top of page

Award Nilan Combi 302 Top Polar ventilatie warmtepomp.

Bijgewerkt op: 4 nov. 2021

Op 18-04-2018 ontving het Deense Nilan het internationaal fel begeerde en erkende Klimahaus ventilatie certificaat. Dit Klimahaus certificaat is bedoeld om de gebruiker onafhankelijke, gedegen en uitgebreid geteste informatie te geven over het kiezen van de juiste oplossing voor de ventilatie in uw woning. Klimahaus is ook de naam voor een internationale beurs in Bolzano, een stad in het hart van Zuid-Tirol en het Midden van Europa. De beurs is bedoeld voor iedereen die bezig is met duurzame energie opwekking en energiebesparing. Op de afgelopen Klimahaus 2018 werd Nilan vertegenwoordigd door haar Italiaanse partner EXRG SRL. Tijdens dit evenement werd de Nilan Combi 302 Top ventilatie toestel bekroond met het felbegeerde Klimahaus Certificaat van kwaliteitsproduct.

Nilan Combi ventilatie warmtepomp
Innovatieve technologie in de Nilan Combi 302 Top Polar.

Het certificaat helpt de markt transparanter te maken en te informeren over de eisen die aan de kwaliteit van een goede en energie zuinige balans ventilatie worden gesteld. Om het Klimahaus certificaat te behalen, is er een reeks criteria waarop de toestellen worden getest en geëvalueerd. Hierbij wordt vooral gelet op de warmteterugwinning, luchtvochtigheid regulatie, energieverbruik, filtratie, akoestiek en lekkages.

Nilan Combi 302 ventilatie warmtepomp
Klimahaus ventilatie certificaat Nilan Combi 302 Top Polar.

Klimahaus is daarnaast een openbaar en internationaal opererend kwaliteit instituut. De van oorsprong Italiaanse organisatie is vergelijkbaar met het Duitse Passive House Instituut dat technologieën voor kwaliteitscertificering promoot voor passief huisberekening (PHPP) of tegenwoordig nZEB (nearly Zero Energy Building), om zodoende efficiënte energie prestaties en comfortabele gebouwen te bereiken. Door zijn betrouwbare uitkomsten is de nZEB-tool uitermate geschikt bij een garantie van de energie prestatie van gebouwen. Voor toepassing in Nederland is de tool uitgebreid met de zogenaamde BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) berekening waarbij de indicatoren volgens de nationale eisen voor bijna energie neutrale gebouwen in beeld zijn gebracht. In Nederland is Klimahaus te vergelijken met het bureau CRG uit Rotterdam wat in Nederland de gecontroleerde gelijkwaardigheidsverklaringen van producten of systemen die in de bouw en installatiesector worden toegepast publiceert.


Het KlimaHaus instituut biedt een uitgebreid scala aan training en bijscholing voor alle factoren die bij de bouw betrokken zijn. Het organiseert en bevordert bewustmakingsinitiatieven op het gebied van energie efficiëntie, duurzaamheid, constructiekwaliteit en klimaatbescherming. Het Klimahaus fungeert ook als een agentschap voor klimaat en energievraagstukken in het algemeen. Met het uitgebreide domein voor verantwoordelijkheid is het gebied van onderzoek en ontwikkeling uitgebreid en is deelname aan talrijke internationale projecten van start gegaan.

Productbeschrijving Nilan Combi Polar 302 Top Polar

De Combi 302 Top Polar is een ventilatie toestel dat twee verschillende warmteterugwinning technologieën combineert. Passieve warmte warmteterugwinning vindt plaats via een tegenstroom warmtewisselaar die tussen de 85% en 95% van de energie in de afgezogen lucht hergebruikt. Actieve warmteterugwinning vindt plaats via een innovatieve warmtepomp die de rest energie gebruikt.

Nilan Combi 302 Top ventilatie warmtepomp
Nilan Combi Polar Top, (BxDxH) 900 x 604 x 808 mm.

De Nilan Combi 302 Top Polar kan de temperatuur van de luchttoevoer verhogen tot meer dan 30°C. Daarnaast heeft de warmtepomp ook een omkeerbaar koelcircuit waardoor de unit in de zomer zorgt voor ontvochtiging van de toevoerlucht en zodoende zorgt voor een aangename koeling (top koeling) van de toevoerlucht tot 10°C met behoud van een optimale en gecontroleerde luchtvochtigheid. Als gevolg van de lage lucht verversing en het behoud van een goede luchtvochtigheid, werkt dit systeem niet als een airconditioner en spreken we dus over top koeling. Een dergelijke functionaliteit is een must in de steeds meer en goed geïsoleerde woning van deze tijd.

Nilan Combi warmtewisselaar
Gepatenteerde warmtewisselaar in de Combi 302 voor warmteterugwinning van lucht-naar-lucht.

Het geeft een gezond, meer aangenaam en zeer comfortabel klimaat in de woning. De Polar uitvoering zorgt er ook voor dat bij lage temperaturen de binnenkomende en frisse buitenlucht automatisch wordt voor verwarmd. Dit beschermd de tegenstroom warmtewisselaar effectief tegen ijsvorming en garandeert continue een goede werking bij lage temperaturen.


Nilan logo
Nilan: Warmte pomp technologie sinds 1974.

288 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page