top of page

Beste ventilatie warmtepomp voor 24 moderne en energiezuinige appartementen

Woningstichting Triada realiseert 24 twee- en driekamerappartementen aan De Tippe en de Hoge Weerd in de gemeente Epe (Gelderland). Het betreft hier een voormalige schoollocatie. Architectenbureau Beltman uit Enschede werkte de plannen in opdracht van Triada hiervoor uit. Aannemersbedrijf Knol Bouw uit Hasselt voert de werkzaamheden uit. Hulstflier installateurs uit Zwolle zorgt voor alle technische installaties in dit project. Nilan Nederland zorgt in opdracht van Hulstflier voor de levering van de Nilan Compact P klimaat installaties in alle 24 appartementen voor dit project.

Duurzame appartementen
Impressie van de 24 appartementen in Epe

Indeling appartementen

In het plangebied wordt een appartementencomplex gebouwd aan de zuidwestzijde. Het complex bestaat uit drie bouwlagen. Daarnaast zullen er twee-onder-één-kap woningen worden gerealiseerd in de noordoostelijke hoek van het gebied, met twee bouwlagen.

Plattegrond appartementen
Situatie tekening

Langs De Tippe zijn er drie tweekamerappartementen beschikbaar, terwijl de overige 21 appartementen aan de Hoge Weerd drie kamers hebben. Op het terrein wordt een aparte berging voorzien. Een hellingbaan, die geschikt is voor rolstoelen en rollators, zorgt voor een geleidelijke overgang bij de ingang aan De Tippe. Aan de achterzijde, waar ook de parkeerplaatsen en bergingen zijn, bevindt de ingang zich op hetzelfde niveau.


Voortgang De bouw van de appartementen is van start gegaan direct na de bouwvak in augustus 2022 en verloopt volgens planning. Het bouwproces vordert gestaag en de contouren van de appartementen zijn inmiddels goed zichtbaar.

Voortgang van de bouw
Voortgang van de bouw

De oplevering van de appartementen staat gepland voor de zomer van 2023. Zodra de bouw voltooid is, zullen de bewoners hun intrek kunnen nemen in deze energiezuinige en moderne woonruimtes. Het project draagt bij aan de uitbreiding en ontwikkeling van de Gemeente Epe en biedt nieuwe woongelegenheid voor toekomstige bewoners.

Voortgang duurzame appartementen
De contouren van de appartementen zijn inmiddels goed zichtbaar

De beste ventilatie warmtepomp

Een aantal van de voordelen van de Compact P zijn hieronder te vinden.


Warmteterugwinning: De Nilan Compact P ventilatie warmtepomp maakt gebruik van een zeer efficiënte warmtewisselaar om warmte terug te winnen uit de afgevoerde lucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de toevoerlucht van buiten, waardoor energie wordt bespaard en het comfort wordt verhoogd.


Ingebouwde boiler: Warmte wordt onttrokken aan de afgevoerde lucht via een warmtewisselaar. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt om het water in de geïntegreerde boiler van bruto 248 liter op te warmen. Op deze manier wordt de warmte efficiënt teruggewonnen en gebruikt om warm water te leveren voor douchen, afwassen en andere huishoudelijke behoeften.

Appartementen met ventilatie warmtepomp
Alle 24 appartementen worden weer voorzien van de Nilan Compact P

Geïntegreerd verwarmings- en koelsysteem: Het systeem is uitgerust met een geïntegreerde warmtepomp, wat betekent dat het niet alleen kan zorgen voor ventilatie met warmteterugwinning, maar ook voor verwarming en actieve koeling van het appartement. Dit maakt het een alles-in-één oplossing voor klimaatbeheersing.


Hoog rendement: De Nilan Compact P heeft een hoog rendement, wat resulteert in lagere energiekosten en een verminderde ecologische impact. Het systeem maakt gebruik van geavanceerde technologieën om energie-efficiëntie te maximaliseren.

Intelligente regeling: Het systeem is voorzien van intelligente instelmogelijkheden, waaronder verschillende ventilatiemodi, temperatuurinstellingen en tijdprogramma's. Dit zorgt voor een gepersonaliseerde en geoptimaliseerde ventilatie en klimaatbeheersing, afgestemd op de behoeften van de bewoners.


Geluidsarm: De Nilan Compact P is ontworpen om geluidsarm te werken, waardoor het comfort in het gebouw wordt verhoogd. Het systeem is uitgerust met geluiddempende materialen en heeft geavanceerde reductie technologieën voor het minimaliseren van het geluid.


Milieu Prestatie Gebouwen: Het systeem is gecertificeerd conform de milieu-norm EN 378. De EN 378 is een Europese norm die specifieke eisen stelt aan de veiligheid en milieu-impact van warmtepompen, koelinstallaties en airconditioning systemen die gebruikmaken van synthetische of natuurlijke koudemiddelen. De norm heeft als doel om de uitstoot van schadelijke stoffen in de atmosfeer te verminderen en de veiligheid van personen die met deze systemen werken te waarborgen. De EN 378 norm is van groot belang voor de Europese warmtepomp industrie en wordt daarom ook vaak gebruikt als referentiepunt in wet- en regelgeving.

Milieu Prestatie Gebouwen
Milieu Prestatie Gebouwen

Deze norm is vooral relevant voor de Milieu Prestatie Gebouwen (MPG) norm en de Nilan Compact P voldoet hieraan met een officiële verklaring. Elk onderdeel van het systeem dat een F-gas bevat, is namelijk zo permanent afgedicht dat het getest is op lekkage en minder dan 3 gram (0,15%) per jaar lekt. Dit betekent dat het systeem hermetisch afgesloten is en zeer weinig tot geen lekkage vertoont. Dit is een belangrijk aspect voor de MPG berekening die dan ook heel gunstig uitpakt voor de Compact P. Het Nilan systeem hoeft gedurende haar gemiddelde levensduur van 25 tot 30 jaar nooit bijgevuld te worden met het toegepaste koelmiddel. Dit is een belangrijk voordeel van het systeem in vergelijking met andere warmtepompen.


Al met al biedt de Nilan Compact P ventilatie warmtepomp een efficiënte en geavanceerde oplossing voor ventilatie, warmteterugwinning, warm water en klimaatbeheersing bij dit project van 24 appartementen gebouwd in opdracht van woningstichting Triada in Epe.

Go Green by Nilan
Go Green by Nilan

190 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page