top of page
Woningbouw warmtepomp
Em Box Nilan
Nilan Ventilatie
Passieve warmte terugwinning
Actieve warmte terugwinning
Nilan comfort Koeling
Comfort verwarming
Warm water productie
Nilan Verwarming
Nilan toepassing
Ventilatie m3|h
Passieve warmte terugwinning
Actieve warmte terugwinning
Comfort koeling
Comfort verwarming
Warm tap water
Centrale verwarming
Optie afzuigkap integratie
VGU 250
325**

VGU 250

De Nilan VGU 250 behoorde tot de eerste producten die door Nilan zijn ontwikkeld vanaf de oprichting in 1974. Dit product waar ruim 40 jaar geleden de eerste versie van is ontwikkeld heeft aan de basis gestaan van diverse andere innovatieve product ontwikkelingen in het portfolio van Nilan.

Met de Nilan VGU boiler beschikt u over een warm water boiler met mechanische ventilatie op basis van alleen extractie. Warme, vochtige lucht uit keukens, badkamers en wasruimtes worden afgezogen uit de woning. De energie uit de afgezogen lucht wordt opnieuw gebruikt om huishoudelijk warm water te produceren en het systeem is zo efficiënt dat de unit slechts een derde van de energie van een conventionele waterverwarmer (zoals uw gasketel die warmt water maakt door de verbranding van gas) verbruikt.

Alle noodzakelijk componenten in de Nilan VGU 250 inclusief de bediening zijn in het toestel geïntegreerd. De geïntegreerde hoofdcomponenten zijn natuurlijk het ventilatie gedeelte, de warmtepomp en de boiler voor het water.

Het bestaat uit een 230 liter warmwatertank en een continu werkende variabele ventilator met een capaciteit voor het extraheren van maximaal 325 m3/h lucht volume in de woning. De warmwatertank is bedekt met een dubbele laag geëmailleerd (gehard) glas en is ook voorzien van een bescherming’s anode, waardoor optimale corrosie bescherming wordt geboden en de levensduur van de water cilinder wordt verlengd.

De unit wordt geleverd met een extra verwarmingsspiraal, wat betekent dat hij kan worden gecombineerd met verwarming op zonne-energie, olie, gas, stadsverwarming of andere brandstof voor verhoogde productie van warm water voor huishoudelijk gebruik. Standaard zijn er voorzieningen aanwezig om de vorming van de legionella bacterie effectief te voorkomen.

Er zijn nog diverse VGU units actief in de markt die al meer dan 30 jaar goed en duurzaam woningen van warm water voorzien.

bottom of page