top of page

Project Terraza - 59 Luxe en duurzame appartementen

Project Terraza is een nieuwbouwproject gelegen tussen Utrecht en Nieuwegein, in de wijk Rijnhuizen. Het project omvat de ontwikkeling van 59 slimme, duurzame en luxe appartementen, variërend in grootte van ongeveer 51 tot 128 m². De wijk Rijnhuizen transformeert van een bedrijventerrein naar een aantrekkelijke woonlocatie, waar wonen en werken hand in hand gaan. In totaal worden er naar verwachting 2500 woningen gerealiseerd, van appartementen tot vrijstaande villa’s. Net zoals in het vorige project De Ontdekking waarbij alle 58 appartementen zijn voorzien van een Nilan Compact S ventilatie warmtepomp worden ook deze 59 duurzame appartementen weer voorzien van een Nilan Compact S en Compact P warmtepomp.

Duurzame appartementen in Nieuwegein
Alle 59 appartementen in Terazza zijn voorzien van een Nilan Compact S of Compact P ventilatie warmtepomp.

Terraza biedt een nieuwe woonplek in een historisch deel van Nieuwegein, met bezienswaardigheden zoals Fort Jutphaas, Kasteel Rijnhuizen en het omliggende park. De ligging van Nieuwegein is gunstig, aangezien het grenst aan Utrecht en goed bereikbaar is met zowel de auto als het openbaar vervoer.


Unieke woonplek voor luxe en duurzame appartementen

Nieuwegein heeft een relatief korte geschiedenis, ontstaan in 1971 na de samenvoeging van de dorpen Jutphaas en Vreeswijk. Ondanks de nieuwbouw in de stad, biedt Nieuwegein ook veel groene en natuurlijke omgevingen. Park Oudegein en natuurgebieden zoals IJsselbos en Het Natuurkwartier bieden prachtige plekken voor wandel- en fietstochten.

Veel groen bij het project en ook in naaste omgeving
Veel groen bij het project en ook in naaste omgeving

Klimaatinstallatie energiezuinige appartementen

De appartementen in Terraza worden voorzien van een duurzame klimaatinstallatie met ventilatie warmtepompen van het merk Nilan Compact S en Nilan Compact P. Deze warmtepompen zorgen het hele jaar door voor comfortabele ventilatie met warmteterugwinning, verwarming in de winter en actieve koeling in de zomer. De frisse lucht wordt ingeblazen in de woonkamer en slaapkamers, terwijl vervuilde en vochtige lucht wordt afgezogen bij de keuken, het toilet en de badkamer. De Nilan Compact serie is gecertificeerd voor Passiefhuizen. De installatie is ontworpen voor gebruiksgemak en regelt automatisch de ventilatie en temperatuur op basis van de binnen- en buitenlucht condities. Voor de Nilan Compact S en P is geen buitendeel nodig. Bij gebruik van koeling wordt de restwarmte gebruikt om warm water te produceren. De ingebouwde boiler is voorzien van een anti legionella functie.


Actieve en passieve koeling

De ventilatie warmtepompen van Nilan beschikken over zowel passieve als actieve koeling. Bij actieve koeling met het ventilatie gedeelte in de Compact P en Compact S zal de relatieve luchtvochtigheid niet stijgen. Dat komt omdat de Nilan systemen koelen met lage temperaturen in de warmtewisselaar van rond de 8 tot 10 graden. Deze veel betere manier van koelen zorgt er zo voor dat veel vocht condenseert en automatisch wordt afgevoerd via de condensafvoer van het systeem. De energie (vochtige restwarmte warmte) hieruit wordt weer gebruikt voor het maken van warm water in de ingebouwde boiler. Deze manier van koelen zorgt ervoor dat de temperatuur binnen makkelijk met 5 of 6 graden kan dalen. Net zo belangrijk is dat de luchtvochtigheid hierdoor op een optimaal niveau wodt gehouden en zo zorgt voor een comfortabel binnenklimaat.


Bij de capaciteitsberekening voor het verwarmen is uitgegaan van de gangbare en wettelijk vereiste ruimtetemperaturen, waarbij wordt uitgegaan van een gelijktijdige verwarming van alle vertrekken bij een buitentemperatuur tot -10 graden Celsius. Indien nodig zal de Nilan Compact S of Compact P een laag vermogen elektrische bij-verwarming inschakelen. Bij de Compact P is tevens de mogelijkheid om met vloerverwarming te werken als extra bij-verwarming waarbij ook geen buitendeel is vereist.


In de onderstaande video gemaakt door Epsdesign ziet een uitgebreide impressie.

Het woongebouw van Terraza heeft een carrévormige opzet rondom een binnenhof. Op de begane grond bevinden zich de entrees, een gezamenlijke fietsenstalling, bergingen en een parkeergarage. De gevel van het gebouw bestaat uit een combinatie van metselwerk, bamboe/hout en geprefabriceerde Structural Insulated Panels (SIP's). Het gebruik van prefab elementen draagt bij aan efficiëntie tijdens de bouw.

Plattegrond Project Terraza in Nieuwegein
Plattegrond omgeving Coltbaan en Project Terraza in Nieuwegein

Duurzaamheid

Trae Architect, verantwoordelijk voor het ontwerp, hecht veel belang aan duurzaamheid en het minimaliseren van de schadelijke gevolgen voor het milieu en het klimaat.

De ligging van Rijnhuizen is uitstekend, met nabijheid van de snelwegen A27, A12 en A2, evenals goede verbindingen met het openbaar vervoer naar Utrecht. Een full-service supermarkt zal worden toegevoegd aan Rijnhuizen, en het stadshart van Nieuwegein, Cityplaza, is gemakkelijk bereikbaar per fiets. Cityplaza biedt een gevarieerd aanbod aan winkels, restaurants en culturele voorzieningen.

Duurzame appartementen
Luxe en energiezuinige appartementen

Slimme technologieën voor een comfortabele en milieubewuste woonervaring

Terraza is een ambitieus project dat inspeelt op de vraag naar duurzaam, luxe wonen in een historische en groene omgeving. Met de combinatie van slimme technologieën, zoals de Nilan ventilatie warmtepompen, en een aantrekkelijk ontwerp, biedt Terraza een comfortabele en milieubewuste woonervaring in de opkomende wijk Rijnhuizen.


Uw duurzame project ook met een Nilan warmtepomp?

Wil u ook meer weten over de compacte Nilan klimaat installaties zonder buitenunit voor appartementen of over de Nilan ventilatie warmtepomp voor sociale woningbouw? Neem dan contact op via < info@nilannetherlands.nl > of kijk hier voor alle voordelen.Energiezuinige appartementen
Duurzame woningen en appartementen met een Nilan ventilatie warmtepomp.

327 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page