Centrale verwarming

Bij de toepassing van een Nilan ventilatie warmtepomp bestaat een centrale verwarming installatie uit de productie van warmte, het verdelen (verpompen, vandaar ook de naam warmtepomp) van de warmte en de overdracht van de warmte. In combinatie zorgen ze zo voor een cv circuit dat zorgt voor een efficiënte verdeling van de warmte op de verschillende plaatsing in de woning. Naast het verdelen van de warmte zorgen de Nilan systemen op dezelfde manier ook voor het koelen of verkoelen van de woning en is ook de balansventilatie met warmteterugwinning in het systeem geïntegreerd. De temperatuurregeling van de centrale verwarming en koeling wordt geregeld door de ruimtethermostaat of de bediening op het toestel. De centrale verwarming installatie bevindt zich vaak op zolder of in een technische ruimte. Het voordeel van een Nilan installatie is dat het systeem weinig ruimte in beslag neemt, maximaal 0,54m2, mede omdat ook de balansventilatie in het zelfde toestel is ingebouwd.

Gemiddeld bestaat 70% van de energiekosten van een normaal gezin uit het verwarmen en koelen van de woning. Met de steeds strenger wordende eisen op vlak van een duurzaam milieu en het noodzakelijke terugdringen van fossiele brandstoffen, wordt ecologisch verwarmen daarom steeds belangrijker. Zo zijn er dus redenen genoeg om te kiezen voor een efficiënte en duurzame verwarmingsinstallatie die dan ook zonder fossiele brandstoffen zoals aardgas wordt opgewekt. Bij de toepassing van een Nilan ventilatie warmtepomp zoals de Compact P of de Nilan Compact S hebben we te maken met centrale verwarming die in eerste instantie altijd werkt met de ventilatie lucht aangevuld met een door de Nilan warmtepomp centraal geregeld afgifte systeem gebaseerd op water zoals vloerverwarming en of laag temperatuur radiatoren, met stralingswarmte van bijvoorbeeld infrarood panelen of een combinatie van beide. Ook onze pagina over energie neutraal geeft meer informatie over duurzaam wonen.

TOTAAL OPLOSSING

Nilan centrale verwarming

De systemen voor centrale verwarming van Nilan zijn zuinig in gebruik en uiterst betrouwbaar. Ze zijn gefabriceerd in Denemarken onder de hoogste kwaliteitsnormen met als uitgangspunt de zware Scandinavische klimaat omstandigheden. Hierdoor krijgt u altijd de beste kwaliteit van uitsluitend Europese producten. Daarnaast staan de innovatieve en milieuverantwoorde klimaatoplossingen natuurlijk garant voor een efficiënte en duurzame energie opwekking. Door geen gebruik meer te maken van fossiele brandstoffen draagt u bij aan een beter milieu waarvan u direct weer profiteert door lagere energiekosten. De Nilan warmtepompen werken naadloos samen met de geïntegreerde balansventilatie en de ingebouwde warm water boiler. Hierdoor bent u verzekerd van 365 dagen optimaal comfort in combinatie met altijd de juiste comfort temperatuur. Een appartement, woning of gebouw efficiënt en duurzaam verwarmen met milieu vriendelijke en groene energie wordt steeds populairder.

VERWARMEN EN KOELEN

Ventilatie warmtepomp voor centrale verwarming

Bij een goed geïsoleerde en luchtdichte woning is balansventilatie een noodzaak voor een gezond en comfortabel binnen klimaat. Centrale verwarming met een basis Nilan Compact P of Compact S ventilatie warmtepomp is de meest eenvoudige oplossing. Omdat de Nilan Compact S of Compact P al beschikt over comfort verwarming en ook koeling met de ingebouwde balansventilatie hoeft u enkel bij te verwarmen met behulp van een elektrisch afgifte systeem. Dit kunnen infrarood panelen of elektrische radiatoren zijn die ook door de Compact P of Compact S kunnen worden aangestuurd. In de wat grotere woningen of villa's zien we vaker een toepassing waarbij vloerverwarming in combinatie met vloerkoeling worden gebruikt. Hierbij spreken we dan over centrale verwarming met een centraal op water gebaseerd afgifte systeem. Hierbij wordt de fluisterstille Nilan Compact P AIR 9 lucht water warmtepomp toegepast of de Nilan Compact P GEO indien gebruik wordt gemaakt van aardwarmte.

BALANSVENTILATIE

Centrale verwarming Nilan Compact P

Ook hier is bij beide toepassingen de ingebouwde balansventilatie weer de basis van de centrale verwarming. Immers wordt hiermee al de basis gelegd voor een stuk comfort koeling en comfort verwarming. Door de comfort verwarming en ook koeling wordt al voor een groot gedeelte in de behoefte voor energie van de woning voldaan. Hierdoor wordt de centrale verwarming en koeling door middel van de vloer ontlast. Omdat ook het water voor de ingebouwde boiler in de Nilan Compact P en S ventilatie warmtepomp wordt gemaakt gemaakt met de ingebouwde balansventilatie gaan de systemen automatisch langer mee en zijn ze het meest energie efficiënt in de markt. Daarnaast is er maar één centrale bediening, hierdoor werkt alles feilloos samen zodat ook het gemak voor de gebruiker voorop staat. Met een Nilan Compact P of Compact S ventilatie warmtepomp als uitgangspunt bent u verzekerd van een duurzaam en kwalitatief systeem met een zeer lange levensduur en weinig onderhoud.