Energieneutraal

 
 

ENERGIENEUTRAAL

In een energieneutraal huis woon je duurzaam en comfortabel. Je wekt zelf de energie op die je nodig hebt voor verwarming, warm water, ventilatie en overige apparatuur. Energieneutraal bouwen heeft de toekomst in ons land. Wie duurzaam wil wonen, kan niet meer anders dan investeren in een energie neutrale woning. Energiezuinig of energie neutraal biedt een groot markt voordeel ten opzichte van de standaard nieuwbouw. Daarnaast geeft een energie neutrale woning meer comfort, is milieuvriendelijk en is het ook beter voor onze gezondheid om in te wonen.

ISOLATIE

Een goede isolatie van een gebouw zorgt voor lagere energiekosten, een hoger comfort en is de basis voor een energieneutrale woning. Hoe beter je isoleert hoe minder je hoeft bij te verwarmen in de winter en hoe minder warm het wordt in de zomer. In energiezuinige woningen wordt zo weinig mogelijk warmte geproduceerd. Het is dus belangrijk om de warmte binnen te houden. Door een goede isolatie is het mogelijk om zo energie te besparen waardoor het eenvoudiger wordt om energieneutraal te wonen.

VENTILATIE WARMTEPOMP

Naast isolatie is een goede ventilatie met warmteterugwinning net zo belangrijk. De Nilan Compact P ventilatie warmtepomp systemen  hebben balansventilatie met warmteterugwinning als basis. Deze ventilatie in combinatie met comfort of top koeling zorgt er tegelijkertijd voor dat de verse buitenlucht gefilterd wordt zodat deze vrij is van vuil, stof en bacteriën. Vervuilde lucht uit het toilet, badkamer en de keuken wordt afgevoerd. Hierdoor heeft u voortdurend een huis met een frisse en schone lucht, dit verhoogd het wooncomfort en is essentieel voor een goede gezondheid.

De blauwe lijn is het energiegebruik in de onderstaande grafiek. Bouwkosten en het energiegebruik zijn de groene lijn en geven de totale woonlasten weer. Voor energieneutraal geld dat bij een betere isolatie er meer bouwkosten zijn (rode lijn) en minder energiekosten (blauwe lijn). Indien onze woning zodanig wordt gebouwd dat de energiebehoefte 15 kWh/m2 per jaar is, dan zien we dat de woonlasten en bouwkosten aanzienlijk verminderen omdat we geen traditionele verwarming meer nodig hebben. In de praktijk blijkt zelfs dat een basis Compact P voor een woning die een energievraag heeft van 25 kWh/m2 nagenoeg volledig van energie kan worden voorzien met de ventilatielucht. Ventileren, koelen en verwarmen met de ventilatielucht geeft bovendien een hoog comfort en een gezonde leefomgeving tegen minder maandelijkse energie kosten. De onderstaande gegevens worden bevestigd door het KAB woningbouw project waar inmiddels meer dan 3000 goed geïsoleerde woningen voorzien zijn van een Nilan Compact P en geen traditionele verwarming meer noodzakelijk is. Lees hier meer over in het KAB project.

Energieneutraal bouwen

Nilan Nederland

Oude Apeldoornseweg 41

7333 NR Apeldoorn

+31 555 690 227

info@nilannetherlands.nl

Facebook

0