top of page
Woningbouw warmtepomp
Em Box Nilan
Nilan Ventilatie
Passieve warmte terugwinning
Actieve warmte terugwinning
Nilan comfort Koeling
Comfort verwarming
Warm water productie
Nilan Verwarming
Nilan toepassing
Ventilatie m3|h
Passieve warmte terugwinning
Actieve warmte terugwinning
Comfort koeling
Comfort verwarming
Warm tap water
Centrale verwarming
Optie afzuigkap integratie
VPL 28
1000

VPL 28

De Nilan VPL 28 ventilatie warmtepomp is voor iedereen die een goede ventilatie nodig heeft met zeer efficiënte warmte terugwinning, comfort verwarming en ook koeling.

 

Het systeem is geschikt voor woningen, villa’s en kleine commerciële gebouwen met een ventilatie behoefte van maximaal 1000 m3/h.

 

Het systeem zorgt ervoor dat vervuilde, hete en vochtige lucht uit de keuken, badkamer en bijkeuken wordt afgevoerd. Ook stofdeeltjes, vocht en geuren worden afgezogen en getransporteerd naar buiten Verder wordt de energie uit de afvoerlucht gebruikt om de binnenkomende lucht te verwarmen of te koelen door de ingebouwde warmtepomp die beschikt over een omkeerbaar koelcircuit, wat betekent dat deze unit zowel de lucht kan verwarmen als koelen. Het systeem is standaard voorzien van een intelligent controlesysteem voor de luchtvochtigheid. De vochtigheidsregeling van de Nilan VPL 28 past zich automatisch aan de behoeften van de bewoners of het gebouw zelf aan. De intelligente en digitale CTS602 heeft geen ingestelde luchtvochtigheid (RH) nodig om de luchtuitwisseling te regelen. Met behulp van de geïntegreerde vochtigheidssensor berekent de besturingseenheid de gemiddelde luchtvochtigheid over de afgelopen 24 uur en regelt hij de luchtstroom dienovereenkomstig

 

Het ventilatie warmtepomp systeem kan worden uitgerust met aanvullende verwarmingselementen die kunnen worden aangesloten op een elektrisch of centraal verwarmingssysteem. De Nilan VPL 28 produceert een comfortabele inkomende lucht temperatuur, zelfs in het koudste winterweer.

 

Filterdeel

Aan het VPL 28-systeem is het mogelijk om een filtereenheid type FU 28 aan te sluiten op een ingebouwde heatpipe (passieve warmtewisselaar). De heatpipe verhoogt het verwarmingseffect tot 40% in het koudere seizoen waarbij geen gebruik wordt gemaakt van extra elektriciteit.

 

Het systeem is geschikt voor plaatsing op een zolderruimte, in een technische ruimte of bijvoorbeeld in de bijkeuken. Optioneel ook uit te breiden met de Nilan Gateway voor bediening met de Nilan smartphone applicatie.

bottom of page