top of page

Ook Landal GreenParks kiest voor Nilan

Bijgewerkt op: 6 okt. 2022

Landal GreenParks krijgt er dit jaar een prachtige nieuwe kustbestemming bij. Het gaat om Landal Zuytland Buiten bij Simonshaven op het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten. Het bestaande vakantiepark wordt hier uitgebreid met 76 nieuwe en luxe recreatie villa’s. Daarmee wordt het villapark onder de rook van Spijkenisse bijna verdubbeld in omvang. Alle 76 woningen worden voorzien van een Nilan Compact P ventilatie warmtepomp.

Landal GreenParks
Landal Zuytland Buiten bij Simonshaven op het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten.

Verblijven aan het water

Landal Zuytland Buiten ligt aan de Stompaardse Plas, in het natuurgebied De Bernisse en is omzoomd door rietkragen en diverse strandjes, waar men heerlijk kan zwemmen en varen. Op minder dan een half uur rijden van Rotterdam heerst hier het ultieme vakantiegevoel. Doordat Zuytland Buiten uit de vier schiereilanden Bornesse, Westerlecke, Westrick en Wiedele bestaat, liggen de 76 romantische villa's allemaal direct aan het water.

Warmtepomp recreatiewoning
Alle 76 woningen worden gerealiseerd in een ruim opgezette, groene en waterrijke omgeving.

Kingspan TEK en Nilan Compact P ventilatie warmtepomp

De woningen zijn erg goed geïsoleerd dankzij het Kingspan TEK bouwsysteem. Dit is een energiezuinig en slank bouwsysteem dat isolatie en dragen in één combineert. De isolatiewaardes van dit innovatieve bouwsysteem liggen een stuk hoger dan het bouwbesluit voorschrijft. Dit is bevorderlijk voor het comfort en de duurzaamheid van de woningen. Bovendien worden de woningen uitgerust met de passief huis gecertificeerde Nilan Compact P ventilatie warmtepomp. Dit compacte alles in één klimaatsysteem zonder buitenunit zorgt voor de verwarming, koeling, ventilatie en het warme water voor de woningen. De woningen, welke toepasselijk naar watervogels zijn vernoemd, zijn onder te verdelen in drie typen recreatiewoningen; de Strandloper, de Kuifduiker en de Rietzanger. Deze woningen zijn zodanig ontwikkeld dat ze voldoen aan de hoge eisen van een woning en recreatiewoning. Mede door de toepassing van de Nilan Compact P worden de woning van een uitstekend binnenklimaat voorzien.

Fauna in Zuydland
Prachtige Flora en Fauna in Zuydland.

Over het project en de locatie

Door de unieke ligging in natuur- en recreatiegebied Bernisse en op Voorne-Putten gelegen is Zuytland Buiten in de gemeente Nissewaard, tussen de dorpjes Simonshaven en Zuidlandeen een verborgen parel in de Zeeuwse Delta. Water, rietkragen, bosschages, bomen en polderlandschap kenmerken de omgeving. Strand, duinen, groen en veel water voeren de boventoon. Vanuit Zuytland Buiten liggen verschillende bezienswaardigheden op slechts 30 minuten rijafstand, waaronder het centrum van Rotterdam, Europoort en de haven van Rotterdam. In het gehele gebied is veel waterrecreatie mogelijk en zijn er vele fiets- en wandelroutes. Het gezellige oudhollandse dorp Zuidland ligt op loopafstand van Zuytland Buiten. Dit dorp heeft een historisch dorpsplein met een mooie middeleeuwse kerk. U treft er tevens een uitgebreid winkelaanbod dat in al uw dagelijkse behoeften voorziet. In Zuidland en in de directe omgeving zijn diverse restaurants gevestigd en er is zelfs een wijndomein 'De Vier Ambachten' te vinden.

Zuydland recreatie
Heerlijk genieten en ontspannen in Zuydland.
Bouwbedrijf Goedhuis

Bouwbedrijf Goedhuis uit Hendrik-Ido-Ambacht is in opdracht van Landal GreenParks de 76 recreatievilla’s aan het bouwen op Zuytland Buiten. Inmiddels is afgelopen 19 april 2022 de 1e bouwfase van start gegaan. Deze bouwfase is gelegen om en nabij de demowoning en hier zijn alle type woningen vertegenwoordigd. De bouwtijd voor alle woningen is 170 werkbare dagen, waarna zij opgeleverd zullen zijn. Goedhuis is één van de meest innovatieve Nederlandse prefab bouwers die met een slimme bouwtechniek prachtige projecten realiseert. De organisatie heeft oog voor de toekomst en door duurzame materialen wil Goedhuis onze planeet zo min mogelijk belasten. Daarom zijn de ontwerpen tijdloos, energiezuinig, zonder gas aansluiting en modulair opgebouwd.


3D impressie woningen
Een 3D impressie van de plattegrond in het project.
Over Nilan

Het Deense NILAN produceert al vanaf de start in 1974 hoogwaardige, duurzame en energiezuinige ventilatie warmtepompen en bijbehorende klimaatoplossingen. De inmiddels ruim meer dan 2 miljoen geïnstalleerde ventilatie systemen met warmtepomp technologie in Europa zijn daarom ontegenzeggelijk een bewijs voor de kwaliteit en continuïteit van deze innovatieve organisatie.

Project Zuytland
Inmiddels is de eerste bouwfase in september al in een verder gevorderd bouwstadium.

Alle unieke voordelen van de Compact P ventilatie warmtepomp zijn hier te vinden.

Informatie over het energie verbruik op jaarbasis kunt u terug vinden op onze uitgebreide nZEB pagina informatie pagina.


Nilan ventilatie warmtepomp
Beste klimaat met een Nilan ventilatie warmtepomp.

236 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page