede luchtdichtheid beschikken over een vrij constante, schone en aangename temperatuur in het appartement. Hierdoor is er in het gehele appartement een continue gevoel van comfort en ook nauwelijks verschil tussen de temperatuur bij de vloer of het plafond. Koude of ook te warme voeten zijn uitgesloten.


Voldoende warm water

De Compact S ventilatie warmtepomp is ook voorzien van een ingebouwde boiler die zorgt voor het warme water. Deze boiler heeft een capaciteit van 180 liter die continue op een temperatuur van 50 tot 55 graden wordt gehouden. Douchen doen we altijd op een lagere temperatuur en zodoende hebben de bewoners ongeveer 300 liter warm water tot hun beschikking. Gemiddeld is het warm water verbruik in Nederland per persoon ongeveer 60 liter per dag.


Voordelen Nilan Compact S

De Nilan Compact S is daarom meest ideale warmtepomp voor het verwarmen en koelen van deze goed geïsoleerde appartementen. Met deze compacte unit heeft de bewoner straks een comfortabele, duurzame en complete alles-in-één-oplossing met een laag energieverbruik.

Nilan Compact S ventilatie warmtepomp
De Nilan Compact S ventilatie warmtepomp neemt slecht 0,36m2 ruimte in beslag.

Het system kenmerkt zich o.a. door de volgende eigenschappen;

  • Er is geen buitenunit en ook geen grondboring nodig als warmtebron

  • Eenvoudige installatie en bediening

  • Slechts 0,36m2 ruimte nodig voor een compleet klimaatsysteem

  • Ventilatie met warmteterugwinning (systeem D) van de woning

  • Comfort verwarming met de ventilatie

  • Actieve topkoeling ook door middel van de ventilatie

  • Passieve en actieve warmteterugwinning

  • Productie van sanitair warm water

  • Remote service mogelijkheden


1.327 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarii


bottom of page