top of page
Woningbouw warmtepomp
Em Box Nilan
Nilan Ventilatie
Passieve warmte terugwinning
Actieve warmte terugwinning
Nilan comfort Koeling
Comfort verwarming
Warm water productie
Nilan Verwarming
Nilan toepassing
Ventilatie m3|h
Passieve warmte terugwinning
Actieve warmte terugwinning
Comfort koeling
Comfort verwarming
Warm tap water
Centrale verwarming
Optie afzuigkap integratie
VPL 15 Top M2
400

VPL 15 Top M2

De Nilan VPL 15 Top M2 ventilatie warmtepomp is een geoptimaliseerde versie van de VPL 15 Top en standaard VPL 15. De iets krachtigere warmtepomp van de VPL 15 Top M2 heeft een beter vermogen en kan een luchtvolume van 400 m3/h produceren (325 m3/h bij de VPL 15). Net als de overige modellen in de VPL serie is de VPL 15 Top M2 ook van ingebouwde filters voorzien.

Het systeem extraheert hete, muffe en vochtige lucht van de keuken, badkamer en bijkeuken, en verwijdert tegelijkertijd stofdeeltjes, vocht en onaangenaam geuren uit het huis. Verder wordt de energie uit de afvoerlucht gebruikt om de binnenkomende en frisse lucht te verwarmen of te koelen.

Het systeem kan worden uitgerust met aanvullende verwarmingselementen die kunnen worden aangesloten op een elektrisch of centraal verwarmingssysteem. Het systeem produceert een comfortabele inkomende luchttemperatuur, zelfs in het koudste winterweer.

Heatpipe/Filter systeem.

De Nilan FU 10/15 H en FU 25/28 H zijn filtereenheden voor de VPL 15-28 serie met ingebouwde passieve warmtewisselaar. Deze dient als extra voorverwarming van de lucht. Het grootste voordeel van de Heatpipe is de sterk verminderde na verwarming’s tijd van de lucht en het kosten besparend verbruik. De Heatpipe is zelf regelbaar en biedt gelijkmatige warmteterugwinning over de gehele oppervlakte. Dit maakt het gebruik van extra energie kostende en ingewikkelde Bypass-systemen overbodig.

Wanneer u een VP 15 Top-systeem koopt, krijgt u een comfortabel en gezond binnenklimaat en een kostenbesparing op uw verwarmingsrekening. Het systeem is een topmodel voor installatie in een bijkeuken, in een technische ruimte of aan de muur.

bottom of page