top of page

Infrarood verwarming en Nilan

Bijgewerkt op: 27 okt. 2021

Het Deense NILAN ontwikkelt en produceert al vanaf de oprichting in 1974 hoogwaardige, energiezuinige ventilatie en warmtepomp-oplossingen en heeft een markt leidende positie in Europa. De uitgangspunten bij de ontwikkeling van de NILAN warmtepompen zijn altijd de zware omstandigheden van het Scandinavische klimaat geweest. Zo zijn in Nederland diverse installaties van een Nilan VP 18 warmtepomp (voorloper van de Compact P) die al meer dan 30 jaar probleemloos in gebruik zijn.

Nilan ziet haar oplossingen daarom als een geïntegreerd onderdeel van het gebouw dat het voor het grootste deel van zijn levensduur zal volgen.

Een warmtepomp ventilatiesysteem werkt 24 uur per dag, zeven dagen per week, 365 dagen per jaar. Dit komt overeen met meer dan 8.700 uur per jaar. Voor Nilan warmtepompen die al meer dan 30 jaar in gebruik zijn komt dat weer overeen met hetzelfde aantal uren dat een auto in 360 jaar rijdt als hij twee uur per dag wordt gebruikt. Energiezuinig in combinatie met kwaliteit is bij Nilan dus een uiterst belangrijke parameter in relatie tot de levensduur van het product.


Centrale verwarming

Infrarood centrale verwarming is eenvoudig gezegd een verwarming aangestuurd door elektriciteit waarbij de infrarood panelen ook door een Nilan ventilatie warmtepomp kunnen worden aangestuurd. Op deze manier heeft u als gebruiker slechts één bediening voor uw centrale verwarming en klimaatsysteem.


Verwarmen via infrarood stralen bestaat al heel lang. Onze grootste infrarood verwarming is natuurlijk de zon, waarbij we zelfs op een koude winterdag met volop sneeuw en temperaturen onder nul, ons toch lekker warm en aangenaam kunnen voelen. Infrarood warmtepanelen geven ons het gevoel dat ieder moment de zon in ons huis schijnt waarbij de gelijkmatige warmte weldadig en behaaglijk aan voelt. Het is de meest elementaire vorm van verwarming die de mens kent. Daarnaast wordt bij infrarood verwarming en balans ventilatie de elektriciteit omgezet in infraroodstraling. Dit zorgt voor een directere en zuinigere manier van verwarmen, waarbij het Nilan ventilatie systeem steeds voor zoveel mogelijk recuperatie van de warme lucht zorgt.

Meest helderste langgolvige infraroodobject in het heelal is de Melkweg Messier 82

Infrarood straling geeft u een gezonde en comfortabele warmte. De infrarood stralen zorgen voor voldoende verwarming in combinatie met bijvoorbeeld de Nilan Compact P.

Ventilatie warmtepomp met infrarood panelen
Compact S met infrarood panelen

Werking van infrarood verwarming

Infraroodstralen verwarmen niet de lucht, maar alle materialen die zich in de nabijheid bevinden: muren, plafond, vloer, meubelen en personen. Warme muren, plafond en vloer zorgen voor een perfect thermisch comfort dat niet kan worden bereikt met klassieke convectie warmte. Daarom werkt infrarood verwarming zo efficiënt en gaat er geen energie verloren aan het verwarmen van lucht, die zo weer kan ontsnappen als een deur of raam wordt geopend. Bovendien is het een gezonde manier van verwarmen omdat infraroodstralen in ons lichaam worden opgenomen en lichaam al van oudsher werden gebruikt in de medische wetenschap vanwege hun helende werking. In combinatie met een ventilatie warmtepomp van Nilan is het de perfecte oplossing voor uw centrale verwarming en koeling. Met name de toepassing van centrale en actieve ventilatie koeling zorgt voor het meest ideale en comfortabele klimaat in uw woning. Kijk bijvoorbeeld in dit filmpje 'Beste Klimaat' hoe goed dit werkt. Beste klimaat met een Nilan ventilatie warmtepomp.

118 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page