top of page
Woningbouw warmtepomp
Em Box Nilan
Nilan Ventilatie
Passieve warmte terugwinning
Actieve warmte terugwinning
Nilan comfort Koeling
Comfort verwarming
Warm water productie
Nilan Verwarming
Nilan toepassing
Ventilatie m3|h
Passieve warmte terugwinning
Actieve warmte terugwinning
Comfort koeling
Comfort verwarming
Warm tap water
Centrale verwarming
Optie afzuigkap integratie
Combi S 302 Polar Top
375

Combi S 302 Polar Top

De Nilan Combi S 302 Polar Top ventilatie warmtepomp is de meest compacte ventilatie eenheid op de markt die twee innovatieve technologieën voor efficiënte warmteterugwinning combineert. Enerzijds wordt met behulp van passieve warmteterugwinning door een efficiënte warmtewisselaar tussen de 85% en 95% van de energie in de afgezogen lucht uit de woning efficiënt opnieuw gebruikt. Daarnaast is er sprake van een innovatieve en actieve warmteterugwinning via een compacte en ingebouwde Nilan warmtepomp die de resterende energie nog verder benut voor het verhogen van het comfort in de woning, warme lucht in de winter en koele lucht in de zomer.

 

Deze unieke en hoogwaardige oplossingen zorgen voor nog uitgebreidere mogelijkheden voor de groeiende vraag naar betere en comfortabele manieren van energiezuinig ventileren waarbij verwarming en gebalanceerde koeling een steeds belangrijke rol gaan spelen. De Nilan Combi S 302 Polar ventilatie warmtepomp kan de temperatuur van de toevoerlucht tot boven de 30° C verhogen in de winter, wat kan worden gebruikt voor het verwarmen van energiezuinige huizen en om een reguliere hoge en comfortabele toevoerlucht in gewone woningen en appartementen in te blazen. De warmtepomp in de Combi S 302 heeft een COP groter dan 4 waardoor er geen verwarmingsspiraal met een aangesloten mengcircuit hoeft te worden geïnstalleerd.

 

Voor extra comfort in de zomer beschikt de ingebouwde ventilatie warmtepomp over een omkeerbaar koelcircuit waardoor de unit in de zomer de toevoerlucht in de woning kan afkoelen (top koeling) tot 10 °C met behoud van een optimale en gecontroleerde luchtvochtigheid. Vanwege de lage luchtuitwisseling functioneert dit niet als een airconditioning. Door vocht (energie) te onttrekken van de warme buitenlucht neemt de luchtvochtigheid af waardoor een aangenamer en comfortabeler klimaat ontstaat, zelfs wanneer de binnentemperatuur in de woning hoog is. Polar uitvoering zorgt ervoor dat bij lagere temperaturen (ook onder de nul graden) de binnenkomende en frisse buitenlucht automatisch wordt voor verwarmd. Dit beschermd de tegenstroom warmtewisselaar effectief tegen ijsvorming en garandeert continue een goede en comfortabele werking bij een lage buiten temperatuur.

bottom of page