top of page

Verduurzamen

Bijgewerkt op: 26 feb. 2022

De winnende warmte oplossing in de categorie Groen, Gezond en Duurzaam wonen bij de Energie Challenge vanuit Woonstad Rotterdam is gewonnen door HMM Vastgoed Onderhoud. Deze prestigieuze wedstrijd uitgeschreven door woningcorporatie Woonstad Rotterdam stond in het teken van duurzame en innovatieve oplossingen voor het verduurzamen van een bestaand wooncomplex, in het bijzonder bestaande woningen in de gestapelde bouw zoals portiek woningen en appartementen.

Renovatie warmtepomp winnaar Groen & Gezond Wonen.
Winnaar in de categorie Groen & Gezond Wonen.

De uitdaging was om in deze bestaande woningen de CO2-uitstoot zoveel mogelijk terug te brengen met een maximaal budget van 15.000 euro per woning. Het winnende en unieke concept van HMM Vastgoed onderhoud is mede tot stand gekomen door de inzet van een nieuw door Nilan ontwikkelde modulaire ventilatie warmtepomp in combinatie met innovatieve en duurzame isolatie toepassingen voor gevels, ramen en meer. Deze winnende oplossing heeft een beperkte impact in de woningen bij het aanleggen en uitvoeren ervan en er gaat ook nauwelijks woonruimte verloren.

Woningen met Nilan renovatie warmtepomp

Een ander groot voordeel straks voor de bewoners is dat het wooncomfort aanzienlijk wordt verbeterd doordat de woning van een aangenaam en gezonder leefklimaat wordt voorzien. Naast comfort verwarming en balansventilatie met warmteterugwinning is ook de unieke comfort koeling standaard onderdeel van het zeer compacte klimaatsysteem waar de nu al enthousiaste bewoners straks over kunnen beschikken.

Woningen met Nilan renovatie warmtepomp
Renovatie bestaande bouw door HMM Vastgoed Onderhoud

Het consortium

HMM Vastgoed onderhoud is een consortium van Huizer Bouw, Muddebouw en Meerbouw Rotterdam. Deze drie bouwbedrijven waar ouderwets vakmanschap nog steeds hoog in het vaandel staat zijn nu in staat om samen met haar partners projecten integraal en met korte lijnen snel en kordaat te kunnen bedienen. Er wordt uitgegaan van het vakman 2.0 concept waarbij toekomstgericht vakmanschap met heldere en duidelijke communicatie naar de bewoners toe een vast onderdeel is van het gehele renovatie proces. Het consortium bestaat verder uit Bokhorst Installatietechniek, het Deense Nilan A/S, de Fihuma Groep en de Versluis Groep, 3M Reclame & Design en nC Surface Technology. Als totale groep van meer dan 475 specialisten zijn wij sterk en daadkrachtig door deze unieke ketensamenwerking.


Bekijk hieronder de video en de visie van Jan Anker op onze verduurzaming.

Het consortium denken heeft verder bijgedragen aan het feit dat we nu samen met diverse producenten en leveranciers van woningcorporaties tot concrete nieuwe modellen zijn gekomen, zowel in processen als in de combinatie met producten en duurzame energie oplossingen. Hierbij wordt te allen tijde rekening gehouden met de bewoners teneinde de overgang naar de betere en duurzame woning soepel, snel en met zo weinig mogelijk overlast te laten verlopen. Als sterk consortium met innovatieve slagkracht welke inspeelt op de toekomst zijn wij in staat om in Nederland de woningvoorraad concreet gasloos te maken en de CO2-uitstoot te verkleinen. Mede dankzij het initiatief vanuit de energie challenge georganiseerd door Woonstad Rotterdam.


Woonstad Rotterdam

Woonstad Rotterdam biedt al meer dan 100 jaar goede en betaalbare woonruimte aan Rotterdammers. Als woningcorporatie met meer dan 54.000 woningen in beheer zet Woonstad zich in voor de Rotterdammers van nu, maar ook voor de stad van morgen. Woonstad bouwt mee aan een toekomstbestendige stad, waar ruimte is voor iedereen. Samen met de stad Rotterdam wil de corporatie al haar woningen in 2050 gasloos hebben en voorzien van een duurzame klimaatoplossing.


Wilt u als woningcorporatie of VVE samen met ons op weg naar CO2 reductie en verduurzaming van uw huidige woningvoorraad, neem contact met ons op voor een nadere kennismaking of afspraak.


Subsidies

Voor subsidies over warmtepompen bij renovaties is de handige website Simpel Subsidie beschikbaar waarbij u snel een overzicht heeft van de mogelijkheden.


Duurzame en groene energie met de Nilan renovatie warmtepomp
Duurzame en groene energie met de Nilan renovatie warmtepomp

1.092 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page