top of page
Woningbouw warmtepomp
Em Box Nilan
Nilan Ventilatie
Passieve warmte terugwinning
Actieve warmte terugwinning
Nilan comfort Koeling
Comfort verwarming
Warm water productie
Nilan Verwarming
Nilan toepassing
Ventilatie m3|h
Passieve warmte terugwinning
Actieve warmte terugwinning
Comfort koeling
Comfort verwarming
Warm tap water
Centrale verwarming
Optie afzuigkap integratie
Comfort 200 Top
308

Comfort 200 Top

Bij geen of onvoldoende ventilatie ontstaat overmatig vocht en vervuilde lucht in een woning, kantoor, school of utiliteitsgebouw. Hierdoor ontstaat een ongezond binnenklimaat wat niet bevorderlijk is om in te wonen en om in te werken. Al vanaf 1974 zorgen de ventilatie toestellen van Nilan voor een oplossing in diverse groottes, functies en capaciteiten.


Het vernieuwde Comfort 200 Top model is een energiezuinige ventilatie eenheid die warmteterugwinning biedt voor woningen en kleinere commerciële gebouwen met ventilatie eisen tot 308 m3/h. De oplossing voldoet aan de laatste BENG eisen en bouwbesluit. Het systeem is ook voorzien van een automatische bypassklep die ervoor zorgt dat de lucht van buiten de warmtewisselaar omzeilt (bypass) wanneer warmteterugwinning niet nodig is, waardoor energie wordt bespaard.


Bij de Nilan Comfort 200 Top heeft u de keuze voor 2 soorten bedieningseenheden. De nieuwe CTS400 - een besturing met een eenvoudig bedieningspaneel en veel functies. Of de HMI CTS602 - een geavanceerde besturingseenheid met een zeer gebruiksvriendelijk digitaal HMI-display met uitgebreide mogelijkheden.


Het systeem is standaard voorzien van een intelligent controlesysteem voor de luchtvochtigheid. De vochtigheidsregeling van de Nilan Comfort 200 Top past zich automatisch aan de behoeften van de bewoners of het gebouw zelf aan. De intelligente regeleenheid CTS400 of de CTS602 heeft geen ingestelde luchtvochtigheid (RH) nodig om de luchtuitwisseling te regelen. Met behulp van de geïntegreerde vochtigheidssensor berekent de besturingseenheid de gemiddelde luchtvochtigheid over de afgelopen 24 uur en regelt hij de luchtstroom dienovereenkomstig. Bijgevolg is de efficiëntie van de unit gebaseerd op werkelijke in plaats van theoretische luchtvochtigheidsniveaus. Door zich automatisch aan te passen aan de luchthoeveelheidseisen wordt energie bespaard, aangezien het aantal personen in een woning relevant is voor hoeveel vocht er wordt geproduceerd in de woning. Ventilatie op lage snelheid bij lage luchtvochtigheid en ventilatie op hogere snelheid bij hoge luchtvochtigheid zoals bijvoorbeeld bij het douchen. De unit past zich ook automatisch aan het zomer- en winterniveau aan.


Een CO2-sensor kan als extra accessoire worden ingebouwd. Ook als extra optie verkrijgbaar is een Nilan Gateway waarbij u het toestel via een gebruiksvriendelijke smartphone applicatie op afstand kunt besturen en raadplegen. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van het Modbus protocol.


De Nilan Comfort 200 Top is een systeem met compacte afmetingen en met een diepte van slechts 42 cm waardoor het systeem ook geschikt is voor renovatieprojecten. Alle 4 luchtkanalen zijn aan de bovenkant van het toestel. Aansluitingen met een diameter van 125mm. Afmeting B=600 x D=420 x H=650 mm. Gewicht 41 Kg.

bottom of page