top of page

Introductie Nilan Combi S 302 ventilatie warmtepomp.

Bijgewerkt op: 3 okt. 2021

In juni 2019 is door Nilan de Combi S 302 Polar Top op de Europese markt geïntroduceerd. Deze innovatieve ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht die naar buiten toe wordt afgevoerd uit de woning. Dat wil dus zeggen dat de vervuilde en warme lucht in de woning afgezogen wordt om het binnenklimaat gezond te houden. Deze afgezogen lucht is vaak een bron van bacteriën, onaangename geuren en schadelijke fijnstoffen. Afzuiging van lucht gebeurt vaak in de natte ruimtes zoals de keuken, toilet en badkamer. Deze lucht wordt weg geventileerd om overtollig vocht en schimmelvorming tegen te gaan. Op deze manier wordt dus echter wel warme lucht uit de woning geventileerd en daarmee verliezen we dus ook energie die we beter kunnen hergebruiken.


Nilan Combi S ventilatie warmtepomp
Nilan Combi S Polar 302 ventilatie warmtepomp.

Met de Nilan Combi 302 ventilatie warmtepomp haal je de warmte uit deze ventilatielucht en deze warmte wordt vervolgens overgedragen aan de frisse en schone buitenlucht zonder dat de luchtstromen met elkaar vermengd worden. Die warmte wordt vervolgens weer mooi en efficiënt opnieuw gebruikt om de woning te verwarmen en het comfort te verhogen.

Ventilatie warmtepomp met CO2 sensor
Combi S Polar luchtvochtigheid sensor.

De ventilatielucht wordt als het ware ontdaan van zijn warmte en dan pas naar buiten geblazen. In plaats van warme lucht wordt er dus koude lucht naar buiten geblazen. De Combi S ventilatie warmtepomp kan dat zo efficiënt doen dat de afgevoerde lucht onder de nul graden wordt afgevoerd naar buiten. Op deze manier wordt een zo hoog mogelijk rendement gehaald tegen zo lag mogelijke kosten

.Meest compacte ventilatie warmtepomp

De Nilan Combi S 302 Polar Top is daarmee de meest compacte ventilatie eenheid op de markt die, twee door Nilan ontwikkelde technologieën, voor efficiënte en energiezuinige warmteterugwinning combineert. Deze unieke en hoogwaardige klimaat oplossing zorgt voor nog uitgebreidere mogelijkheden voor de steeds meer groeiende vraag naar betere en comfortabele manieren van energiezuinig ventileren waarbij gebalanceerde koeling en comfort verwarming een steeds belangrijke rol gaan spelen. Met de Nilan Combi S heeft u de mogelijkheid om de temperatuur van de toevoerlucht in de woning tot boven de 30 graden Celsius te verhogen in koudere periodes. Met een COP groter dan 4 is het niet nodig om de ventilatie warmtepomp te voorzien van een verwarmingsspiraal met een daarbij aangesloten en behorend mengcircuit.


Filter unit ventilatie warmtepomp
Ingebouwde filter unit.

Voor nog meer comfort in de zomer beschikt de dubbele en ingebouwde ventilatie warmtepomp naast een bypass ook over een omkeerbaar koelcircuit waardoor de unit in de zomer de toevoerlucht in de woning kan afkoelen (top koeling) tot 10 °C met behoud van een optimale en gecontroleerde luchtvochtigheid. Hierdoor is het vaak al mogelijk om de temperatuur in de ruimte met 5 of 6 graden te verlagen met behoud van een goede luchtvochtigheid.Omdat dit gebeurt met een lage luchtuitwisseling functioneert dit niet als een airconditioning. Door vocht (warmte en energie) te onttrekken van de warme buitenlucht neemt hierdoor de luchtvochtigheid af waardoor een aangenamer en comfortabeler binnenklimaat ontstaat, zelfs wanneer de ruimtetemperatuur in de woning hoog is.


Eenvoudige bediening ventilatie warmtepomp
Eenvoudige en digitale bediening.


Polar uitvoering en HMI 602 interface

De Combi S 302 wordt standaard geleverd in een zogenaamde Polar uitvoering die ervoor zorgt dat bij lagere temperaturen van onder de nul graden de binnenkomende en koude buitenlucht automatisch wordt voor verwarmd. Door ook gebruik te maken van een ingebouwd filter geniet u daarnaast van een optimale luchtkwaliteit in de woning.Op deze manier zorgt de Combi S voor een goede ventilatie waardoor schadelijke fijnstoffen en overtollig vocht worden verwijderd. Voorzien van de gebruiksvriendelijke HMI 602 digitale bediening. Zie onze webshop voor meer info en de laatste prijzen van de Combi S ventilatie warmtepomp.


Duurzame energie met een Nilan warmtepomp
GoGreen by Nilan

346 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page