top of page

Compact P voor 14 woningen in Sint Jansklooster

Bijgewerkt op: 16 okt. 2022

Op dinsdag 7 mei 2019 verrichten wethouder Scheringa van Gemeente Steenwijkerland en directeur Marcel Timmerman van woning stichting Wetland Wonen de officiële starthandeling van de bouw van veertien sociale huurwoningen in Sint Jansklooster. De aftrap vond plaats door een gat te graven voor de fundering en het bouwbord te onthullen. De woningen worden naar verwachting in mei 2020 opgeleverd door bouwbedrijf Knol uit Hasselt.

Energiezuinige woningen in Sint Jansklooster
Bouw van 14 energiezuinige woningen te Sint Jansklooster.

Met de hofwoningen krijgt Sint Jansklooster een primeur in de gemeente op het gebied van deze woonvorm voor sociale woningbouw. De energiezuinige woningen worden allen voorzien van een Nilan Compact P ventilatie warmtepomp. De fraaie woningen zijn bedoeld voor een- en tweepersoons huishoudens van 55 jaar en ouder en worden gebouwd op de hoek Molenstraat, Bonkenhavenweg, Van Isselmudenstraat en Kloosterkamp. De woningen vormen een hof met in het midden een groene ruimte.

.

Ventilatie warmtepomp nieuwbouw
In maart 2020 zijn de woningen aan de Molenstraat in Sint Jansklooster opgeleverd.

Verbetering rond Molenstraat

De nieuwbouw is onderdeel van een ingrijpende wijkverbetering rondom de Molenstraat. Dat gebeurt in verschillende fases. Zo heeft Wetland Wonen al woningen gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.


Woningbouw met ventilatie warmtepomp
Verbetering rond de Molenstraat in Sint Jansklooster.

Ook heeft de woningcorporatie diverse huurwoningen gerenoveerd. Na de nieuwbouw, die rond mei 2020 klaar is, volgt de sloop van negentien woningen aan de Monnikenweg, Bonkenhaveweg en Van Isselmudenstraat en vervangende nieuwbouw. De 14 hofwoningen passen in de visie die Wetland Wonen heeft op duurzaam samenwonen en samen zorgen in het kader van Nabuurschap. Het plan is in samenspraak met de gemeente Steenwijkerland en bewoners ontwikkeld.Sint Jansklooster

Sint Jansklooster is een dorp in de Kop van Overijssel, gelegen in de Nederlandse provincie Overijssel. Het ligt tussen Vollenhove en Meppel. Sint Jansklooster is genoemd naar het convent op de Sint Janskamp, een klooster dat in 1399 werd gesticht door de blinde Johannes van Ommen.


Nilan Compact P ventilatie warmtepomp

Alle 14 energiezuinige woningen worden zonder gas aansluiting uitgevoerd en van een optimaal binnenklimaat voor zien door middel van een Nilan Compact P ventilatie warmtepomp. De Nilan Compact-P warmtepomp is een PassiefHuis gecertificeerd systeem dat in totaal 8 op elkaar afgestemde functies kan combineren in één compact toestel, te weten; ventilatie van de woning, comfort verwarming (met de ventilatie lucht, nooit geen tochtgevoel meer), top koeling (met de ventilatie lucht), passieve en actieve warmteterugwinning, productie van sanitair warm water en centrale verwarming. Het systeem kan moeiteloos geïntegreerd worden met infrarood panelen of elektrische radiatoren die als centrale afgifte systeem gaan dienen en direct door de Compact P worden aangestuurd.

Sociale woningbouw Sint Jansklooster
Tuinaanleg in volle gang en bijna klaar
Zwaluwtil

In maart 2021 zijn door Knol Bouw in opdracht van Wetland Wonen vier complete zwaluwtillen gefabriceerd voor dit project in Sint Jansklooster. De zwaluwtillen zijn geplaatst op verschillende locaties in Sint Jansklooster en fungeren als nieuwe huisvesting voor de huiszwaluwen. Op deze foto is één van de zwaluwtillen te zien voor het in 2020 door Knol Bouw en Hulstflier installateurs opgeleverde project '14 hofwoningen Sint Jansklooster'.

Zwaluwtil Sint Jansklooster
Zwaluwtil voor de honkvaste zwaluwen in Sint Jansklooster.

Deze zwaluwtil biedt de huiszwaluwen in deze buurt een groot aantal nestplekken bij elkaar, het zijn nu eenmaal allemaal kolonie broeders. De til is geplaatst ter vervanging van eerdere nestplekken van huiszwaluwen (die bijvoorbeeld verloren zijn gegaan bij een verbouwing of uitbreiding). Hierdoor zullen de huiszwaluwen er sneller in nestelen. Deze vogels zijn nogal honkvast en zullen een alternatief voor een verloren nestplek vaak in de buurt zoeken.Aardwarmte en ventilatie
Nilan GEO klimaatoplossing met drie ingebouwde warmtepompen.


Wetland Wonen

Wetland Wonen is een woningcorporatie in de Kop van Overijssel en heeft als doel om goede en betaalbare woningen voor nu en in de toekomst aan te bieden aan mensen die hierin vanuit hun eigen financiële en sociale omstandigheden niet zelf kunnen voorzien.


Meer dan 30 jaar in gebruik

Het Deense NILAN ontwikkelt en produceert al vanaf de oprichting in 1974 hoogwaardige, energiezuinige ventilatie en warmtepomp-oplossingen en heeft een markt leidende positie in Europa. In Nederland zijn diverse installaties van een Nilan VP 18 ventilatie warmtepomp (voorloper van de Compact P) die al meer dan 30 jaar probleemloos in gebruik zijn.


Bouwbedrijf Knol

Een professioneel, integer bouwbedrijf met positieve samenwerking hoog in het vaandel. Ieder zijn stijl en dus stellen wij als familiebedrijf met een historie van 90 jaar, de wens van onze opdrachtgevers centraal. Samen met onze betrouwbare partners bieden wij altijd een innovatieve en duurzame woon oplossing.
Subsidies Compact P ventilatie warmtepomp
Subsidies per Nilan Compact P model volgens de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).

810 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page