top of page

Woningstichting Putten kiest ook de Nilan Compact P voor 69 woningen in Putten

Bijgewerkt op: 26 feb. 2022

Rimpeler te Putten

Na het succes van Rimpeler fase 1, 2 en 3 volgt nu fase 4a van het duurzame project in opdracht van woningstichting Putten. Het betreft hier één van de laatste schakels in de uitbreiding van Putten richting het station. Rimpeler is een nieuwe, duurzame woonwijk met het dorpscentrum op fietsafstand, het NS-station op loopafstand én middels de A28, een goede ontsluiting naar Amersfoort, Harderwijk, Zwolle en Apeldoorn.

Ventilatie warmtepompen in Putten
De woonwijk Rimpeler te Putten.

De woonstraten in Rimpeler hebben een functioneel en sfeervol karakter. Een goede verdeling tussen parkeren, groen en hoogwaardige verharding. De straten binnen Rimpeler krijgen een informeel karakter wat bereikt wordt door het verkeersgebied en het verblijfsgebied in elkaar te laten overlopen. De gebruikte materialen en kleuren zijn gekenmerkt door een palet van natuurlijke en aardse kleuren zoals bruin, geelbruin en roodbruin. Een groene ader is ontstaan door de aanwezige fietsroute die het centrum van Putten met het station verbindt.

Woning met ventilatie warmtepomp

Voor het vervolg project Rimpeler in Putten verzorgd HulstFlier installateurs uit Elburg en Zwolle de volledig werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties. Bouwbedrijf J. Timmer en Aannemersbedrijf M. Vierwind zijn verantwoordelijk voor de verdere bouw van dit project in opdracht van de Woningstichting uit Putten.

Duurzame en energiezuinige woningen
Duurzame en energiezuinige woningen met de Nilan Compact P ventilatie warmtepomp.

De 43 sociale huurwoningen en 30 appartementen bestaan uit vier verschillende ontwerpen van twee architecten. De te bouwen woningen zijn van toepassing voor verschillende doelgroepen binnen de Veluwse gemeente Putten. Er worden 13 levensloop bestendige woningen, 16 beneden/boven woningen en 30 appartementen gebouwd. Vanzelfsprekend worden alle woningen en appartementen zeer energiezuinig en duurzaam gebouwd. De woningen zijn vrij van aardgas en hebben een moderne ventilatie warmtepomp van Nilan in combinatie met zonnepanelen.

Zonepanelen en ventilatie warmtepomp
Feestelijke oplevering

HulstFlier installateurs

Tot de werkzaamheden van totaalinstallateur HulstFlier behoren het aanbrengen van de riolering, de hemelwaterafvoeren, de waterleiding met drukverhoging voor de appartementen en de aanleg en levering van de sanitaire installaties. Ook de elektrotechnische oplevering zoals data-, cai- en intercom installaties, alsmede de zonnepanelen worden volledig verzorgd door de elektrotechnische afdeling binnen de HulstFlier groep.


Nilan Compact P ventilatie warmtepomp

In de woningen en appartementen, wordt de Compact P ventilatie warmtepomp van het Deense merk Nilan toegepast. Deze warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht die omgezet wordt in warme binnenlucht. Naast passieve koeling kan het systeem ook voorzien in actieve koeling. Dat gebeurt via de ventilatiekanalen in de woning. De ventilatie en verwarming geeft een behaaglijk binnenklimaat met een optimale luchtvochtigheid. De ingebouwde boiler zorgt voor voldoende warm water. Ten opzichte van koeling met de vloer koelt dit systeem met de ventilatielucht veel effectiever en is er een veel beter luchtvochtigheid hierdoor in de woning.


Geen geluidsoverlast

Een groot voordeel van de Nilan Compact P is zijn handzame formaat. Hij neemt slechts 0,54 vierkante meter ruimte in beslag voor een compleet klimaat systeem. Een ander groot voordeel is dat de warmtepomp eenvoudig te bedienen is en geen geluidsoverlast veroorzaakt omdat door innovatieve techniek geen buitenunit meer nodig is. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten en maakt ook het onderhoud goedkoper en eenvoudiger. Het alles in één klimaatsysteem zorgt verder voor een belangrijke bijdrage in lagere energiekosten in combinatie met meer comfort en een gezonder binnenklimaat.

Warmtepomp van Nilan
Woningen gebouwd door bouwbedrijf Timmer uit Putten.

Bouwbedrijf J. Timmer BV

Als innoverend familiebedrijf is Timmer uit Putten een compleet en service gericht bouwbedrijf. Een hecht team met jarenlange ervaring dat altijd voor u klaar staat. Specialist op het gebied van nieuwbouw, onderhoud, verbouw, renovatie, projectontwikkeling, utiliteitsbouw en machinale houtbewerking. Wat nog steeds hoog in het vaandel staat bij bouwbedrijf Timmer zijn ouderwets en toekomstgericht vakmanschap. Hierdoor kunnen projecten integraal en met korte lijnen snel en kordaat worden uitgevoerd. De integrale benadering van het familie bedrijf zorgt voor oplossingen die veel verder gaan dan enkel het bouwen. Timmer draagt zo bij aan het oplossen van het woningtekort in de gemeente Putten onder jongeren en ouderen. Met een afgewogen team van partners wordt het mogelijk om de diversiteit aan vragen te beantwoorden. Het bouwbedrijf Timmer zet elke dag haar kern in om de wereld iets mooier en duurzamer te maken.

788 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page