Opties en extra's

CO2 sensor

VP 18 EK

De Nilan VP 18 is een product wat al meer dan 30 jaar geleden door Nilan voor het eerst is geïntroduceerd op de Deense markt.

Het is een ventilatie warmtepomp die ook warm water kan produceren. De effectieve warmtepomp is voor iedereen die naast ventilatie en zeer efficiënt warmteterugwinning, ook de beschikking wil hebben voor de productie van sanitair warm water, comfort verwarming en top koeling.

De ingebouwde boiler heeft een inhoud van 180 liter. Deze 180 liter water wordt op een constante temperatuur van ongeveer 55 graden gehouden, waarbij eens per week automatisch een kleine verhoging naar 65 graden wordt gemaakt ter voorkoming van een mogelijke legionella. Omdat u met een lagere temperatuur dan 55 graden doucht heeft u de beschikking over ruim 300 liter warm tap water. Bij normaal gebruik iedere dag is dit voldoende voor een gezin met 4 tot 5 personen.

De toe en afvoer van lucht is gewoon door middel van een eenvoudige dak of geveldoorvoer. Er is geen sprake van een externe en extra buiten unit, ook wordt geen gebruik gemaakt van een geo thermische of grondboring voor aardwarmte.

Het systeem heeft wel een ingebouwde 9 kW elektrische boiler, die kan worden aangesloten op een klein, met water gevuld systeem met vloerverwarming of gewone met water gevulde radiatoren. De koelfaciliteit van het systeem koelt de binnenkomende lucht actief tot ongeveer 10 ° C onder de buitentemperatuur.

De VP 18 EK ventilatie warmtepomp is een compact systeem dat niet meer ruimte in beslag neemt dan een gewone hoge kast.

Nilan VP 18 Compacte installatie
Warmtepomp VP 18 EK
VP 18 CTS-602-control
Warmtepomp VP 18
Warmtepomp VP 18 filters
Warmtepomp VP 18 boiler

Nilan Nederland

Oude Apeldoornseweg 41

7333 NR Apeldoorn

+31 555 690 227

info@nilannetherlands.nl

Facebook

0