top of page
Woningbouw warmtepomp
Em Box Nilan
Nilan Ventilatie
Passieve warmte terugwinning
Actieve warmte terugwinning
Nilan comfort Koeling
Comfort verwarming
Warm water productie
Nilan Verwarming
Nilan toepassing
Ventilatie m3|h
Passieve warmte terugwinning
Actieve warmte terugwinning
Comfort koeling
Comfort verwarming
Warm tap water
Centrale verwarming
Optie afzuigkap integratie
VPL 15
325

VPL 15

De Nilan VPL 15-28 serie zijn uiterst hoogwaardige warmte terugwin systemen die naast comfort verwarming ook beschikken over comfort of top koeling. De VPL serie kan gebruikt worden voor woningen en kleine kantoren tot ongeveer 700m2. grootte.


Onze badkamer(s), keuken, bijkeuken en toilet zijn ruimtes waar het nodig is om warme, vochtige, vervuilde en van onaangename geuren voorziene lucht te verwijderen. In deze lucht is nog een hoeveelheid warmte aanwezig die de VPL 15 recupereert (terugwint). De warmtepomp in de Nilan VPL 15 zorgt hiervoor. Tegelijkertijd wordt frisse buitenlucht eerst gefilterd en vervolgens weer toegevoegd in ruimtes als de woonkamer en onze slaapkamers. Op deze manier ontstaat een aangenaam binnenklimaat.


De ingebouwde warmtepomp in de VPL serie heeft ook de functionaliteit van een omkeerbaar koelcircuit, hierdoor kan dit systeem de toevoerlucht naast verwarmen ook koelen. Met name in de warmere zomer periodes is dit een extra comfort die ook mede namens de geoptimaliseerde luchtvochtigheid zorgt voor een gezond en comfortabel klimaat in onze woning.


Ter optimalisatie van de warmte terugwinning kunnen de Nilan VPL ventilatie warmtepomp toestellen met een additionele Heatpipe uitgerust worden. Bij lage buitentemperaturen biedt de Heatpipe tussen 1.5 KW (VPL 15) en 2.9 KW (VPL 28) extra verwarmingsvermogen en dit zonder extra energieverbruik. De Heatpipe geeft een extra dimensie aan de optimalisatie van de capaciteit van deze ventilatie toestellen met actieve warmte terugwinning en warmtepomp.


De warmtepomp technologie in de Nilan VPL series zijn gebaseerd op de kwaliteit en innovatie zoals Nilan daar in 1974 mee is gestart. Sindsdien heeft NILAN zich gespecialiseerd in ventilatie techniek en warmtepompen en zijn er meer dan 2 miljoen ventilatie systemen met warmtepomp technologie verkocht in Europa.

bottom of page