top of page
Nilan
TopPage

Luchtbehandeling en infrarood verwarming

Nilan warmtepompen

INFRAROOD KANTOREN

INFRAROOD PLAFOND

ENERGIE ZUINIG

Infrarood verwarming kantoren

Infrarood verwarmingspanelen bieden een eenvoudige, snelle maar vooral een mooiere en gezonde manier als hoofd verwarming voor kantoren, bedrijfshallen en werkplaatsen.
Infrarood panelen hebben het voordeel dat ze in beperkte ruimtes eenvoudig hun plaats vinden. Naast de panelen die dezelfde afmetingen hebben als plafondplaten in een systeem plafond, kan er ook voor wandpanelen worden gekozen. En voor de receptie een paneel met uw bijvoorbeeld uw bedrijfslogo. Voor de vergaderruimte is het mogelijk om een presentatie (beamer) op een standaard wit infrarood paneel te geven of het paneel te gebruiken als white board. Infrarood verwarmingspanelen voor plafond bevestiging hebben een oppervlakte temperatuur die voor een gelijkmatige en snelle warmte verspreiding zorgt.

Infrarood verwarming

Bij infrarood verwarming kan net als bij de warmte van de zon een comfortabele situatie worden bereikt met een lagere luchttemperatuur. Dit betekent minder transmissieverliezen door de schil van het gebouw en een vermindering van ventilatie verliezen. Eén van de grote voordelen van deze manier van verwarmen als hoofdverwarming is dat elke ruimte een eigen temperatuurzone kan hebben, welke apart te regelen is met een ruimte thermostaat. U hoeft in vergelijking met bijvoorbeeld een CV systeem niet uw gehele kantoor of gedeelte van uw loods of opslagruimte te verwarmen als u slechts een zone of bepaald gedeelte op temperatuur wilt krijgen en houden. Erg handig bij bijvoorbeeld centrale recepties ruimtes in hotels of kantoren.

Energieneutraal info

Naast een enorme besparing op de energie kosten is dit tevens voor het milieu een bewustere keuze. Uit gedegen onderzoek is gebleken dat u minimaal 33% kunt besparen op uw energiekosten als u gebruikt maakt van infrarood verwarming als hoofd verwarming in een normale kantoor omgeving. En in vergelijking met gas heaters die nog steeds op grote schaal worden gebruikt in bedrijfshallen, werkplaatsen en productie ruimtes is een besparing van 60% mogelijk. De besparing is door verschillende aspecten te verklaren. Zo ligt bijvoorbeeld het comfort niveau met infrarood verwarming niet op de gebruikelijke 21 graden, maar kan de thermostaat naar beneden worden bijgesteld tot 18 a 19 graden voor een comfortabel gevoel.

IFIR PANEEL

Infrarood verwarming

In productie ruimtes of in een magazijn is het nog iets lager. Een ander belangrijk aspect is dat infrarood verwarming de muren en wanden opwarmt. Isolatie is belangrijk natuurlijk maar minder dan bij traditionele verwarming. Zo is bij elke procent minder vocht in de muur 6 procent meer isolatie nodig. Vandaar dat het IFIR (Industrial Far Infra Red) paneel een gat in de markt is voor die ruimtes die niet goed geïsoleerd zijn en toch van een aangename temperatuur moeten worden voorzien tegen lage energie kosten. Zo zijn er talloze toepassingen van infrarood verwarming als hoofd verwarming. Vrijwel alle toepassingen die u zich kunt bedenken zijn te verwarmen met infrarood. Met een  thermostaat stelt u makkelijk de door gewenste temperatuur per ruimte in. Wel blijft natuurlijk de noodzaak aanwezig voor een goede ventilatie en luchtbehandeling als voorwaarde voor een gezond binnenklimaat.

BEDRIJFSHALLEN

Infrarood

Grotere ruimtes zoals bedrijfshallen en productie ruimtes zijn door hun oppervlakte en hoogte moeilijk te verwarmen. Daarnaast zijn het vaak ruimtes die gebruikt worden voor lossen en laden. Conventionele verwarmingssystemen zoals bijvoorbeeld een gas heater maken gebruik van confectie en verwarmen hierdoor de lucht. Hier spreken we dan ook altijd over de kubieke inhoud om deze bedrijfsruimten verwarmen. Dit vraagt daardoor een grote capaciteit en verhoudingsgewijs het opwarmen van veel nutteloze ruimtes. Alle warme lucht stijgt namelijk naar het plafond waar u er niks aan heeft of verdwijnt als er goederen in of uit het magazijn gaan. Met behulp van het IFIR (Industrial Far InfraRed) infrarood paneel lost u dit eenvoudig op. De combinatie met een NILAN luchtbehandelingskast of ventilatie warmtepomp met heatpipe is een extra stap naar de verduurzaming van uw pand.

ENERGIE BESPARING

Luchtbehandeling Nilan

Door de combinatie van geavanceerde NASA technologie en de beste materialen, presteert het IFIR paneel beter dan alle andere methodieken. U hoeft ook niet meer te denken in kubieke meters verwarmen maar gewoon in vierkante meters die u wilt verwarmen. Hier valt dus een goede winst te behalen als we het hebben over energie besparen, om nog maar te zwijgen over de enorme kosten reductie op uw energienota. Hoe hoger de te verwarmen ruimte, hoe hoger de winst die er voor u te behalen valt. Besparingen van meer dan 60% in vergelijking met traditionele gas heaters zijn goed te realiseren. De combinatie met een Nilan VPM klimaat systeem voor lucht behandeling, ventilatie en koeling maakt de oplossing compleet voor uw bedrijf. Ook voor renovatie toepassingen is de combinatie met een Nilan VPM oplossing vaak de sleutel voor een goed en gezond binnenklimaat. Voor nog meer info lees dan ons nieuws artikel hierover. 

Meer informatie over de toepassing met de Nilan VPM luchtbehandeling oplossingen is hier te vinden

Warmtepomp voor bedrijven

bottom of page