top of page
Woningbouw warmtepomp
Em Box Nilan
Nilan Ventilatie
Passieve warmte terugwinning
Actieve warmte terugwinning
Nilan comfort Koeling
Comfort verwarming
Warm water productie
Nilan Verwarming
Nilan toepassing
Ventilatie m3|h
Passieve warmte terugwinning
Actieve warmte terugwinning
Comfort koeling
Comfort verwarming
Warm tap water
Centrale verwarming
Optie afzuigkap integratie
Combi 302 Polar
350

Combi 302 Polar

De Combi Polar ventilatie warmtepomp van Nilan is beschikbaar in zowel een horizontale (Combi 302 Polar) als in Top uitvoering (Combi 302 Polar Top). Deze unieke en hoogwaardige oplossingen zorgen voor nog uitgebreidere mogelijkheden voor de groeiende vraag naar betere en comfortabele manieren van ventileren waarbij verwarming en koeling een steeds belangrijke rol gaan spelen.

Net als bij het Polar Top model wordt gebruikt gemaakt van twee gecombineerde en innovatieve technologieën die zorg dragen voor een effectieve warmte terugwinning.

De ingebouwde passieve warmte wisselaar recupereert tot 95% van de afgevoerde en warm lucht. De rest energie wordt teruggewonnen via de duurzame warmtepomp van het toestel. Met behulp hiervan kan dan zowel de frisse en gezuiverde toevoerlucht naar de woning toe verwarmd en gekoeld worden, al naar gelang de behoefte..

De warmtepomp maakt het mogelijk om de toevoerlucht in de zomer tot 10° Celsius te koelen. Vanwege de lage luchtverversing functioneert dit niet als een airconditioning unit, maar door koeling van de toevoerlucht wordt de luchtvochtigheid verlaagd, waardoor een aangenamer en comfortabeler klimaat in huis ontstaat, zelfs wanneer de binnentemperatuur hoog is.

In de winter kan Combi Polar de temperatuur van de toevoerlucht verhogen tot meer dan 30° Celsius, wat kan worden gebruikt voor het verwarmen van energiezuinige huizen en om een ​​reguliere hoge toevoerlucht in gewone huizen te continueren.

Beide Combi Polar-units hebben een ingebouwd elektrisch element voor de vorst bescherming van de tegenstroom-warmtewisselaar tijdens de koude periodes van het jaar, waardoor een stabiele werking van de units het hele jaar gegarandeerd is.

bottom of page