top of page

Woningstichting Woonservice kiest de Compact S voor 21 woningen in Veenoord

Bijgewerkt op: 4 mei 2022

Aan de Elzenstraat in Veenoord in de provincie Drenthe, gemeente Emmen is de bouw gestart van 21 seniorenwoningen. De energiezuinige woningen worden gebouwd in opdracht van woningcorporatie Woonservice uit Westerbork op de locatie waar vroeger de school de Werkhorst stond. Bouwbedrijf HuneBouw B.V. uit Hoogveen verzorgt de werkzaamheden en Ten Kate installatietechniek (recent overgenomen door Van Dorp Installaties) is verantwoordelijk voor de technische installatie.

Seniorenwoningen in Veenoord
De bouw voor de 21 seniorenwoningen in Veenoord is gestart

De woningen zijn gelijkvloers, krijgen allemaal 1 woonlaag en worden gebouwd in de vorm van een gezellig en eigentijds hofje. Doordat de woningen één woonlaag hebben zijn de woonkamer, slaapkamer, badkamer en toilet allemaal op de begane grond te vinden.

Veenoord gemeente Emmen
Veenoord in de gemeente Emmen

Elke woning heeft bovendien twee terrassen. Bewoners die even rustig willen zitten kunnen dat op het terras aan de buitenzijde gaan doen. Bewoners die wat meer levendigheid en mensen willen ontmoeten ga dan aan het gezellige en eigentijdse binnenplein zitten. Aan de noordzijde van het kleinschalige project komen de parkeerplaatsen voor de bewoners te liggen. Begin 2022 zijn alle woningen gereed.


Woningen met centrale verwarming
Impressie van het project met de 21 woningen

Directeur-bestuurder Bothilde Buma van Woonservice is erg blij dat de woningen vlakbij diverse faciliteiten, zoals een supermarkt, komen te liggen. De aanwezige groen voorzieningen bij de 21 woningen worden een mooie plek om elkaar straks te ontmoeten.


Plattegrond project Veenoord
Veel groen voor de bewoners

Dit was volgens Buma ook een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerp. We willen graag dat senioren complexen zo worden gebouwd dat er veel ruimte is voor ontmoeting. In het appartementencomplex komt ook een gezamenlijke woonkamer voor diverse activiteiten.

Centrale verwarming in dit bouwproject
De bouw ligt op schema

Ventilatie warmtepomp

De duurzame energiezuinige woningen worden voorzien van een Nilan Compact S ventilatie warmtepomp. Het uit Denemarken afkomstige bedrijf produceert al vanaf haar oprichting in 1974 innovatieve, energiezuinige en vooral duurzame klimaatoplossingen. De inmiddels ruim meer dan 2 miljoen geïnstalleerde ventilatie systemen met warmtepomp technologie in Europa zijn daarom ontegenzeggelijk ook een bewijs voor de kwaliteit en continuïteit van de organisatie.

Appartementen Veenoord
De hofwoningen zijn opgeleverd in april 2022

Actieve koeling

De Nilan Compact S neemt slechts 0,36m2 ruimte in beslag en is uitgevoerd met een geïntegreerde unit voor balansventilatie met Warmte Terug Winning (WTW). Het unieke van de Compact S is dat de warmtepomp ook de mogelijkheid van automatische en actieve topkoeling heeft met behulp van de ventilatielucht. Het systeem zorgt ervoor dat ook in erg warme periodes de woning van een behaaglijk en optimaal klimaat wordt voorzien.

Beter dan vloerkoeling

Deze veel betere manier van actief koelen zorgt er zo voor dat veel vocht condenseert en automatisch wordt afgevoerd door het systeem. De energie (vochtige warmte) hieruit wordt weer gebruikt voor het maken van warm water in de ingebouwde boiler. De lucht wordt dus niet alleen gekoeld, maar ook gedroogd wat voor extra comfort zorgt. Dit in tegenstelling tot koeling met de vloer wat. In de praktijk is vloerkoeling 2 tot 3 keer minder effectief ten opzichte van actieve koeling door de ventilatie warmtepomp in de Nilan Compact S. Net zo belangrijk is dat ook de luchtvochtigheid door deze manier van koelen optimaal wordt gehouden in de woning. Het benauwde en klamme gevoel bij erg warme dagen is definitief verleden tijd voor de bewoners in deze 21 seniorenwoningen.


Comfort klimaat

In koudere periodes zorgt het systeem in combinatie met de elektrische en centrale verwarming ervoor dat de woningen op een energiezuinige manier van een comfortabel binnenklimaat worden voorzien.

Duurzame warmtepomp

Geen overlast door geluid

Het systeem maakt geen gebruik van een grondboring of buitenunit. Geen buitenunit is geen probleem met geluidsoverlast. Bij de juiste afstemming voor de ventilatie zal het systeem minder dan 25dB(A) produceren wanneer opgesteld in een kast of technische ruimte. Het systeem is daardoor bijna de helft stiller als een koelkast.


Een uitgebreide USP info flyer met alle voordelen van de Nilan Compact S ventilatie warmtepomp kunt u hier vinden < Voordelen Compact S >.

Ook via deze info pagina ziet u uitgebreide info over dit steeds meer toegepaste systeem bij woningcorporaties en project ontwikkelaars.

607 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentáře


bottom of page