top of page

Compact S Ventilatie Warmtepomp voor appartementen in Genemuiden

Bijgewerkt op: 26 feb. 2022

De zes energiezuinige en nieuw gebouwde appartementen van Wetland Wonen aan de Prinses Julianastraat in Genemuiden zijn eind 1e kwartaal 2021 opgeleverd. Knol Bouw uit Hasselt heeft de woningen gebouwd en Hulstflier installateurs uit Zwolle was verantwoordelijk voor de technische installaties.

Genemuiden
Genemuiden.

Het was een bijzonder moment natuurlijk voor de huurders en voor Wetland Wonen in deze toch wel aparte coronatijd. Op donderdag 29 april 2021 kregen een aantal bewoners symbolisch en op gepaste afstand de sleutel van hun nieuwe huurwoning uit handen van Marcel Timmerman en Henk Wittingen, respectievelijk directeur en manager projectontwikkeling bij Wetland Wonen uit Vollenhove.


Wetland Wonen

Bij Wetland Wonen is de focus gericht richten op de individuele woonwensen van de verschillende doelgroepen en op duurzame oplossingen voor energie neutrale woningen en appartementen met voldoende perspectief voor de toekomst.

De nieuwe woningen in Genemuiden zijn geschikt voor één- of tweepersoonshuishoudens. De samenstelling van de nieuwe huurders is heel divers; van ouderen tot jonge starters. De appartementen op de begane grond zijn volledig gelijkvloers, dit maakt de appartementen ook erg aantrekkelijk voor ouderen die alles gelijkvloers en zodoende op één niveau kunnen wonen.

Impressie energiezuinige appartementen
Impressie van de energiezuinige appartementen

Energiezuinig en betaalbaar wonen

De nieuwe sociale en all electric huurappartementen van Wetland Wonen hebben geen gasaansluiting en zijn energiezuinig. Alle woningen zijn zeer goed geïsoleerd en luchtdicht gebouwd, hebben zonnepanelen op de daken en zijn allemaal voorzien van een Nilan Compact S ventilatie warmtepomp. Deze innovatieve warmtepomp zorgt voor het verwarmen van de woning en het sanitaire warme water. Ook het 24 uur per dag ventileren van de woning wordt standaard door het systeem voorzien. Dit kan met voorverwarmde of gekoelde buitenlucht worden gedaan.

Appartementen met ventilatie warmtepomp
Nieuwbouw appartementen van Wetland Wonen Prinses Julianastraat in Genemuiden.

In de zomer zorgt de warmtepomp voor het actief koelen van de woning waardoor ook bij hogere temperaturen toch een aangenaam binnenklimaat ontstaat. Tevens wordt de luchtvochtigheid op een goed niveau gehouden tijdens deze warme zomerdagen. Er is daarom geen gasaansluiting meer aanwezig en is alles volledig elektrisch. De energie die hiervoor nodig is wordt voor een groot deel opgewekt door de eigen zonnepanelen. Dit alles zorgt ervoor dat de bewoners kunnen besparen op hun eigen verbruik van energie en de daarbij horende kosten. Goed voor het milieu én dus ook goed voor de portemonnee van de bewoners. Wat iemand daadwerkelijk bespaart in de praktijk, hangt af van het verbruiksgedrag en de weersomstandigheden.


Welkom nieuwe huurders

De oplevering van de appartementen verliep iets anders door de corona omstandigheden volgens Marcel Timmerman: “Een gebruikelijke festiviteit voor de nieuwe bewoners en de buren was op dit moment helaas niet mogelijk.

Energiezuinige appartementen
Oplevering appartementen te Genemuiden.

Als felicitatie voor hun nieuwe woning was ervoor de nieuwe bewoners, naast een duidelijke uitleg over energiezuinig wonen, nog een kleine verrassing als welkom. Daarmee werd het betrekken van de nieuwe woning toch nog een feestelijk moment voor de nieuwe huurders.


Duurzame energie met Nilan warmtepomp
GoGreen by NILAN

231 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page