top of page

Nilan ventilatie warmtepomp

Bijgewerkt op: 7 sep. 2023

Het basismodel van de Nilan Compact P ventilatie warmtepomp is een alles-in-één-oplossing in een lucht-lucht en lucht-water-lucht uitvoering met een boiler capaciteit van 180 liter. Het sanitaire water in deze ingebouwde boiler heeft continu een gemiddelde temperatuur van ongeveer 55 braden gehouden, dit wordt op een energiezuinige manier verzorgd door het ventilatie gedeelte van de Compact P. Hiermee heeft u dan de beschikking over ongeveer 300 liter warm water om te douchen met water op een gemiddelde temperatuur van 37 of 38 graden. De luchttoevoer en afvoer naar het systeem is gewoon door middel van een eenvoudige dak- of geveldoorvoer. Met twee ingebouwde warmtepompen beschikt het toestel ook over een omkeerbaar koelcircuit waardoor de unit in de zomer de toevoerlucht kan afkoelen tot 10 °C. Het grote voordeel van actieve koeling met de ventilatie is dat de relatieve luchtvochtigheid in de woning optimaal wordt gehouden. Dit komt omdat ook condens wordt afgevoerd tijdens deze koeling.

Duurzame ventilatie warmtepomp
Duurzame energie met een Nilan Compact P ventilatie warmtepomp.

Deze unit wordt gebruikt in goed tot zeer goed geïsoleerde woningen en altijd in combinatie met een vorm van bij-verwarming zoals elektrische verwarmingspanelen of infraroodverwarming welke rechtstreeks vanuit de unit aangestuurd kunnen worden.

Compact P als totaaloplossing is als één van de weinige systemen ter wereld Passief Huis gecertificeerd. Deze aan uiterst stringente voorwaarden onderhevige kwaliteitsverklaring is ontegenzeggelijk een bewijs voor de hoge efficiëntie en duurzaamheid van het toestel.

COMPACT P GEO 3/6/9

Deze alles-in-één-oplossing is een water/water-uitvoering. Heeft weer dezelfde voordelen en functies als Compact P, daarnaast beschikt het toestel over een ingebouwde GEO-thermische warmtepomp met een aansluiting voor een water gebaseerde vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren voor centrale verwarming.


De geothermische ventilatie warmtepompen zijn beschikbaar in drie groottes: 3 kW, 6 kW en een 9 kW- uitvoering. De variabele compressor maakt de Compact GEO tot een nog efficiëntere en duurzame oplossing dan traditionele warmtepompen. Omdat de output onderhevig is aan een variabele regeling, gebruikt de warmtepomp nooit meer energie dan nodig, wat resulteert in een zeer hoge SCOP van 5,17 bij de GEO 3.

Het andere unieke aspect aan de Nilan systemen die als extra met een GEO thermische warmtepomp uitgerust zijn is dat het warme tapwater volledig wordt gemaakt met de dubbele warmte pomp ten behoeve van de balans ventilatie.

Nilan Compact P ventilatie warmtepomp
Nilan GEO klimaatoplossing met drie ingebouwde warmtepompen.

Hiervoor wordt dus niet de geothermische water warmtepomp gebruikt, zodoende wordt er dus bespaard op de energiekosten. In de zomer en warmere maanden wanneer er geen warmtevraag is, hoeft de geothermische warmtepomp niet te functioneren en zal zo dus ongeveer de helft van jaar niet werken, één van de redenen voor ook een langere levensduur.


Daarnaast kan de Nilan standaard (in elke configuratie) ook bijvoorbeeld infrarood panelen aansturen die zorgen voor de verwarming van ruimtes en situaties waar er voor gekozen wordt om geen vloerverwarming te plaatsen, zoals bijvoorbeeld de slaapkamers.


Op deze manier kan vaak een unit met een kleinere capaciteit (3kW i.p.v. 6kW) worden gekozen, mede omdat de productie van het warme tapwater door de WTW unit wordt gedaan. Voor filters van de Nilan Compact P kunt u terecht in onze online webshop.


Het systeem is ook leverbaar met een externe en fluisterstille buitenunit. De voordelen van deze lucht water warmtepomp kunt u lezen op de Nilan Compact P AIR9 pagina.


Subsidie Compact P ventilatie warmtepomp
Subsidies per Nilan Compact P model volgens het RVO

511 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page