top of page
Woningbouw warmtepomp
Em Box Nilan
Nilan Ventilatie
Passieve warmte terugwinning
Actieve warmte terugwinning
Nilan comfort Koeling
Comfort verwarming
Warm water productie
Nilan Verwarming
Nilan toepassing
Ventilatie m3|h
Passieve warmte terugwinning
Actieve warmte terugwinning
Comfort koeling
Comfort verwarming
Warm tap water
Centrale verwarming
Optie afzuigkap integratie
VP 18 EK
300
√*

VP 18 EK

De Nilan VP 18 is een product wat al meer dan 30 jaar geleden door Nilan voor het eerst is geïntroduceerd op de Deense markt.

Het is een ventilatie warmtepomp die ook warm water kan produceren. De effectieve warmtepomp is voor iedereen die naast ventilatie en zeer efficiënt warmteterugwinning, ook de beschikking wil hebben voor de productie van sanitair warm water, comfort verwarming en top koeling.

De ingebouwde boiler heeft een inhoud van 180 liter. Deze 180 liter water wordt op een constante temperatuur van ongeveer 55 graden gehouden, waarbij eens per week automatisch een kleine verhoging naar 65 graden wordt gemaakt ter voorkoming van een mogelijke legionella. Omdat u met een lagere temperatuur dan 55 graden doucht heeft u de beschikking over ruim 300 liter warm tap water. Bij normaal gebruik iedere dag is dit voldoende voor een gezin met 4 tot 5 personen.

De toe en afvoer van lucht is gewoon door middel van een eenvoudige dak of geveldoorvoer. Er is geen sprake van een externe en extra buiten unit, ook wordt geen gebruik gemaakt van een geo thermische of grondboring voor aardwarmte.

Het systeem heeft wel een ingebouwde 9 kW elektrische boiler, die kan worden aangesloten op een klein, met water gevuld systeem met vloerverwarming of gewone met water gevulde radiatoren. De koelfaciliteit van het systeem koelt de binnenkomende lucht actief tot ongeveer 10 ° C onder de buitentemperatuur.

De VP 18 EK ventilatie warmtepomp is een compact systeem dat niet meer ruimte in beslag neemt dan een gewone hoge kast.

bottom of page