top of page

Nilair ventilatie

Bijgewerkt op: 11 apr. 2023

Ventilatie systeem

Nilair wordt geïnstalleerd in combinatie met een ventilatiesysteem van Nilan. In simpele woorden is het een systeem bestaande uit distributie dozen van waaruit verschillende kanalen de aanvoer verzorgen van gezonde en frisse lucht en daarnaast ook de afvoer van vochtige/vervuilde lucht naar buiten. De lichtgewicht en uiterst flexibele kanalen kunnen worden gebruikt voor de meest complexe toepassingen waar traditionele en spiraal gevormde ventilatiekanalen en ventilatie buizen niet gebruikt kunnen worden. Nilair aan en afvoer luchtkanalen met een diameter van 75 (Ø75mm) of 90mm (Ø90) worden geïnstalleerd in plafonds, vloeren en muren. De luchtkanalen verzekeren een efficiënt luchttransport tussen de luchtverdeelkast en de verschillende ruimtes. De lichtgewicht en uiterst flexibele kanalen kunnen worden gebruikt voor de meest complexe toepassingen waar traditionele en spiraal gevormde ventilatiekanalen en ventilatie buizen niet gebruikt kunnen worden.


Eenvoudige installatie

Het modulaire systeem kenmerkt zich door een snelle en makkelijke installatie zonder dat gebruik moet worden gemaakt van speciale gereedschappen waardoor u bespaart u op de arbeidskosten. De flexibele kanalen zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof en voorzien van een anti statische en anti bacteriële afwerking. Door de gladde afwerking is er weinig weerstand en bijbehorend drukverlies. Voldoet aan hoge luchtdichtheid eisen door luchtdichte mechanische en trek vaste verbindingen. Geschikt voor verwerking in breed en kanaalplaat vloeren waarbij de kanalen kunnen worden ingestort met het beton. Door de structuur van de kanalen (extra aanwezige luchtlaag in de dubbele slang) is extra isolatie niet nodig en is er ook geen sprake van condensvorming


Een goede ventilatie in combinatie met een Nilan ventilatie warmtepomp is onmisbaar in de moderne en luchtdichte woning van tegenwoordig. Goed ventileren is van groot belang voor de gezondheid van de bewoners. Bij een goede ventilatie wordt vochtige en vervuilde binnenlucht vervangen door frisse en gefilterde buitenlucht. Zo wordt onze lucht in de woning vervuild door vocht wat ontstaat bij koken, het gebruik van de badkamer, wassen en drogen van onze kleding.

Ventilatie met Nilair van Nilan
Voorbeeld Nilair distributie systeem voor een goede ventilatie

Het doel is om 24 uur per dag deze vervuilde binnenlucht te vervangen, zodat verblijfsruimten binnen een gebouw geschikt zijn voor het verblijf van personen en andere levende wezens en er geen aantasting ontstaat van het gebouw, bijvoorbeeld door het ontstaan van schimmel vorming door vocht. Vocht is vaak de grootste vijand van de woning. Daarnaast wordt binnenlucht ook minder gezond doordat personen een deel van de aanwezige zuurstof nodig hebben. Het zuurstofgehalte is belangrijk voor onze concentratie en gezondheid en dient daarom continue te worden ververst. Goed ventileren met een Nilan ventilatie warmtepomp zorgt bovendien voor een goede luchtvochtigheid waardoor ook het comfort in de woning of het appartement wordt verhoogd.


Universiteit van Maastricht

Onderzoek door wetenschappers van de Universiteit van Maastricht toont aan dat het verzuim van bewoners door ziekte en de hierbij behorende kosten met een slecht binnenklimaat aantoonbaar hoger zijn dan die van bewoners van huizen met een goed, gezond en comfortabel binnenklimaat. Investeren in bijvoorbeeld een duurzame Nilan ventilatie oplossing is belangrijk omdat er dus een verband is tussen het verblijf in een niet goed geventileerd binnenklimaat en de ziektefrequentie van de bewoner. Astma klachten en diverse allergieën zijn veel voorkomende klachten bij geen goede ventilatie.Het Nilair innovatief en modulaire luchtverdeelsysteem van Nilan is al meer dan 20 jaar op de markt en in meer dan tienduizenden Europese huizen geïnstalleerd. Het systeem kenmerkt zich door een snelle en makkelijke installatie zonder dat gebruik moet worden gemaakt van speciale gereedschappen. Kan ook worden geïnstalleerd bij temperaturen tot min 15 graden Celsius zonder dat er haarscheurtjes in de flexibele slangen ontstaan. Een ander belangrijk voordeel van de Nilan toe en afvoer slangen is dat door de speciale coating aan de binnenkant geen scheurtjes ontstaan en zo schadelijke bacterie vorming wordt voorkomen. Nilair is de beste combinatie met een Nilan ventilatie warmtepomp zoals de Compact P, de Compact S of de Nilan Combi SH en een garantie voor een systeem zonder overlast van geluid.


Nilair installatie voorbeelden

Ventilatie installatie voorbeelden
Nilair installatie voorbeelden.

Compact P ventilatie warmtepomp

Waarom de Nilan Compact P het meest geschikte ventilatie systeem is kunt u lezen op de Compact P warmtepomp pagina.

1.504 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page