top of page

Wat een geweldig klimaatsysteem!

Bijgewerkt op: 3 okt. 2021

Wat een design, wat een klasse, wat een luxe, wat een ligging en wat een geweldig klimaatsysteem! Deze strandvilla in Bergen aan Zee is een prachtig en gloednieuw gebouwde villa van de buitencategorie! Een zeer bijzonder bouwproject midden in de duinen van Bergen aan Zee.

Villa met AIR 9 ventilatie warmtepomp
Met een Nilan Compact P ventilatie warmtepomp 100% warmteterugwinning en meer comfort in de woning.

Gelegen aan de boulevard biedt dit uitzonderlijke bouwproject door zijn ruimtelijke opzet prachtige uitzichten over de duinen en de zee. De zilte omgeving stelt eisen aan de bouwmaterialen, de bouwtechnieken en ook het klimaatsysteem zodat deze bestand zijn tegen het onvoorspelbare weer van de Hollandse kust.

Nilan Compact P AIR 9 ventilatie warmtepomp
Luxe strandvilla in Bergen aan Zee voorzien van een Nilan Compact P AIR 9 installatie.

Ontwerp, bouw en installatie

Het ontwerp voor deze exclusieve villa met een aantal speciale constructies is van de Lody Trap architecten uit Heiloo. De grote mate van vakmanschap van de architect maakt deze villa tot één van de meeste kenmerkende objecten in Bergen aan Zee. Lody Trap architecten is o.a. winnaar van de AIA Architectuurprijs 2016 voor het ‘Mooiste gebouw van Heiloo’ met zijn ontwerp van het Petrus Canisius College.

Villa met Compact P ventilatie warmtepomp
Ontwerp Lody Trap architecten uit Heiloo, bouw J.M. Putter en installateur Dibo Installatietechniek.

De luxe villa is gebouwd door Aannemersbedrijf J.M. Putter uit Uitgeest. Een organisatie die zich inmiddels een vaste plek veroverd heeft in de bouwwereld van luxe objecten. Geen doorsnee bouwer, maar onderscheidend in aanpak en projecten. Oog voor detail en vakmanschap hebben geleid tot een breed scala aan opdrachten van zowel particulieren en professionele opdrachtgevers.

Villa met ventilatie warmtepomp
Ontwerp Lody Trap architecten uit Heiloo.

Verantwoordelijk voor de installatie van de Nilan Compact P AIR 9 ventilatie warmtepomp is DIBO installatietechniek uit Limmen. DIBO is al ruim 25 jaar specialist in installatietechniek en uw partner op het gebied van duurzame energie. Gespecialiseerd in o.a. warmtetechniek, warmtepompen, vloerverwarming, ventilatie systemen en energie nul woningen is DIBO het juiste adres voor een maatwerkadvies met kwaliteitsproducten en een ervaren installatie team.


Compact P AIR 9 Lucht water warmtepomp

De Compact P AIR 9 Ventilatie en gecombineerde lucht water warmtepomp gebruikt de buitenlucht als warmtebron en functioneert ook prima bij temperaturen tot 22 graden onder nul. Uit één kilowatt aan elektriciteit produceert een Nilan Compact P AIR 9 ventilatie warmtepomp meer dan een vijfvoud aan verwarmingsenergie, wat een zeer hoge efficiëntie voorstelt.


Luchtwater warmtepomp


De AIR 9 lucht water warmtepomp is dan ook voorzien van het A+++ energielabel. Hierdoor bent u verzekerd van een energie en klimaatneutrale ventilatie en gecombineerde lucht water warmtepomp waar u vele jaren ongestoord plezier en rendement van zult beleven. In de Compact P binnenunit voor de AIR 9 is ook de innovatieve balansventilatie met warmteterugwinning geïntegreerd. Hierdoor wordt er nog meer synergie behaald door het systeem omdat alle functionaliteiten feilloos met elkaar samenwerken. De gebruiker heeft slechts één simpele bediening voor alle belangrijke comfort functies in de woning.Fluisterstille buitenunit

Bij de AIR 9 buitenunit is de vorm van de ventilator aangepast voor een geoptimaliseerde en stille luchtstroom. De engineering afdeling van Nilan heeft bij de keuze voor de ventilator in de buitenunit gekeken naar de vleugels van vogels om de aerodynamica van de ventilator te verbeteren en deze nog stiller te laten draaien. Bij warmtepompen met buitenunit in bewoonde gebieden is geluid één van de grootste ergernissen voor omwonenden. Bij een fluisterstille Nilan Compact P AIR 9 ventilatie en lucht water warmtepomp is daar helemaal geen sprake van. Het is uiteindelijk de studie van de uilenvleugel die geleid heeft tot een verbetering. Uilen staan vooral bekend om hun geruisloze vlucht waardoor ze prooien ongemerkt kunnen naderen.

Geruisloze warmtepomp

Dat is met name te wijten aan de aerodynamische vorm van de veren aan de achterkant van de uil. De wervelingen van de luchtstroom onder en boven de vleugel worden zo tijdens het vliegen over een groter gebied veel beter verdeeld. De uilenvleugel constructie in de Nilan AIR 9 en het feit dat de buitenunit niet wordt gebruikt voor het maken van warm tapwater zorgt ervoor dat op 3 meter afstand het geluid (LpA dB(A) is 32) hetzelfde is als van een normale en moderne koelkast.


Nilan Warmtepomp Air 9
Installatie en implementatie Dibo Installatietechniek

De grote en exclusieve villa van de buitencategorie in Bergen aan Zee is voorzien van 2 stuks Compact P AIR 9 ventilatie warmtepomp systemen. Door de geïntegreerde combinatie van lucht en vloerkoeling is de Nilan Compact P AIR 9 de beste klimaat oplossing voor het meest ideale binnenklimaat. Dankzij het robuuste ontwerp is het systeem ondanks de zilte omgeving uitermate goed bestand deze tegen het gure en onvoorspelbare weer van de Nederlandse kust.Fluisterstille warmtepomp buitenunit
Fluisterstille Nilan buitenunit met een LpA dB(A) van slechts 32.

Daarnaast is de compressor dankzij een speciale trilling ontkoppeling en een uitgekiende techniek amper te horen bij een volledige belasting. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en geschikt voor plaatsing aan kustgebieden. Zij onderscheiden zich verder door een stevige constructie, bedrijfszekerheid en een hoge efficiëntie. De gepatenteerde en premium technologie van Nilan zorgt zo voor een perfecte energie voorziening met de laagste gebruikskosten. Een extra voordeel voor u en voor het milieu. De Compact AIR 9 ventilatie en geïntegreerde lucht water warmtepompen behoren technologisch en kwalitatief tot de best verkrijgbare producten op de markt.

Compact P CTS 700 ventilatie warmtepomp display
Eenvoudige bediening, belangrijkste functie direct in beeld. Handleiding overbodig!

Video Nilan Compact P ventilatie warmtepomp

In de onderstaande video van de Nilan Compact P ventilatie warmtepomp voor centrale verwarming en koeling wordt u de efficiënte werking van het balans ventilatie systeem in verschillende hoofdstukken uitgelegd. In het YouTube menu kunt u rechtsonder op cc klikken zodat ook de gesproken tekst met Nederlands als ondertitel in beeld verschijnt. Indien u op het beeldscherm op settings klikt (naast cc) kunt u de video kwaliteit (Quality) verhogen van 480p naar 1080p HD. De informatieve video over de Compact P kunt u dan ook op groot formaat bekijken.
711 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarii


bottom of page