top of page
Woningbouw warmtepomp
Em Box Nilan
Nilan Ventilatie
Passieve warmte terugwinning
Actieve warmte terugwinning
Nilan comfort Koeling
Comfort verwarming
Warm water productie
Nilan Verwarming
Nilan toepassing
Ventilatie m3|h
Passieve warmte terugwinning
Actieve warmte terugwinning
Comfort koeling
Comfort verwarming
Warm tap water
Centrale verwarming
Optie afzuigkap integratie
Combi 302 Polar Top
430

Combi 302 Polar Top

De innovatieve Combi Polar ventilatie warmtepomp van Nilan is beschikbaar in zowel een Top (Combi 302 Polar Top) als in een horizontale uitvoering (Combi 302 Polar). Beide systemen zijn hoogwaardige oplossingen die zorg dragen voor een perfect en comfortabel binnenklimaat. Naast effectieve ventilatie met een hoog rendement zorgt het systeem ook voor comfort verwarming in de winter en voor comfort of top koeling in de zomer door gebruik te maken van twee gecombineerde technologieën voor warmte terugwinning.

Passieve warmte terugwinning zonder gebruik te maken van elektriciteit vindt plaats via een tegenstroom warmtewisselaar die tussen de 85% en 95% van de energie in de afgezogen lucht gebruikt. Actieve warmte terugwinning vindt plaats via een Nilan warmtepomp die de resterende energie gebruikt. De warmtepomp heeft een COP groter dan 4 (zeer hoog voor een lucht/lucht model), waardoor er geen verwarmingsspiraal met een aangesloten mengcircuit hoeft te worden geïnstalleerd. De Nilan Combi 302 Polar Top kan de temperatuur van de toevoerlucht naar de woning toe verhogen tot boven de 30 °C.

De ventilatie warmtepomp maakt het ook mogelijk om de toevoerlucht in de zomer tot 10 ° C te koelen. De Combi Polar beschikt over een ingebouwde luchtvochtigheid censor. Hierdoor zorgt de top koeling voor een aangenaam en comfortabel binnen klimaat en heeft dit niet hetzelfde effect in vergelijking met de werking van een airco systeem, ook bij hogere temperaturen.

De Combi 302 Polar Top wordt geleverd met een ingebouwd voorverwarming’s element dat de tegenstroom-warmtewisselaar beschermt tegen bevriezen en ijsvorming. Dit zorgt voor een continue goede werking ook bij lage buiten temperaturen.

bottom of page