top of page

Ventilatie Warmtepomp woningen Wapenveld

Bijgewerkt op: 26 feb. 2022

In Nederland zijn we afscheid aan het nemen van de gasketel en worden op grote schaal warmtepompen toegepast. Zo worden ook deze drie woningen, die worden gebouwd in opdracht van woningbouwvereniging Triada uit Heerde niet meer uitgerust met een gasketel maar met een Nilan Compact P ventilatie warmtepomp. De drie levensloop geschikte all-electric-woningen staan gepland op een prachtige locatie aan de Wildekampseweg in Wapenveld (Gelderland). In eerste instantie zijn hier in 2017 een tweetal woningen gesloopt zodat eind 2020 deze plek weer een comfortabel en energiezuinig thuis zal bieden aan de nieuwe bewoners.

Ventilatie warmtepomp in Wapenveld
Nieuwbouw Triada in Wapenveld

Trias Energetica

De gevels en het dak van deze drie woningen zijn ontworpen met goede isolatiewaarden en een hoge luchtdichtheid (kier dichtheid) met als centraal uitgangspunt de Trias Energetica. Ook de ramen van de woningen worden in driedubbel glas uitgevoerd. Op deze manier worden de warmteverliezen zo goed mogelijk beperkt. Elke woning aan de Wildekampseweg krijgt voor de centrale verwarming en koeling een nieuwe en individuele Nilan Compact P ventilatie warmtepomp. Dit compacte en ruimtebesparende alles in één systeem zonder buitenunit zorgt naast balansventilatie met energieterugwinning ook voor verwarming, koeling, warm water en frisse lucht. Goede balansventilatie met passieve en actieve warmteterugwinning is hierbij de basis voor duurzaam en comfortabel wonen.

Woning met Nilan ventilatie warmtepomp
Duurzame bouw met Nilan Compact P ventilatie warmtepomp

Ventilatie warmtepomp

De ventilatie en centrale verwarming in deze woningen geven in tegenstelling tot andere ventilatiesystemen geen gevoel van tocht omdat er in koudere periodes altijd sprake is van opgewarmde toevoerlucht in de woning. In de zomer wanneer het erg warm kan worden in Nederland zorgt de Nilan Compact P er juist voor dat er frisse en koelere lucht de woning binnenkomt. Belangrijk aspect hierbij is dat dat de woning van een goede en aangename luchtvochtigheid wordt voorzien. Ook in de zomer blijft de temperatuur daardoor aangenaam en kan ons lichaam makkelijker de warmte afstaan aan de omgeving, het benauwde gevoel bij erg warme dagen is straks verdwenen bij de toepassing van deze oplossing.


De duurzame en nieuwe woningen aan Wildekampseweg 36, 38 en 38a staan in een rijtje van drie. Elke woning heeft twee slaapkamers en een badkamer op de verdieping. De rechte trap biedt in een later stadium mogelijkheden voor het plaatsen van een traplift. Voor de ontwikkeling van de woningen werkt Triada samen met bouwbedrijf Knol Bouw, Ewoning en Hulstflier installateurs. Op het dak van de woningen komen natuurlijk zonnepanelen zodat een groot deel van de energie zelf wordt opgewekt waardoor de energielasten laag kunnen blijven.


Ventilatie warmtepomp in opkomst
In opdracht van Triada. Met Knol Bouw, Ewoning en Hulstflier installateurs

Informatieavond

Voor omwonenden en geïnteresseerden organiseerde Triada op 9 oktober 2019 een inloopbijeenkomst. Daar werden door Triada de tekeningen van de nieuwe en energiezuinige woningen getoond en gaven de partners van Triada informatie over de vernieuwende bouwmethode en de voordelen van de Nilan ventilatie warmtepomp. De bouwwerkzaamheden starten in april 2020 en de oplevering volgt dan eind 2020 of begin 2021.


Triada

Woningbouwvereniging Triada uit Heerde is al meer dan 100 jaar actief in het werkgebied dat bestaat uit de gemeenten Hattem, Heerde en Epe. Een groot werkgebied, waar de organisatie aan ruim een kwart van de bevolking in deze gemeenten huisvesting verzorgd. Triada zorgt in deze gemeenten voor in totaal 6.500 betaalbare huurwoningen van goede kwaliteit in een prettige woon en leefomgeving voor nu en in de toekomst.


Duurzame en groene energie


569 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Verduurzamen

Opmerkingen


bottom of page