top of page

Ventilatie warmtepomp sociale woningbouw

Bijgewerkt op: 26 feb. 2022

Op maandag 3 december 2018 verrichtten wethouder Scheringa van Gemeente Steenwijkerland en directeur Marcel Timmerman van Wetland Wonen de officiële starthandeling van de bouw van negentien sociale huurwoningen in Vollenhove. De vijftien kleine eengezinswoningen en vier appartementen worden naar verwachting in september 2019 opgeleverd.

Energiezuinige warmtepomp oplossingen
Bouw van 19 energiezuinige woningen te Vollenhove.

De bouw van deze woningen is de een-na-laatste stap van de vernieuwing op het al jaren braak liggende terrein op de hoek van Wheeme en Doeveslag in Vollenhove. Na voltooiing van dit project resteert er nog een hoekje aan de Van Middachtenstraat waar plek is voor negen woningen.

Woningen met een warmtepomp

Zo de planning er nu voor staat voeren we dat in 2024 uit en dan zijn we op die plek in Vollenhove ook helemaal klaar met de reconstructie en hebben we 76 nieuwe woningen gerealiseerd”, zegt ontwikkelingsmanager Henk Wittingen van Wetland wonen.


Nilan Compact P ventilatie warmtepomp

Alle 19 woningen worden gasloos en voor de centrale verwarming en koeling van een optimaal binnenklimaat voor zien door middel van een Nilan Compact P ventilatie warmtepomp. De Nilan Compact-P warmtepomp is een Passief Huis gecertificeerd systeem dat in totaal 8 op elkaar afgestemde functies kan combineren in één compact toestel, te weten; ventilatie van de woning, comfort verwarming (met de ventilatie lucht, nooit geen tochtgevoel meer), top koeling (met de ventilatie lucht), passieve warmte terugwinning, actieve warmte terugwinning, productie van sanitair warm water, centrale verwarming en met de optionele EM box integreert u ook de afzuigkap in uw keuken als onderdeel van het WTW systeem, hierdoor gaat u geruisloos koken. Het systeem kan moeiteloos geïntegreerd worden met infrarood panelen of elektrische radiatoren die als centrale afgifte systeem gaan dienen en direct door de Compact P worden aangestuurd.

Start woningen in Vollenhove met Nilan warmtepomp
Start bouw van 19 energiezuinige woningen te Vollenhove.


Met deze toepassing loopt Wetland Wonen vooruit op de zogeheten BENG-regelgeving die vanaf 2020 voor alle nieuwbouw in Nederland gaat gelden. BENG staat voor Bijna EnergieNeutraal Gebouw. In de praktijk betekent dit dat de woning beter zal worden geïsoleerd, dat er energiezuinige installaties worden gebruikt zoals de Nilan Compact P en dat er energie wordt opgewekt door middel van zonnepanelen. Hierdoor heeft de bewoner een veel lagere energierekening en veel meer comfort. Door nu al te voldoen aan de BENG-norm, wil Wetland Wonen ervaring opdoen met het bouwen van dergelijke woningen.

Woningen in Vollenhove met ventilatie warmtepomp
Betrokken organisaties bij het project van Wetland Wonen in Vollenhove.

“Alle woningen zijn bovendien voor mensen met een smalle beurs”, zegt Timmerman, directeur Wetland Wonen. “Zo willen we het voor ouderen, starters en jongeren aantrekkelijk houden om in Vollenhove te wonen.” Wethouder Marcel Scheringa: “Een prachtige combinatie van duurzame en betaalbare sociale huurwoningen wordt hier in Vollenhove gerealiseerd. Daarbij wordt ook nog voorzien in het aanbod van huurwoningen voor gezinnen en jongeren onder de 23 jaar. Dit alles sluit mooi aan op de woonvisie van de gemeente.”


Energiezuinige warmtepomp
Nilan GEO klimaatoplossing met drie ingebouwde warmtepompen.

Wetland Wonen

Wetland Wonen is een woningcorporatie in de Kop van Overijssel en heeft als doel om goede en betaalbare woningen voor nu en in de toekomst aan te bieden aan mensen die hierin vanuit hun eigen financiële en sociale omstandigheden niet zelf kunnen voorzien.


Meer dan 30 jaar in gebruik

Het Deense NILAN ontwikkelt en produceert al vanaf de oprichting in 1974 hoogwaardige, energiezuinige ventilatie en warmtepomp-oplossingen en heeft een markt leidende positie in Europa. In Nederland zijn diverse installaties van een Nilan VP 18 ventilatie warmtepomp (voorloper van de Compact P) die al meer dan 30 jaar probleemloos in gebruik zijn.


Bouwbedrijf Knol

Een professioneel, integer bouwbedrijf met positieve samenwerking hoog in het vaandel. Ieder zijn stijl en dus stellen wij als familiebedrijf met een historie van 90 jaar, de wens van onze opdrachtgevers centraal. Samen met onze betrouwbare partners bieden wij altijd een innovatieve en duurzame woon oplossing.
Update September 2019.

Inmiddels heeft Knol Bouw in samenwerking met HulstFlier Installateurs in September 2019 de eerste woningen die voorzien zijn van de Nilan Compact P ventilatie warmtepomp opgeleverd aan Wetland wonen. De sleutels en oplevering van de laatste twee blokken zijn op 31 oktober uitgereikt aan de bewoners.

Ventilatie warmtepomp in Vollenhove
De eerste woningen voorzien van een Compact P ventilatie warmtepomp zijn opgeleverd in Vollenhove.

977 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page