top of page
Nilan
TopPage
renovatie warmtepomp

Renovatie warmtepomp

Warmtepomp appartementen

De Nilan Combi SH is een innovatieve en modulaire renovatie warmtepomp oplossing waarbij het comfort in uw woning aanzienlijk wordt verhoogd en uw energierekening omlaag gaat als u ook een goede vorm van isolatie gaat toepassen. In het toestel zit een systeem voor actieve en passieve balansventilatie, dit zorgt ervoor dat in uw woning altijd een gezonde binnenlucht aanwezig is in combinatie met een optimale luchtvochtigheid. Het toestel kan worden aangesloten op uw bestaande mechanische afvoer van de keuken, badkamer en toilet. Indien uw woning al beschikt over balansventilatie met warmteterugwinning (WTW systeem) dan kan  de Combi SH hierop ook worden aangesloten en heeft u naast extra comfort verwarming ook de mogelijkheid voor topkoeling met het systeem. Naast renovatie toepassingen is het toestel natuurlijk ook erg geschikt voor nieuwbouw projecten die gebruik willen maken van vloerverwarming zonder dat daarvoor een buitenunit of grondboring nodig is.

 

Om optimaal van het systeem gebruik te kunnen maken in woningen die alleen beschikken over mechanische afvoer zal voor de toevoer van schone en verse lucht in de woonkamer en slaapkamers een voorziening moeten worden aangebracht. Het systeem haalt namelijk ook zoveel mogelijk warmte uit de lucht die uit uw woning wordt afgevoerd. Met die warmte wordt de verse lucht van buiten weer verwarmd en toegevoerd naar de woon en slaapkamers. Hierdoor heeft u nooit meer een tochtgevoel in de woning bij koudere periodes, zelfs niet als het vriest. In de zomer zorgt het compacte toestel ervoor dat het vocht van de warme lucht van buiten wordt onttrokken waardoor het binnen aangenamer wordt. We spreken van topkoeling. In het systeem zitten ook filters die zorgen voor minder stof in de lucht waardoor u ook gezonder gaat leven. Het systeem kan standaard ook worden aangesloten op de bestaande radiatoren of vloerverwarming. De renovatie warmtepomp Combi SH wordt daarnaast ook gekoppeld aan een externe boiler die 24 uur per dag op een energiezuinige manier zorgt voor voldoende warm water in de woning.

NILAN RENOVATIE WARMTEPOMP

Warmtepomp renovatie

De meeste woningen en appartementen in Nederland gebruiken een cv-ketel op gas. Hiermee verwarmen we ons huis en zorgen we voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Doordat aardgas langzaam maar zeker op raakt en we het milieu willen sparen is het belangrijk om minder of helemaal geen gas meer te verbruiken. Dit is goed voor het milieu én voor uw portemonnee. Daarom  stappen we over op duurzame warmtebronnen. Warmte die wordt opgewekt uit natuurlijke bronnen zoals de zon, lucht of bodem kunnen we goed gebruiken om ons huis te verwarmen. De Nilan Combi HS warmtepomp zet die bronwarmte heel efficiënt om in bruikbare energie voor verwarming en warm water. Maar wanneer is het nu slim om over te stappen op een Nilan Combi HS warmtepomp en waar moet u rekening mee houden in uw bestaande woning of appartement?

ACTIEVE EN PASSIEVE VENTILATIE

comfort klimaat

Als u wilt u besparen op de kosten van uw verwarming dan is isoleren de eerste stap. Want wat u niet verliest aan warmte, hoeft u niet (bij) te verwarmen. Een goed geïsoleerd huis geeft veel meer comfort en zorgt ervoor dat een warmtepomp goed rendeert. Over het algemeen zijn huizen van na 1990 goed geïsoleerd. Is uw woning gebouwd voor 1990, dan is het verstandig om eerst te kijken welke noodzakelijke isolerende maatregelen u moet nemen. Nadat u isolerende maatregelen heeft genomen en de woning ook zoveel mogelijk kierdicht heeft laten maken moet u bepalen of de Nilan Combi SH renovatie warmtepomp toegepast kan worden. Is uw woning al voorzien van een mechanische luchtafvoer in de keuken, badkamer en toilet dan kan de Combi SH hierop worden aangesloten. Voor een goed rendement is ook toevoer van lucht in de woon en slaapkamers nodig.

COMFORT VERWARMING

MET DE VENTILATIE

Passieve en actieve warmteterugwinning

Met name in de gestapelde bouw is het vaak goed mogelijk om een ventilatie infrastructuur voor de toevoer van lucht te maken. Indien uw woning al beschikt over balansventilatie dan is hier de Combi SH direct op aan te sluiten. Het systeem haalt namelijk de warmte uit de binnen en buitenlucht en zet dit om in bruikbare energie. De warmtepomp brengt deze lucht naar een hogere temperatuur die als warmte wordt afgegeven in de woning. Deze warme lucht is een aanvulling op de bestaande radiatoren of vloerverwarming die ook op het toestel worden aangesloten. Nilan warmtepompen doen dat zó efficiënt dat u het energielabel van uw woning met één of twee stappen kunt verbeteren. Met zonnepanelen kunt u het stroomverbruik compenseren, dit  in tegenstelling tot gas, Een win-win situatie dus die ook nog eens goed is voor het milieu.

EXTERNE BOILER

VOOR WARM WATER

Warmtepomp renovatie boiler

Ventilatie warmtepompen worden al tientallen jaren gebruikt in landen waar huizen en gebouwen niet standaard een gasaansluiting hebben, zoals Duitsland, Italië en natuurlijk in Denemarken waar Nilan haar oorsprong heeft en al in 1974 met warmtepomp en ventilatie techniek is gestart. Kiest u voor de all electric Nilan Combi SH renovatie warmtepomp om zo uw CO2-uitstoot te beperken en zonder gas verder te gaan, dan is dit wel de beste keuze voor uw bestaande woning. Zo bespaart u namelijk op uw energiekosten én op het milieu. Ook bent u niet meer afhankelijk van de toekomstige en ook onvermijdelijke prijsstijgingen van gas en beschikt u over een duurzame en innovatieve oplossing. Het systeem kan verder worden uitgebreid met een externe Nilan warm water boiler naar keuze die op een energiezuinige manier zorgt voor voldoende warm tapwater in onze woning of appartement.

COMFORT KOELING MET

DE VENTILATIE

Renovatie warmtepomp filters

Omdat er altijd wel energie verloren gaat in de WTW unit zorgt een extra ingebouwde ventilatie warmtepomp in de Nilan Combi SH ervoor dat deze verloren energie wordt gebruikt voor de productie van warm water. Deze standaard boiler heeft een capaciteit van 250 liter die continue op een temperatuur van 50 tot 55 graden wordt gehouden. Douchen doen we altijd op een lagere temperatuur en zodoende hebben we ongeveer 400 liter warm water tot onze beschikking. Gemiddeld is het warm water verbruik in Nederland per persoon ongeveer 60 liter per dag, u heeft dus ruim voldoende warm water ter beschikking. Het is natuurlijk ook mogelijk om een grotere boiler op deze renovatie warmtepomp aan te sluiten. In het toestel zit ook een ingebouwd systeem voor de balansventilatie met WarmteTerugWinning (WTW unit), dat is de groene 6 hoekige box boven in het compacte toestel

NILAN COMBI SH

TOTAALOPLOSSING

Renovatie warmtepomp

Door een ventilator in de unit wordt eerst de lucht van buiten naar binnen gezogen. Deze verse buitenlucht wordt eerst door het systeem gefilterd zodat deze zoveel mogelijk vrij is van vuil en stof, daarna wordt deze lucht toegevoerd in woon- en slaapkamers. Tegelijkertijd wordt door een andere ventilator in het systeem vervuilde en vochtige lucht afgezogen in de keuken, de badkamer en het toilet. Stofdeeltjes, vocht en onaangename geuren worden onttrokken aan de woning. In de WTW unit wordt de warmte van de afgevoerde en vervuilde binnenlucht overgedragen op de schone en frisse binnenkomende buitenlucht zonder dat deze gemengd worden. Vervolgens zal de ventilatie warmtepomp in het toestel wanneer nodig deze lucht nog extra verwarmen in koudere periodes. Beide luchtstromen zijn automatisch. Daarom is er 24 uur per dag een gegarandeerde luchtverversing in uw gehele woning.

DE NILAN COMBI SH

RENOVATIE WARMTEPOMP

Warmtepomp renovatie

Op deze manier is er sprake van een continue comfort gevoel. Deze goede luchtkwaliteit in de woning gaat automatisch samen met ook een optimale en gecontroleerde luchtvochtigheid. Zodoende draagt het systeem mede bij aan een gezonde, comfortabele en prettige leefomgeving voor u als bewoner. De opgewarmde en hierdoor drogere toevoerlucht die de woning wordt ingeblazen zorgt zo ook voor extra comfort verwarming en is ter ondersteuning van de vloerverwarming of aanwezige radiatoren in de woning. Doordat er ook veel minder vocht in de lucht aanwezig is, kan de lucht veel gemakkelijker (deze lucht is al gedeeltelijk voorverwarmd door de WTW) met de aanwezige radiatoren worden opgewarmd door de Combi SH renovatie warmtepomp. Drogere lucht neemt veel sneller warmte aan dan vochtige lucht. Door de drogere lucht voelt het behaaglijker en comfortabeler aan in de woning of appartement.

MEER COMFORT EN MINDER KOSTEN

renovatie appartement

Warmteterugwinning zorgt op deze manier 24 uur per dag voor een duurzaam, energiezuinig en optimaal comfort in de woning. De renovatie warmtepomp zorgt op deze manier voor een aanzienlijke en belangrijke verbetering van het leefklimaat en daardoor is uw woning of appartement voorzien van een aantal extra functionaliteiten. Zo is er naast de centrale verwarming van de aanwezige radiatoren of vloerverwarming ook sprake van comfort verwarming en top koeling met de ventilatie lucht door middel van een actieve en passieve warmteterugwinning. Produceren we op een energiezuinige manier warm water met de gekoppelde warmwater boiler en kunnen we zelfs met behulp van de Nilan EM-Box onze afzuigkap koppelen aan onze balansventilatie. Met behulp van de EM box gaan we dan geruisloos koken omdat onze afzuigkap zonder motor geen geluid meer maakt en wordt ons comfort nog meer verhoogd nodig.

EENVOUDIGE EN UITGEBREIDE BEDIENING

CTS 602 bediening

Alle toestellen zijn standaard voorzien van een intelligent, gebruiksvriendelijk en menu gestuurd bedieningspaneel. Op dit HMI CTS 602 compacte scherm kunnen talrijke functies worden ingesteld en afgelezen, waaronder luchtvochtigheid en natuurlijk de temperatuur. Doordat alles van één merk en leverancier is zijn er ook geen tegenstrijdigheden bij eventuele storingen, er is geen discussie of het een gevolg is van de balansventilatie, de boiler of een combinatie van beide als er geen geïntegreerde oplossing van vaak ook verschillende merken worden toegepast. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat alles harmonieus en feilloos samenwerkt en dat alle functies voor een gezond en comfortabel binnenklimaat perfect op elkaar zijn afgestemd. De centrale bediening zorgt er zo voor dat het verbruik van energie zo optimaal mogelijk wordt uitgevoerd. De gebruiker heeft dus slechts één simpele bediening nodig.

bottom of page