top of page

Meeste belangstelling voor Nilan Compact P.

Bijgewerkt op: 7 sep. 2023

Op zaterdag 3 november was er de Lekker Wonen Beurs over slim en duurzaam (ver)bouwen in Doetinchem. Het evenement werd georganiseerd door de Rabobank Graafschap, het VerduurSaam Energieloket en de Achterhoekse gemeenten Doetinchem, Berkelland, Bronckhorst, Montferland, Oost Gelre en Oude IJsselstreek. De gehele dag waren er presentaties over isolatie, verwarmingstechnieken en zonnepanelen. Het evenement sloot prima aan bij de Duurzame Huizenroute in de Achterhoek, die ook dezelfde dag werd georganiseerd. Deze route is een jaarlijks en terugkerend evenement waar u met al uw vragen over energiebesparing en nieuwe technieken in uw bestaande of nieuw te bouwen woning terecht kunt.


Opvallend dit keer was de grote belangstelling voor de Compact P warmtepomp van de Deense fabrikant Nilan. Dit bedrijf ontwikkelt en produceert al vanaf de oprichting in 1974 hoogwaardige, energiezuinige ventilatie en warmtepomp-oplossingen en heeft een markt leidende positie in Europa. Het Nilan Compact P systeem is al vanaf 2011 succesvol op de markt en het innovatieve systeem is een vervolg op de eveneens succesvolle Nilan VP 18 welke al meer dan 30 jaar geleden in productie is gegaan.

Energiezuinige warmtepomp oplossingen
Nilan, al meer dan 40 jaar met energiezuinige oplossingen bezig.

Smits Klimaatbeheer

Eric Smits van Smits Klimaatbeheer uit Dinxperlo was aanwezig in Doetinchem om alle voordelen en mogelijkheden van de Nilan Compact P toe te lichten. Smits Klimaatbeheer is een leverancier van duurzame energie technieken en heeft vele installaties van Nilan in zijn beheer en onderhoud. “Volgens Smits was de belangstelling voor de Nilan Compact P zo groot omdat het een compact systeem is waarbij alle oplossingen van één en hetzelfde merk volledig zijn geïntegreerd en feilloos met elkaar samenwerken.”


Nilan warmtepompen
Veel belangstelling voor de Nilan Compact P All Electric alles in één concept.

Passief Huis gecertificeerd en eenvoudige bediening

Zo is de NILAN Compact P het enige product in de wereld wat een Passief Huis Certificaat heeft en 8 op elkaar afgestemde functies kan combineren in één compact toestel. Ventilatie van de woning, comfort verwarming, comfort koeling, passieve warmte terugwinning, actieve warmteterugwinning, productie van sanitair warm water, centrale verwarming en met de optionele EM box integreert u ook de afzuigkap in uw keuken als onderdeel van het WTW systeem, hierdoor gaat u geruisloos koken. Alle functies zijn bovendien ook nog via een intuïtief touchscreen heel eenvoudig te bedienen.

Eenvoudige bediening warmtepomp
Eenvoudige bediening, belangrijkste functie direct in beeld.

Optimaal binnenklimaat

Ventileren is een essentieel onderdeel van de goed geïsoleerde woning geworden en het probleem bij andere en niet geïntegreerde systemen is dat gedurende koudere periodes teveel koude lucht de woning binnenkomt wat naast extra energie kosten, ook tocht en koude luchtstromen veroorzaakt. In de zomer precies hetzelfde maar dan andersom, er komt teveel warme lucht in de woning en we krijgen het te warm waardoor we ons niet meer comfortabel voelen. Met een Nilan Compact P heeft u daar geen last van omdat het systeem de toevoerlucht in de woning automatisch kan verwarmen in de winter maar ook kan koelen in de zomer. Nooit meer een tochtgevoel als het kouder is en door de top koeling een heerlijk binnenklimaat in de zomer gecombineerd met een optimale luchtvochtigheid.

Koeling met de ventilatie
Het innovatieve ventilatie gedeelte van de Nilan Compact P.

Meer dan 30 jaar in gebruik

Smits Klimaatbeheer is het vertrouwde adres voor de installatie en onderhoud van een Nilan klimaatsysteem, zowel voor woningen als voor bedrijven. “Wij doen de installaties, onderhoud en service van Nilan warmtepompen door heel Nederland en sommige van deze systemen doen al meer dan 30 jaar onafgebroken hun werk. Jazeker, u leest het goed. In Nederland zijn diverse Nilan warmtepompen die wij al meer dan 30 jaar in onderhoud hebben en die tot op de dag van vandaag nog steeds goed en energiezuinig functioneren.”


Energiezuinige warmtepomp oplossingen
Klimaatoplossing met drie warmtepompen.

Video van de Nilan Compact P

Een video met uitleg over de werking van de Compact P kunt u zien op de Nilan Warmtepomp pagina. De unieke mogelijkheden en het efficiënte energie verbruik van het Nilan systeem worden in dit artikel toegelicht.


Subsidie tot 3.300 Euro

De Nederlandse overheid (RVO) heeft een aantal subsidies beschikbaar gesteld voor de verschillende Nilan alles in één klimaat oplossingen. De basis Nilan Compact P of S waarbij infrarood of elektrische panelen als centrale ruimte verwarming dienen heeft een subsidie van 1.100, respectievelijk 1.250 euro. Kiest u voor vloerverwarming dan is de Compact P AIR 9 of de Nilan Compact P GEO de oplossing. Op de AIR 9 van Nilan is een bedrag van euro 2.900 van toepassing en het hoogste subsidie bedrag is van toepassing voor de Nilan Compact P GEO die gebruikt maakt van warmte uit onze aarde. Hiervoor ontvangt u zelfs 3.900 euro terug van de RVO. Informeer naar de verschillende mogelijkheden voor de Nilan Compact P systemen.469 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page