top of page
Woningbouw warmtepomp
Em Box Nilan
Nilan Ventilatie
Passieve warmte terugwinning
Actieve warmte terugwinning
Nilan comfort Koeling
Comfort verwarming
Warm water productie
Nilan Verwarming
Nilan toepassing
Ventilatie m3|h
Passieve warmte terugwinning
Actieve warmte terugwinning
Comfort koeling
Comfort verwarming
Warm tap water
Centrale verwarming
Optie afzuigkap integratie
Compact P
325
√*

Compact P

Als aanbieder van compacte en complete klimaatoplossingen die naast comfortabel, gezond en een goed rendement met hoge energie zuinigheid combineren, beweegt Nilan zich vanaf haar oprichting in 1974 in een sector die voor de duurzame ontwikkeling in Nederland doorslaggevend en steeds belangrijker is.


De Nilan Compact P ventilatie warmtepomp oplossing is al vanaf 2011 succesvol op de markt en is een vervolg op de eveneens succesvolle Nilan VP 18 serie welke al meer dan 25 jaar geleden in productie is gegaan.


De innovatieve Compact P van Nilan is een modulair systeem wat aangepast wordt aan de wensen van de gebruiker. Het basis systeem bestaat altijd uit een warmtepomp op basis van een lucht-lucht en een warmtepomp in de uitvoering lucht-water-lucht uitvoering. De ingebouwde boiler heeft een inhoud van 180 liter (tot 300 liter douche capaciteit). Ventilatie capaciteit is tot 325 m3/uur. De lucht toe en afvoer is gewoon door middel van een eenvoudige dak of geveldoorvoer. Er is geen externe buiten unit nodig en er wordt geen gebruik gemaakt van een geo thermische of grondboring.


Ten behoeve van de WTW unit en de ingebouwde warm water boiler beschikt de Compact P over een lucht-water-lucht warmtepomp en een lucht-lucht warmtepomp. Deze dubbele ingebouwde warmtepomp heeft ook een omkeerbaar koelcircuit waardoor de unit in de zomer de toevoerlucht kan afkoelen (top koeling) tot 10 °C met behoud van een optimale en gecontroleerde luchtvochtigheid.


Deze ventilatie warmtepomp wordt gebruikt in goed tot zeer goed geïsoleerde woningen en altijd in combinatie met een vorm van een niet water gebaseerde bijverwarming zoals infrarood panelen, elektrische plint of vloerverwarming of gewone elektrische panelen welke rechtstreeks vanuit de unit kunnen worden aangestuurd.


Polar uitvoering zorgt ervoor dat bij lage temperaturen de binnenkomende en frisse buitenlucht automatisch wordt voor verwarmd. Dit beschermd de tegenstroom warmtewisselaar effectief tegen ijsvorming en garandeert continue een goede werking bij lage temperaturen.


Wordt standaard geleverd met de Nilan Gateway voor bediening met de Nilan smartphone applicatie en remote service ondersteuning. Smart grid voorbereid en Passief huis gecertificeerd.


* Centrale verwarming Compact P in combinatie met elektrische infrarood panelen of ander elektrisch afgifte systeem.

bottom of page