top of page

Warmtepomp appartementen

Bijgewerkt op: 4 feb. 2023

Luxe en duurzame appartementen in Zwolle

Op een prachtige en makkelijk te bereiken plek in de binnenstad van Zwolle in Overijssel staat dit bijzondere pand genaamd " De Zon van Swoll". Het appartementen complex is opgeleverd in 2010 te midden van de levendige en gezellige Zwolse binnenstad. Diverse winkels, restaurants en andere eetgelegenheden bevinden zich op loopafstand van dit kleinschalige en luxe appartementencomplex. ‘De zon van Swoll’ is ontworpen door architect Gijs Hooft Graafland.

Centrale verwarming voor appartementen
De Zon van Swoll.

De Zon van Swoll bestaat uit 6 eigentijdse appartementen variërende van 56 tot 73m2 en verdeeld over 4 woonlagen. Geheel in de stijl van een oud en klassiek koetshuis, met oog voor detail en een hoogwaardige afwerking en een fantastische uitstraling die je niet gauw ergens tegenkomt. Duurzaam en zonder gebruik te maken van gas verwarmd in de winter en heerlijk gekoeld in de zomer.

Ventilatie warmtepomp zorgt voor een gezond binnenklimaat
Ventilatie toe en afvoer voor een gezond binnenklimaat.

Volledige ventilatie in de woning en van voldoende warm water voorzien door een Nilan VP 18 alles in één ventilatie warmtepomp Zodra je binnenstapt voel je de unieke sfeer waarmee dit "koetshuis" je omarmt en ervaar je het prettige binnenklimaat dankzij de duurzame Nilan VP 18 ventilatie warmtepomp die zorgt voor de centrale verwarming, ventilatie koeling, balansventilatie en warm water. De Nilan VP 18 was daarmee in 2010 zijn tijd vooruit en wordt nu in veel projecten vervangen door de nog veelzijdiger Nilan Compact P ventilatie warmtepomp.

Ventilatie warmtepomp voor appartementen neemt weinig ruimte in
De Nilan VP 18 al weer 10 jaar in gebruik in deze appartementen.

Energiezuinige en duurzame appartementen in Arkel

Medio 2012 zijn de prachtige appartementen De Witte Swaen opgeleverd. Het wooncomplex ligt midden in het dorpscentrum van Arkel (gemeente Giessenlanden in de provincie Zuid-Holland). Ook deze appartementen zijn zeer energiezuinig maken natuurlijk geen gebruik van gas en zijn zeer energiezuinig en duurzaam door de toepassing van de Nilan Compact P GEO thermische warmtepomp die gebruik maakt van aardwarmte.

Centrale verwarming en ventilatie voor appartementen
De Witte Swaen in Arkel.

Dat betekent dat door middel van een grondboring optimaal gebruikt wordt gemaakt van de beschikbare energie in de bodem. Daarnaast zorgt de Compact P GEO tevens voor de ventilatie en het warme water in de appartementen. Vanwege de alles in één oplossing neemt het systeem slechts 0,54m2 ruimte in beslag en is er meer woon ruimte voor de bewoners. De appartementen zijn in opdracht van woningbouwvereniging Woongaard gebouwd. Woongaard is een samenwerkingsverband van corporaties uit de regio’s Alblasserwaard–Vijfheerenlanden, Bommelerwaard, Land van Heusden en Altena en Rivierenland. De bedoeling van Woongaard is dat de jaarlijkse energierekening zo laag mogelijk uitkomt. Dat lukt dankzij het gebruik van aardwarmte in combinatie met de geïntegreerde oplossing met de Nilan Compact P die vanaf 2012 hier geruisloos en probleemloos zorgt voor de centrale verwarming, koeling, actieve en passieve ventilatie met warmterugwinning en warm sanitair water. Deze duurzame appartementen hebben sinds 2012 een positief effect op het milieu en ook op de energiekosten van de bewoners.

Centrale verwarming met aardwarmte
Duurzame appartementen met een Nilan Compact P.

Ventilatie warmtepomp

Zowel bij de appartementen in Zwolle als in Arkel zorgt het ventilatie gedeelte van de Nilan warmtepomp voor een goede luchtkwaliteit (de inkomende lucht wordt gefilterd) in combinatie met de juiste luchtvochtigheid. Balansventilatie is een systeem dat al vanaf 1974 door Nilan op de Europese markt is geïntroduceerd. De hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig is in balans met de hoeveelheid afvoerde vervuilde lucht. Uit de vochtige ruimtes zoals de badkamer, het toilet en de keuken wordt de gebruikte en vervuilde lucht afgezogen en in de droge ruimtes waaronder de woonkamer en slaapkamers wordt verse en gezonde lucht ingeblazen. Hierdoor ontstaat een prettig en comfortabel luchtklimaat in de woning met een comfortabele temperatuur. Ook kunnen pollen filters en andere speciale filters geïnstalleerd worden waardoor mensen met allergieën minder snel last hebben van problemen met de luchtwegen.

Warmtepomp en ventilatie
GoGreen by Nilan.

261 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page